Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. AAlex

    AAlex

    Core Members


    • Πόντοι

      3

    • Περιεχόμενα

      210


  2. tetris

    tetris

    Core Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      6.610


  3. Ήρωνας

    Ήρωνας

    Core Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      94


  4. jkar

    jkar

    Core Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      246


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 13/07/2018 σε όλες τις περιοχές

  1. Συνάδελφοι, Αναρωτηθηκα αρκετά που να αναρτήσω αυτό το μήνυμα, και κατέληξα εδώ. Θέλω να μοιραστώ την εμπειρία από μια συζήτηση που ειχα για μια θέση στην Ελλάδα. Θεωρώ ότι υπάρχουν κάποια learning opportunities που έχουν σχέση με το thread. Η θέση ήταν υψηλή για μια μεσαιου μεγεθους εταιρια για τα ελληνικά δεδομένα, με σταθερα ανοδική πορεία. Τα λεφτά όμως είναι εντελώς αντιστρόφως ανάλογα με τις ευθύνες. Επισης, οι αρμοδιότητες ήταν κυριολεκτικά τα πάντα όλα, τα οποία για ένα άτομο είναι απλά αδύνατον να κάνει. Κάναμε μια τηλεφωνική συνέντευξη, συζητήσαμε όλα αυτά αλλά τελικά δε προχωρήσαμε λόγω διαφοράς στο οικονομικό και της τωρινή μου προσωπική φάσης (part-time μεταπτυχιακό). Αυτό ομωσ ήταν η κορυφή του παγόβουνου. Καταρχην διαπίστωσα ότι πλέον οι μισθοί μας έχουν γίνει επίπεδο Βόρεια Μακεδονία (Θενξ Τσίπρα), μόνο που το κόστος ζωής παραμένει ψηλά. Αυτό που άκουσα αρκετά από αυτους είναι οτι το κόστος ζωής στην Ελλάδα είναι χαμηλό, όποτε και ο μισθός είναι αντίστοιχος. Άποψη μου είναι ότι οι ευθύνες και το βιογραφικο πρέπει να αμειβονται. Αλλιώς δε βλέπω το νόημα να τις αναλάβει κάποιος. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί που θα το έκαναν λόγω ανεργίας ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο και το σέβομαι απόλυτα. Διαπίστωσα επισης κάτι αλλο. Στην Ελλάδα πιστεύουν για εμάς ότι στο εξωτερικο εξειδικευόμαστε σε ένα κομμάτι, ότι κάνουμε μόνο αυτό και τίποτα άλλο. Προσπάθησα να εξηγήσω ότι αυτό εξαρταται από τη δουλειά που κάνουμε και δεν είναι ο κανόνας, με απόδειξη το βιογραφικο μου. Επισης, επιχειρήθηκε να μου πλασαριστεί ότι στην Ελλάδα είναι καλό που κάνουν τα πάντα γιατί μαθαίνουν πολλά και γίνονται πιο χρήσιμοι. Και πάλι, προσπάθησα να εξηγήσω ότι αυτό δεν είναι πάντα καλό γιατί είναι αδύνατον να φέρνεις εις περασ τοσες πολλεσ αρμοδιότητες ταυτόχρονα και σωστα. Μια εταιρια θα σου μάθει διάφορετικα πράγματα, αλλά δε θα σε βάλει να τα κάνεις όλα ταυτόχρονα. Το να τρεχεις παραγωγή, να ελεγχεισ τους στόχους παραγωγησ, να μιλάς με τοπικές αρχές, να σχεδιάζεις, να κάνεις Project Management, installation και commissioning απλά δε γίνεται. Αλλά μηπωσ τελικά γίνεται; Και εδώ έρχεται το άλλο μου συμπέρασμα. Νομιζω ότι στην Ελλάδα έχουμε έλλειψη τεχνογνωσίας στον τομέα μου τουλάχιστον. Από κάποιες ερωτησεις διαπίστωσα ότι υπάρχει άγνοια σε βασικούς κανόνες του Safety, σωστού engineering και plant management. Ηλπιζα ότι αυτό θα είχε βελτιωθεί, αλλά έκανα λάθος. Και όταν τα κάνεις όλα επιδερμικά, χωρίς βάθος και σωστά, τότε ίσως και να προλαβαίνεις να κάνεις τόσα πολλά. Όλα αυτά, μου φέρνουν στο μυαλό την κουβέντα ενός φίλου που ήταν πολλά χρόνια στο εξωτερικο και τώρα είναι Ελλάδα. Μου είχε πει ότι θα δυσκολευτώ να προσαρμοστώ όταν γυρίσω. Το διαπίστωσα μέσα από αυτή την εμπειρία. Όσοι ενδιαφέρονται να βρουν δουλειά στο εξωτερικο, ας το έχουν υπόψιν. Επαναλαμβάνω, μοιράζομαι προσωπική εμπειρία και συμπεράσματα. Συνολικό συμπέρασμα: δε βλέπω πια το σενάριο επιστροφής όπως το έβλεπα κάποτε.
    3 points
  2. Απορώ πως έχουν τοση δυναμη οι συμβολαιογραφοι να κινουνται ως κλάδος ετσιθελικα ζητώντας οτι τους κατέβει στη γκλαβα. Και απορω κυρίως γιατι πλην ελαχίστων είναι κλάδος που δε στροφαρει ιδιαίτερα... Και εμείς που υποτιθεται ειμαστε πιο πρακτικός κλάδος και εχουμε και κάποια έμφυτη συνδυαστική σκέψη καθόμαστε και μας κουνουν και το δάκτυλο...
    2 points
  3. Version 1.0.0

