Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. tetris

    tetris

    Core Members


    • Πόντοι

      5

    • Περιεχόμενα

      7.369


  2. Pavlos33

    Pavlos33

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      4

    • Περιεχόμενα

      18.900


  3. nbr

    nbr

    Core Members


    • Πόντοι

      3

    • Περιεχόμενα

      1.769


  4. Gousgounis

    Gousgounis

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      3

    • Περιεχόμενα

      1.631


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 02/10/2024 in Δημοσιεύσεις

  1. Πρώτα θα αιτηθείς το ποσό της προκαταβολής, κι εφόσον το εγκρίνει η Υπηρεσία εκδίδεις εγγυητική προκαταβολής και υποβάλλεις λογαριασμό. Για πιο αναλυτικά, διάβασε το άρθρο 150 και, γενικά, διάβασε πολύ καλά τη νομοθεσία
    2 points
  2. Mε μία "αράδα" που γράφεις (είναι και η πρώτη σου) ζητάς πράγματα που είναι αδύνατον να υπάρχουν, αλλά και αν υπάρχουν (?) και τα έχει κάποιος, είναι αδύνατον να τα δώσει εδώ στο φόρουμ. Η αναζήτησή σου θα έπρεπε να είναι στα gis του δήμου Ηρακλείου.
    2 points
  3. Αρχικά υποβάλεις το ΣΔΑ και μία τεχνική έκθεση στη μονάδα διαχείρησης ΑΕΚΚ (Διαλέγεις) και σου το επιστρέφουν υπογεγραμμένο μαζί με τη σύμβαση. Αυτά τα 2 αρχεία χρειάζεσαι για την ΕΕΔΜΚ. Για τη συμπλήρωση του ΣΔΑ θα πρέπει να υπολογίσεις αναλυτικά πόσους τόνους μπάζα θα βγούν. Το τυπολόγιο CW, DW (Κουρμούσης) δεν εφαρμόζεται σε ανακαινήσεις. Εμπειρικά υπολόγισε πως ο κάθε κάδος είναι 4τν. Για μία κλασική ανακαίνηση αν δηλώσεις 1 κάδο (17 09 04 μείγματα αποβλήτων 4τν) νομίζω πως είσαι οκ. Περίπου 30€/τν χρεώνουν. Επι του έργου θα δεις ποια εταιρία μίσθωσης κάδου συνεργάζεται με τη μονάδα ΑΕΚΚ που επέλεξες, κανονίζεις με τον δήμο τα της κατάληψης του πεζοδρομίου και όταν τελειώσεις (ή γεμίσει ο κάδος) ζυγίζεται και σου χρεώνουν το αντίστοιχο ποσό.
    2 points
  4. Εγώ θα έλεγα ΝΑΙ στους τοίχους ΟΧΙ στην θερμομόνωση....
    1 point
  5. Στο υπόδειγμα εκτός σχεδίου του ΥΠΕΝ δείχνει και τον έλεγχο και τις διαστάσεις μαζί με τοιχία (βέβαια τα 2 υποδείγματα του ΥΠΕΝ έχουν και λάθη αλλά στο συγκεκριμένο θεωρώ ότι θα πρέπει να το ακολουθήσουμε).
    1 point
  6. Αφού έχει διαμορφωθεί ο περιβάλλων χώρος σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην άδεια, όπως και το ύψος του ισογείου, τότε: Όχι, μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία.
    1 point
  7. Η αρτιότητα στον κανόνα (γενικές διατάξεις εκτός σχεδίου δόμησης άρθρο 1): ελάχιστο εμβαδόν 4.000 τμ, πρόσωπο 45 μ και βάθος 50 μ. Άρα για να γίνει κατάτμηση αρχικού γηπέδου και να προκύψουν δυο γήπεδα άρτια κατά κανόνα το αρχικό γήπεδο θα πρέπει να έχει πρόσωπο τουλάχιστον 90 μ και φυσικά επιφάνεια άνω των 8.000 τμ. Αν υπάρχουν αυστηρότερες διατάξεις αρτιότητας λόγω ΣΧΟΟΑΠ, ΓΠΣ, δικτύου natura 2000 τότε αυτές υπερισχύουν της ελάχιστης αρτιότητας των 4.000 τμ. Υ.Γ Μόλις είδα ότι έχει ήδη απαντήσει ο συνάδελφος @tetris
    1 point
  8. Έγγραφο αίτημα με α.π. Το ποσό είναι σωστά υπολογισμένο. Θα ζητήσεις το μέγιστο (αιτιολογώντας το) και η Υπηρεσία θα σου δώσει όσο θέλει (έως 15%)
    1 point
  9. Μην ξεχάσετε ότι επιβαρύνεστε και τα έξοδα των δημοσιεύσεων της προκήρυξης, σε εφημερίδες (δύο ημερήσιες και μια εβδομαδιαία). Αυτά πληρώνονται στον 1ο λογαριασμό.
    1 point
  10. Αρχικά γίνονται όλα! Ένας μηχανολόγος, που θα δεί τι και πώς υπάρχει τώρα, θα σας δώσει την καλύτερη επιλογή.
    1 point