    1.066 downloads

    Δουλείες - Δουλεία διόδου Από το αρχείο των παλαιότερων downloads του michanikos.gr
    1 point
  4. Έχεις δίκιο, απλά στην μικρή εμπειρία που έχω απο εξωτερικό, είναι πολύ συχνή η αντιμετώπιση του "σε προσλαμβάνω για να μου μεταφερεις τις γνώσεις σου" ενώ στην Ελλάδα είναι "σε προσλαμβάνω για να κανεις αυτό που θα σου πω". Πάλι δεν είναι απόλυτο αυτό που λέω, απλά βασίζεται σε προσωπικές εμπειρίες. Και ιδίως σε μια χώρα με τόση υψηλή ανεργία και μεγάλο αριθμό ανέργων με πτυχίο, είναι αστείο για μένα να λένε οι εργοδότες πως δεν βρίσκουν αυτό που θέλουν. Μάλλον εννοούν πως δεν βρίσκουν κάποιον με 10 χρόνια εμπειρία που να θέλει να δουλέψει με λιγότερο απο 1 χιλιάρικο, αρα ναι, δεν βρίσκουν αυτό που θέλουν.
    1 point
  5. Συνάδελφοι, οι συμβολαιογράφοι για άλλη μια φορά, αποφάσισαν να τραβήξουν τη δικιά τους γραμμή, αντιδρώντας στην χθεσινή ανακοίνωση του Κτηματολογίου http://enotariat.gr/?p=4265 Εν ολίγοις δεν την αναγνωρίζουν και δεν θα δέχονται από Δευτέρα Τοπογραφικά Διαγράμματα που δεν έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά. Αν είναι δυνατόν. Τι θα κάνουμε; Τοπογραφικά Διαγράμματα που έχουμε συντάξει μήνες πριν, για να κάνουν κάποια συμβολαιογραφική πράξη οι πολίτες θα πρέπει να τα επικαιροποιήσουμε; Θα πρέπει να πληρωθούμε ξανά για την ίδια δουλειά; Γιατί δεν μπορεί μια φορά να βγει μια καθαρή απόφαση που θα περιγράφει με σαφήνεια τις λεπτομέρειες και να πρέπει να βασιζόμαστε σε ανακοινώσεις;
    1 point
  6. Νομίζω ότι αυτή είναι λάθος κίνηση, γιατί έτσι φαίνεται, ότι κατά κάποιο τρόπο έχει γνώση του τι γίνεται και θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί, ότι επέβλεψε και εργασίες, έστω και άτυπα. Εξάλλου αλλαγές στο σύστημα θέρμανσης δεν καλύπτονται από μικρής κλίμακας. Ό,τι γίνει καλύτερα είναι να γίνει προφορικά.
    1 point
  7. Η στατική μελέτη τι παραδοχές είχε πάρει ως προς τα νεκρά φορτία?
    1 point
  8. Καλημέρα @gountas Για παράδειγμα, αν δεν είχες εγγυητή και θέλεις να βάλεις. Νομίζω πως ναι. Ούτως ή άλλως θα το δεις όταν πας να κάνεις νέα αίτηση δανείου, αν θα σου έχει διαθέσιμο το ίδιο υποκατάστημα. Στο 5α βρίσκονται όσοι θα κινηθούν με ίδια κεφάλαια και περιμένουν την Οριστική Απόφαση Υπαγωγής.
    1 point
  9. Τα προιόντα που περιέχουν οργανικά πρέπει να ξεπλένονται πριν πάνε για ανακύκλωση. Έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος να λερωθούν άλλα ανακυκλωσιμα στον κάδο (κάτι που θα τα έκανε άχρηστα, πχ. το χαρτί), αποτρέπεται η δυσοσμία στους κάδους και το κυριότερο μειώνεται ο κίνδυνος για τους εργαζομενους στα ΚΔΑΥ. Άλλωστε το νερό που χρειάζεται για αυτό το ξέπλυμα είναι ελαχιστο και δεν συγκρίνεται με τα λίτρα νερού που σώζουμε μέσω της ανακύκλωσης.