  11. Καλημέρα. Σύνθετο το θέμα. Αν θέλεις ανέβασε τοπογραφικό διάγραμμα να γίνει πιο εύκολα κατανοητό το ερώτημά σου.
    1 point
  12. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει μελέτη θέρμανσης όπου μπορείς να δεις τα KW του λέβητα ή κάποιος άλλος έμμεσος τρόπος να κάνεις εκτίμηση (από ταμπελάκι καυστήρα, διαστάσεις λέβητα κλπ) εγώ θα έπαιρνα τον τύπο της 4.1 για την ισχύ και μετά τους επόμενους πίνακες της ΤΟΤΕΕ. Είναι κάποια τεκμηρίωση. Καλύτερη από το να βάλεις ένα τυχαίο νούμερο κατά βούληση. Μπορείς βέβαια να απαιτήσεις φύλλο ελέγχου αλλά πιθανότατα να μην πάει τόσο καλά αυτό.
    1 point
  13. Εγώ τα της κατ.1 δεν θα τα λάμβανα υπόψη γιατί είναι σε ειδικό καθεστώς διατήρησης, οπότε θα συμφωνήσω με το ΤΕΕ.
    1 point
  14. Ποιο εύκολο να το κάνεις με καποιο κονίαμα φινιρίσματος και καλο βάψιμο σπατουλαρισμα
    1 point
  15. Θεωρώ πως εφόσον είσαι εντός του νόμιμου περιγράμματος του ορόφου και ο διάδρομος προσμετράει στη δόμηση, τότε ναι θα δηλωθεί ως διαμερισμάτωση. Επίσης εκτός απο την όποια αιτιολόγηση θα κάνεις για το "απο κατασκευής" (καλό θα είναι να έχεις ΥΔ του εργολάβου) μην ξεχάσεις να ελέγξεις και να αναφέρεις πως έχει παρέλθει η δεκαετία από την τέλεση των αυθαίρετων μεταβολών μέχρι και την δημοσίευση του ν.4495/17 και επίσης δεν έχει εκδοθεί αμετάκλητη δικαστική απόφαση που να διατάσσει την κατεδάφιση των κατασκευών αυτών.
    1 point
  16. Φαντάζομαι είναι αυτονόητο κάτι τέτοιο αλλά καλά κάνεις και το επισημαίνεις.
    1 point
  17. και το σημαντικότερο: αν έχουν εφαρμοστεί σωστά οι μελέτες της άδειας
    1 point
  18. Kαλησπέρα. Αρχικά θα πρέπει να λάβεις πλήρη φάκελο από την Πολεοδομία για να διαπιστώσεις αν υπήρχε αναθεώρηση για επ' αόριστο παράταση ισχύος μέχρι αποπερατώσεως. Επιπροσθέτως, να ελεγχθεί το οικόπεδο αν παραμένει άρτιο και οικοδομήσιμο και αν δεν έχουν αλλάξει οι όροι δόμησης, αν ορθώς εκδόθηκε τότε η Ο.Α.
    1 point
  19. Καλημέρα, προσωπικά κινήθηκα όπως περιγράφεις παραπάνω στην παράθεση που έχεις βάλει. Δηλαδή, έκανα προσθήκη ΚΑΔ 41203000 και 41204000, έκανα εγγραφή σε εμπορικό επιμελητήριο και έκοψα απλό τιμολόγιο με 3% παρακράτηση. Ο λογιστής μου το δέχτηκε σαν διαδικασία, δεν το έχω επιβεβαιώσει επίσημα από κάπου, αλλά έχω βρει κι άλλον συνάδελφο που λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο. Το μόνο ζήτημα που προσέχω στις περιπτώσεις αυτές, είναι να δικαιολογούν οι εργασίες που εκτελώ το "τεχνικό έργο" με τρόπο αποδεκτό φορολογικά, ώστε να στέκει η παρακράτηση 3%. Δες και το 1118888/2193/Α0012/10.12.2008 του Υπουργείου Οικονομικών, αν και γενικά επικρατεί ένα μικρό χάος στο θέμα αυτό.
    1 point
  20. καλησπέρα, αυτό από το epoleodomia, δείτε το αν είναι το σωστο! 121549FS000577-1990R.tif
    1 point
  21. από μακριά κάνει μπαμ! ότι δεν είναι υποστύλωμα 1. από την αλλαγή απόχρωσης παράλληλα με τον λαμπά παραθύρουα και 2. από την μορφή -διεύθυνση της ρωγμής
    1 point
  22. Έχεις κάνει αυτοψία? Το χτύπησες με το χέρι να δείς αν είναι όντως υποστύλωμα? Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην είναι υποστύλωμα αλλά περασμα για σωλήνες-καμινάδα κλπ. Δε φαίνεται και δοκάρι να έρχεται απο τα δεξιά όπως κοιτάμε την φωτό.
    1 point