    1 point
  10. Εσύ βεβαιώνεις ότι οι παρεμβάσεις που ΘΑ κάνει ο ενδιαφερόμενος δεν θίγουν τον φέροντα οργανισμό και δεν αλλάζουν τις όψεις. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο. Η διαδικασία έκδοσης της άδειας μικρής κλίμακας γίνεται με ευθύνη του μηχανικού, την ευθύνη υλοποίησης των παρεμβάσεων την έχει ο ενδιαφερόμενος, εκτός και αν έχεις αναλάβει με κάποιο συμφωνητικό και την επίβλεψη των όποιων εργασιών. Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις εργασιών όπου γίνεται υποχρεωτικά δήλωση ανάληψης της ευθύνης από μηχανικό για την επίβλεψη του έργου που αναφέρονται διακριτά στην ΕΕΜΚ, π.χ. όπου χρειάζονται ικριώματα, στην τοποθέτηση ασκεπούς δεξαμενής νερού η πισίνας, κατασκευή ανελκυστήρα κλπ, αλλά όπως είπα αναφέρεται στην περιγραφή της εργασίας η υποχρέωση επίβλεψης από μηχανικό.
    1 point
  11. Για να είσαι καλυμμένος, κοινοποιησε του τη διαφωνία σου εγγράφως. Να έχεις και κάτι στα χέρια σου σε περίπτωση που γίνει καμιά στραβή.
    1 point
  12. Αυτό λέω και παραπάνω. Έχεις υπογράψει ότι οι εργασίες που περιγράφεις στην τεχνική έκθεση δεν θίγουν το φέροντα οργανισμό (εννοείται εφόσον γίνουν αυτά που γράφεις). Αφού λοιπόν έγιναν άλλες εργασίες εσύ τι ευθύνη να έχεις από τη στιγμή που δεν προβλέπεται ανάληψη επίβλεψης;
    1 point
  13. Nα σε καλα!!!! Θα μιλησουμε και για το ΑΣΠΑΙΤΕ γιατι θελω να μαθω λιγα πραγματα . Ευχαριστω πολυ και τα λεμε συντομα Σκαω γιατι με νοιαζει να ειμαι μηχανικος και οχι απλος εργατης... Αλλιως θα εβγαζα ενα ΕΠΑΛ , ΙΕΚ και τελος.. Καλο βραδυ συναδερφε χεχε
    1 point
  14. Μα, έχεις υπογράψει κάπου ότι θα είσαι υπεύθυνος για τις εργασίες?
    1 point
  15. θεός ο υδραυλικός.... και μερακλής ειδικά αν σκεφτείς ότι για να το κάνει αυτό το "μελέτησε" και δεν ήταν μια μικρή αποσπαματική παρέμβαση
    1 point
  16. Στην Ελλάδα ισχύει για τις εταιρείες ότι φαμε και ότι πιούμε. Και από όσον αφορά στην πλευρά του εργαζομένου που του επι φορτώνουν ρόλους και ευθύνες προσπαθώντας να μειώσουν τις ανάγκης ανάληψης διαφορετικών ρόλων από διαφορετικά πρόσωπα, και όσον αφορά την πλευρά του πελάτη που αναλαμβάνουν όσες περισσότερες δουλειές μπορούν άσχετα αν μπορούν η όχι να τις υλοποιήσουν στον χρόνο και στην ποιότητα που υπόσχονται. Έτσι κινούνται κατα τη γνώμη μου οι 8/10 εταιρείες. Εξαίρεση αποτελούν κάποιες πολύ μεγάλες πολυεθνικές όχι γιατί έχουν το μέγεθος αλλα γιατί ακολουθούν διαδικασίες και οδηγίες, φιλοσοφία από τις μαμά εταιρείες-έδρα του εξωτερικού
    1 point