  23. thanks για την απάντηση. Άρθρο 4 Παρ.3 ΠΔ111/04 3. Σε περιπτώσεις αλλαγής χρήσεως κτιρίων, που υφίστανται νόμιμα κατά τη δημοσίευση του παρόντος, θεωρείται ότι έχει εξασφαλιστεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 2 ο αριθμός των θέσεων που αντιστοιχεί στην υφισταμένη χρήση, ο οποίος και αφαιρείται από αυτόν που προκύπτει για τη νέα χρήση βάσει του άρθρου 3. Το ζήτημα είναι ότι βάσει του Άρθρου 2: 1. Κατοικία: μια (1) θέση στάθμευσης ανά 100 τμ επιφανείας κτιρίου. Πάντως ο αριθμός θέσεων που προκύπτει δεν μπορεί να είναι μικρότερος της μιας θέσης ανά διαμέρισμα ή ανά κατοικία. ενώ βάσει του Άρθρου 3: 1. Κατοικία: μια (1) θέση στάθμευσης ανά 150 τ.μ. επιφανείας κτιρίου. Βάσει του Άρθρου 3 (σύμφωνα με το οποίο υπολογίζεται η απαίτηση θέσεων στάθμευσης της νέας χρήσης) υπάρχουν δύο διαφορές σε σύγκριση με το Άρθρο 2: - η απαίτηση είναι μία θέση ανά 150τμ (αντί των 100τμ του Άρθρου 2) - δεν υπάρχει η ελάχιστη απαίτηση της μίας θέσης ανά διαμέρισμα ή ανά κατοικία Προσωπικά καταλαβαίνω ότι (στην περίπτωση αλλαγής χρήσης), υπολογίζουμε το άθροισμα των επιφανειών των κατοικιών της νέας χρήσης, διαιρούμε με το 150 και με τρόπο αυτό προκύπτει η απαίτηση της νέας χρήσης, αδιαφορώντας για τον αριθμό των κατοικιών. Στη συνέχεια από αυτή αφαιρούμε τον θεωρητικά εξασφαλισμένο αριθμό θέσεων στάθμευσης της παλαιάς χρήσης βάσει του Άρθρου 2. Κάνω κάπου λάθος?
    1 point
  24. ΠΔ 111/04 (ΦΕΚ 76Α/04) Άρθρο 4 ουσιαστικά βάσει του Άρθρου 3 θα υπολογίσεις τις θέσεις για τη νέα χρήση ΚΥΕ (έστω 5). Στη συνέχεια βάσει του Άρθρου 2 θα υπολογίσεις τις θεωρητικά εξασφαλισμένες θέσεις για την υφιστάμενη βιοτεχνική χρήση (έστω 4). Στο παράδειγμα μου, θα πρέπει να εξασφαλιστεί μια θέση στάθμευσης (5-4).
    1 point
  25. δε συμφωνώ εφόσον μπορείς να το φράξεις δεν είναι κοινόχρηστο στη στοα ορίζεται ως κοινόχρηστη http://www.tee.gr/online/afieromata/2000/2122/index.shtml Αρθρο 2 Ορισμοί 42. Παρόδια στοά είναι ο προσπελάσιμος από το κοινό στεγασμένος ελεύθερος χώρος του οικοπέδου, που κατασκευάζεται σε επαφή με την οικοδομική γραμμή στη στάθμη του πεζοδρομίου και επιβάλλεται από το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο ή από τους όρους δόμησης της περιοχής
    1 point
This leaderboard is set to Athens/GMT+03:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • Λειψυδρία: Επτά άξονες για καλύτερη διαχείριση του νερού
      Η κλιματική κρίση, η παρατεταμένη ανομβρία και οι αυξανόμενες ανάγκες σε νερό, τόσο για ύδρευση όσο και για άρδευση, φέρνουν στην επιφάνεια το διαρκώς οξυνόμενο πρόβλημα της διαχείρισης των υδατικών πόρων στην Ελλάδα. Οι προειδοποιήσεις των ειδικών συγκλίνουν: η χώρα εισέρχεται σε μια περίοδο κρίσιμων αποφάσεων, όπου η επάρκεια δεν μπορεί πλέον να θεωρείται δεδομένη, αλλά προϊόν στοχευμένου σχεδιασμού. Στο Ετήσιο Συνέδριο της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) με τίτλο «Ερευνώντας τον εθνικό μας υπόγειο πλούτο», οι παρεμβάσεις των ομιλητών –εκπροσώπων δημόσιων φορέων, γεωτεχνικών επιστημόνων και επιχειρήσεων– ανέδειξαν τη μεγάλη εικόνα: από την ενεργοποίηση γεωτρήσεων και τα μεγάλα έργα εμπλουτισμού ταμιευτήρων, έως την ανακύκλωση νερού, την κυκλική οικονομία και την ψηφιοποίηση της αδειοδότησης, η χώρα καλείται να εφαρμόσει στην πράξη επτά κρίσιμους άξονες πολιτικής. Η διαχείριση των αποθεμάτων νερού απαιτεί πλέον θεσμική ευελιξία, επενδυτική ταχύτητα και τεχνική προσαρμοστικότητα σε τοπικό επίπεδο – με όρους βιωσιμότητας και ενεργειακής συνέργειας
      • 0 απαντήσεις
    • «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον»: Πρόγραμμα 24 εκ. ευρώ για 2.500 ωφελούμενους άτομα με αναπηρία, με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
      Ανακοίνωση Τύπου των Υπουργείων Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