  17. Όταν μια δήλωση μεταφέρεται στον 4495 ακολουθεί όλες τις διατάξεις του νέου νόμου (θετικές και αρνητικές) συμπεριλαμβανομένης της απαίτησης Μελέτης Στατικής Επάρκειας όπως ακριβώς μια νέα δήλωση που υπάγεται εξ' αρχής στον 4495. Επομένως δεν μας απασχολεί καθόλου αν είχε προηγουμένως εκπονηθεί ΔΕΔΟΤΑ είτε είχε βγεί Χ είτε Μ είτε Υ. Ακολουθούμε ότι ακριβώς λέει ο 4495 για το αν εξαιρείται ή όχι από την απαίτηση ΜΣΕ. Το εδάφιο που παραθέσατε αφορά τις περιπτώσεις υπαγωγής που δεν μεταφέρθηκαν αλλά ολοκληρώθηκαν με τον 4178 και για τις οποίες βγήκε ΔΕΔΟΤΑ Υ. Για αυτές θα πρέπει να γίνει Μελέτη όταν θα γίνει η ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου.
    1 point
  18. Το θέμα είναι αυτή ότι η διάταξη "χαλάει" το δοκάρι όπου λόγω των αγκιστρων κατεβάζει τα διαμήκη της δοκού για να περάσουν από κάτω τους. Έπειτα, εάν η κολώνα δεν είναι μεγάλης διατομής δεν μπορούν να γυρίσουν τα όλα άγκιστρα προς τα μέσα γιατί κουτουλάνε μεταξύ τους. Με προσπάθεια μπορεί να γίνει κάτι σε κάθε περίπτωση, αλλά δεν μπορείς να τα έχεις όλα.
    1 point
  19. Με τις εγγραπτέες πράξεις που δεν απαιτούν εξαρτημένο Τοπογραφικό Διάγραμμα (π.χ. μπορούν να γίνουν με Τοπογραφικό Αδείας χωρίς συντεταγμένες ή σε Αποδοχές Κληρονομιάς που μπορούν να γίνουν με απλά/παλιά Τοπογραφικά Διαγράμματα) τι γίνεται; Να χρεωθεί ο ιδιοκτήτης ντε και καλά νέο Τοπογραφικό;
    1 point
  20. Πάντα πιστεύαμε στην ανταπόκριση του ελληνικού κοινού στην ανακύκλωση και επιτέλους εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια δικαίωσης. Θέλουμε βέβαια ακόμη δουλειά αλλά πιστεύω ότι "ο κύβος ερρίφθη". Ο μέσος Έλληνας πολίτης έχει θέληση για καθαρό περιβάλλον εδώ και πολλά χρόνια. Όταν υπάρχει ατμομηχανή (ΕΕΑΑ και συνεργαζόμενες επιχειρήσεις) τα βαγόνια θα ακολουθήσουν, θέλουν δε θέλουν.
    1 point
  21. Θα γράψω άλλη μία φορά διότι διαβάζω ανακρίβειες. Δεν θα ανεβάζει κανένα έτοιμο απόσπασμα ο πολίτης. Ούτε συντεταγμένες. Τα αποσπάσματα προκύπτουν από την επεξεργασία που κάνει το γραφείο κτηματογράφησης και όχι από την αποτύπωση του κάθε κακομοίρη μηχανικού. Ακόμα και γεωμετρική μεταβολή να υποβληθεί, την βάση το γραφείο κτηματογράφησης θα την διορθώσει. Σταματήστε να λέτε τα ίδια και τα ίδια 4 σελίδες και να μοιράζετε μεταξύ σας upvote. Διαφωνούμε προχωράμε πάμε για άλλα και τέλος.
    -1 points
This leaderboard is set to Athens/GMT+03:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • Η σύνδεση του νυχτερινού φωτισμού με το «Τοπικό Εγχώριο Προϊόν» στην Ελλάδα
      Όσοι έχουμε βρεθεί σε νυχτερινή πτήση έχουμε απολαύσει το θέαμα που προσφέρει η επιφάνεια της Γης, όταν τα νυχτερινά φώτα αναδεικνύουν μοτίβα που παραπέμπουν σε έργα τέχνης. Εκτός όμως από το εντυπωσιακό θέαμα, τα νυχτερινά φώτα αποτελούν μια πολύτιμη πηγή πληροφορίας για τις δραστηριότητες του ανθρώπου και την αλληλεπίδρασή του με το περιβάλλον.

      Στο πλαίσιο της εξερεύνησης αυτού του πεδίου, η NASA καταγράφει συστηματικά τον νυχτερινό φωτισμό του πλανήτη μας. Τα τελευταία 10 χρόνια πολύ βελτιωμένες καταγραφές παρέχονται από τον αισθητήρα VIIRS της αποστολής SUOMI.

      «Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο σκεφτήκαμε να ερευνήσουμε τι έχουν να μας πουν τα νυχτερινά φώτα για την πατρίδα μας» λέει στην «Κ» η Αλεξάνδρα Γκεμιτζή, καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, η οποία ηγήθηκε μιας ενδιαφέρουσας έρευνας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας Ατμοσφαιρικών Ρύπων.
      • 0 απαντήσεις
    • «Εξοικονομώ 2023»: Ο νέος οδηγός του προγράμματος μετά την 3η τροποποίηση
      Εκδόθηκε σε ΦΕΚ η υπ' αριθμ. ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/97165/610 ΚΥΑ (ΦΕΚ 5174/Β΄/13.09.2024) που αφορά την 3η τροποποίηση της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/55246/807/18.05.2023 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Προκήρυξη του προγράμματος “Εξοικονομώ 2023”», ως εξής:

      Α. Ο Οδηγός Εφαρμογής Προγράμματος «Εξοικονομώ 2023» και η 1η Τροποποίηση του Παραρτήματος VI που αφορά την Υπεύθυνη Δήλωση σχετικά με τη σώρευση των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) βάσει του Κανονισμού (ΕΕ) 2023/2831, ως ακολούθως:

      Τροποποίηση (3η) της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ 55246-807 18.05.2023 ΚΥΑ Εξοικονομώ 2023 (ΦΕΚ 5174-Β-13.09.2024).pdf
      • 1 απάντηση
    • Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων: Πώς υπολογίζεται το νοίκι. Ποιο το τίμημα επαναγοράς
      Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η υπουργική απόφαση με την οποία ρύθμιζονται τα τελευταία ζητήματα που αφορούν στον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων στην Ελλάδα προκειμένου να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές και να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία.