      Πιλοτικό πρόγραμμα για την «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» και ωφελούμενους 2.500 άτομα με αναπηρία, συνολικής δημόσιας δαπάνης 24 εκατ. ευρώ εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο «Ελλάδα 2.0», που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.).

      Την Κοινή Υπουργική Απόφαση υπογράφουν οι Υπουργοί Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως, Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Δόμνα Μιχαηλίδου, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νικόλαος Ταγαράς.

      • 2 απαντήσεις
    • ΠΔ 194/2025: Τα κριτήρια για οριοθέτηση, όρους και περιορισμούς δόμησης, χρήσεις γης σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων
      Εκδόθηκε στο ΦΕΚ το ΠΔ 194 (ΦΕΚ 194/Δ/15.04.2025) με θέμα: Καθορισμός κριτηρίων, τρόπου και διαδικασιών οριοθέτησης των οικισμών της Χώρας με πληθυ- σμό κάτω των δύο χιλιάδων (2.000) κατοίκων, περιλαμβανομένων και των προϋφιστάμενων του 1923, καθώς και καθορισμός χρήσεων γης και γενικών όρων και περιορισμών δόμησης.

      Αντικείμενο - Πεδίο Εφαρμογής
      1. Το παρόν προεδρικό διάταγμα (π.δ.) αφορά στον καθορισμό των κριτηρίων, του τρόπου και των διαδικασι-
      ών οριοθέτησης των οικισμών της χώρας που φέρονται απογεγραμμένοι ως αυτοτελείς οικισμοί, σε απογραφή
      προ του έτους 1983 με πληθυσμό κάτω των δύο χιλιάδων (2.000) κατοίκων, και οι οποίοι εξακολουθούν, κατά
      την εκάστοτε τελευταία απογραφή, να έχουν πληθυσμό κάτω των δύο χιλιάδων (2.000) κατοίκων, περιλαμβανο-
      μένων και των προϋφιστάμενων του 1923 οικισμών. Οι οικισμοί αυτοί είτε δεν έχουν οριοθετηθεί είτε το όριό
      τους επανεγκρίνεται βάσει των διατάξεων του παρόντος, λόγω καθορισμού του ορίου τους από αναρμόδια όρ-
      γανα, είτε αναοριοθετείται, στις περιπτώσεις που αυτό κρίνεται αναγκαίο.

      2. Με το παρόν καθορίζεται, επίσης, το πλαίσιο των γενικών όρων και περιορισμών δόμησης και επιτρεπό-
      μενων χρήσεων γης των οικισμών ανάλογα με την κατηγορία του οικισμού, κατά το άρθρο 3, για την προστασία της φυσιογνωμίας του.