      Η διαδικασία είχε ξεκινήσει από το προηγούμενο έτος, ενώ από τον Ιανουάριο του 2024 βρίσκεται στο δεύτερο κύκλο του ανταγωνιστικού διαλόγου.  Οι βασικές αλλαγές με τις οποίες προχώρησε ο διάλογος με τους υποψήφιους επενδυτές, προέβλεπαν έκπτωση 30% στο τίμημα αγοράς ακινήτων από πλειστηριασμούς, αλλά και επαναγοράς από τον οφειλέτη, είσοδο εμπειρογνωμόνων εντός του ακινήτου για αυτοψία και φορολόγηση του Φορέα ανάλογη με αυτήν των εταιρειών επενδύσεων ακινήτων (REIC).

      Υπενθυμίζεται ότι οι φορείς που συμμετέχουν στη διαδικασία είναι οι: «Bain Capital Credit», «Christofferson, Robb & co, LLC», «Fortress Credit Corp.», Ένωση Εταιρειών «KAICAN Hellas – Beaumont Summit Financial DAC».

      Ο Φορέας Ακινήτων θα αγοράζει από τους πλειστηριασμούς τα ακίνητα των ευάλωτων οφειλετών και θα τους τα εκμισθώνει για περίοδο 12 ετών, προκειμένου να συνεχίσουν να παραμένουν στην κατοικία τους και να αποτραπούν έτσι οι εξώσεις. 
      • 0 απαντήσεις
    • Ο διαδραστικός χάρτης με όλα τα ενεργά σεισμικά ρήγματα της Ελλάδας
      Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας (HeDBAF) είναι ένα εθνικό προϊόν συνεργασίας όλων των σχετικών με αυτό το αντικείμενο ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων της Ελλάδας υπό την αιγίδα του ΟΑΣΠ.

      Ο κύριος σκοπός της γεωβάσης είναι να παρέχει ουσιαστικές πληροφορίες στην επιστημονική κοινότητα και σε όποιον θέλει να έχει μια συνοπτική ή εμπεριστατωμένη πληροφόρηση για τα ενεργά/σεισμικά ρήγματα της ευρύτερης περιοχής της Ελλάδας, καθώς και να χρησιμεύσει ως πλατφόρμα καθοδήγησης για γεωλόγους, μηχανικούς και την κεντρική και τοπική διοίκηση, για περαιτέρω εις βάθος μελετών.

      Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας
      • 4 απαντήσεις
    • ΤΑΙΠΕΔ: Ανάθεση έργων ύψους 4,3 δισ. ευρώ στη Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας
      Το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, ανακοινώνει ότι η Κυβερνητική Επιτροπή Έργων Στρατηγικής Σημασίας στην τελευταία της συνεδρίαση αποφάσισε να αναθέσει στη Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας (Project Preparation Facility – PPF) του Ταμείου τα εξής έργα συνολικού προϋπολογισμού 4,3 δισ. ευρώ.

      Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Δασών

      Το έργο αφορά στη δημιουργία Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Δασών το οποίο στοχεύει στην ολιστική διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων, προκειμένου να καθαρίζονται αποτελεσματικότερα και να περιορίζεται ο κίνδυνος πυρκαγιάς.

      Το έργο περιλαμβάνει την ανάπτυξη Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Δασών, τη δημιουργία Μητρώων Εξωτερικών Ελεγκτών και Ανάπτυξης Συμβάσεων Διαχείρισης Δασικών Οικοσυστημάτων, τον σχεδιασμό συστημάτων επιδότησης βιομάζας και ανταποδοτικών οφελών.

      Ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται συνολικά σε 8.872.200 ευρώ και η χρηματοδότηση θα εξασφαλιστεί από το Πράσινο Ταμείο κατά 100%. Το έργο υλοποιείται σε τρεις φάσεις διάρκειας 36 μηνών η καθεμία και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2033.

      Δασοπονικές μελέτες διαχείρισης δασικών οικοσυστημάτων
      • 0 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.