      3. Οι διατάξεις του παρόντος θέτουν το πλαίσιο κανόνων για την οριοθέτηση του οικισμού και δεν εφαρμόζονται ευθέως από τις αρμόδιες Υπηρεσίες Δόμησης αν δεν έχει προηγηθεί η έκδοση του π.δ. οριοθέτησης του οικισμού.

      4. Το παρόν δεν εφαρμόζεται σε οικισμούς: 
        • Downvote
      • 62 απαντήσεις
    • Οι 42 εργασίες για τις οποίες απαιτείται Έγκριση Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας (ΕΕΔΜΚ)
      Οι εργασίες για τις οποίες απαιτείται Έγκριση Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας καθορίζονται από την παράγραφο 2 του Άρθρου 29: Διοικητικές πράξεις για την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών του Ν.4495/2017.

      Έτσι Έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας απαιτείται για τις εξής εργασίες:

      α) δοκιμαστικές τομές του εδάφους και εκσκαφή ύστερα από έγγραφο της αρχαιολογικής υπηρεσίας εκτός εάν η έγκριση οι δοκιμαστικές τομές του εδάφους διενεργούνται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς για εργασίες που απαιτούνται για γεωτεχνικές έρευνες σύμφωνα με τον ΕΑΚ 2003.

      β) τοποθέτηση προκατασκευασμένων κατοικιών, όπου από ειδικά προγράμματα προβλέπεται η κάλυψη στεγαστικών αναγκών μειονεκτικών και ειδικών ομάδων πληθυσμού ή προβλέπεται για αυτοστέγαση παλιννοστούντων και πληγέντων από βίαια συμβάντα,
        • Like
      • 2 απαντήσεις
    • Η ιστορία της γεφυροποιίας στην Ελλάδα
      Στο άρθρο αυτό γράφομε για δύο γέφυρες οι οποίες είναι πολύ γνωστές και κατασκευάσθηκαν την περίοδο της Ανοικοδομήσεως (1950 – 1980) και μάλιστα την εποχή κατά την οποία το προεντεταμένο σκυρόδεμα στην Ελλάδα αντιμετωπιζόταν ως μία νέα τεχνική λύση από τους Μηχανικούς τους ασχολουμένους με μελέτες και κατασκευές οδικών γεφυρών, οικοδομικών έργων κ.τ.ο.

      Η πρώτη γέφυρα με την οποία θα ασχοληθεί το άρθρο αυτό είναι η Γέφυρα Αλφειού, μήκους 390,00 μ. (2 ανοίγματα x 35,00 μ. + 8 ανοίγματα x 40,00 μ. = 390,00 μ.) με κωδικό Έργου 97130/Π.Δ.Ε. και προϋπολογισμό κατασκευής 17.000.000 δρχ., η οποία αποκαθιστά την συνέχεια της Εθνικής Οδού 9 (Πύργος – Κυπαρισσία – Καλαμάτα). Πρόκειται περί ενός έργου το οποίον έχει διττή λειτουργία: Από την μίαν πλευρά είναι γέφυρα οδική και από την άλλη υδατογέφυρα για την εξυπηρέτηση των ειδικών τεχνικών έργων εγγειοβελτιώσεως της πεδιάδος Επιταλίου. Κύριος του Έργου αυτού ήταν το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Δημοσίων Έργων. Προϊσταμένη Αρχή ήταν η Γενική Διεύθυνση Δημοσίων Έργων δια της Διευθύνσεως Γ3. Επιβλέπουσα Υπηρεσία ήταν το 2ο Γραφείο Κατασκευής Οδών (Έδρα: Πάτρα).

      Το έργο δημοπρατήθηκε δια του συστήματος «Μελέτη – Κατασκευή» δια δύο δημοπρασιών λόγω αναβολής της 1ης η οποία είχε ορισθεί να διεξαχθεί την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 1959. Τελικά αυτή διεξήχθη την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 1959 κατακυρωθείσης της στατικής μελέτης και της μελέτης των προεντεταμένων δοκών της γέφυρας στο Τμήμα Μελετών της ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ» του οποίου προΐστατο ο κ. Θεοδόσιος – Ρήγας Παναγιώτου Τάσιος* και της υδατογέφυρας στο ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΛΛΙΝΣΚΗ*.

      Αλέξανδρος Παύλου Βερδέλης, Πολιτικός Μηχανικός της Κεντρικής Σχολής των Τεχνών και των Κατασκευών (1920), Ηλεκτρολόγος Ανωτάτης Σχολής Ηλεκτροτεχνικής (1921) και Εργολήπτης Δημοσίων Έργων (Αριθμός Μητρώου Τ.Ε.Ε.: 152), Αρχείον Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος
      • 0 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.