Jump to content

Leaderboard

 1. zazeng

  zazeng

  Core Members


  • Points

   7

  • Content Count

   735


 2. akis73

  akis73

  Core Members


  • Points

   7

  • Content Count

   5,423


 3. antloukidis

  antloukidis

  Core Members


  • Points

   7

  • Content Count

   2,996


 4. ΙΑΣΟΝΑΣ

  ΙΑΣΟΝΑΣ

  Core Members


  • Points

   6

  • Content Count

   15,854


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 02/25/2021 in all areas

 1. Ο γιατρός βλέπει τον ασθενή και με βάση την παθολογία, τα συμπτώματα και την εμπειρία του συστήνει εξετάσεις. Στέλνει λοιπόν τον ασθενή στον μικροβιολόγο και έχει συνταγογραφήσει τις κάτωθι α,β,γ κλπ εξετάσεις. Αυτή είναι η ορθή πορεία. Στην περίπτωση σας, απ'ότι κατάλαβα υπάρχει υγρασία σε κάποιο δομικό στοιχείο (μια πλάκα? υποστυλώματα?τοιχεία? ή ότι άλλο) . Πρέπει λοιπόν να εξεταστεί το σκυρόδεμα τί βλάβες έχει πάθει (είναι συγκεκριμένοι οι έλεγχοι που γίνονται) και τί ποσοστό παραμένουσας υγρασίας έχει και να εξεταστεί και ο χάλυβας αν έχει πτώση της αντοχής του και ψαθυροποίηση. Αν τα απο
  2 points
 2. 2 points
 3. θα συμφωνήσω μαζί σου zazeng και πρόσφατα σχετικά είχα μια συζήτηση με έναν πολ.μηχ. Τον ρώταγα αν σε ένα διαμέρισμα που μέτραγα θα έδινε αυτός βεβαίωση αν μέτραγε αυτός, είχαμε βρει έναν εξώστη λίγο μεγαλύτερο και κατά τα άλλα το διαμέρισμα ήτανε σωστό. Ο Συνάδελφος τότε μου είπε ότι αυτός δεν θα έδινε την βεβαίωση, το ήξερε ότι κάποιοι μηχανικοί δίνουν, όταν δεν υπάρχει υπέρβαση δόμησης, κάλυψης, ύψους, μερικοί δίνουν, πρόσφατα εδώ το λέγαμε με έναν συνάδελφο μάλιστα είχαμε φτάσει κάποιες σελίδες τις δημοσιεύσεις διότι επέμενε ότι μπορούσε να δώσει καθώς υπέρβαση δόμησης κάλυψης ύψους δεν υπ
  2 points
 4. Ντάξει μην τρελαίνεσαι, αν ο δικός σου θέλει να το γράψει στο παιδί του, ενημέρωσε τον, ότι αν θελήσει ποτέ να το μεταβιβάσει, είναι πολύ πιθανό να πέσει σε 'γκρινιάρη' μηχανικό αγοραστή και προκειμένου να μη χαλάσει το ΄συνοικέσιο' να πρέπει να κάνει τότε ρύθμιση κ διόρθωση του συμβολαίου που θα κάνει τώρα. Καλό θα ήταν να έχεις και κάποιο στοιχείο ότι τον ενημέρωσες, γιατί ένας καλός δικηγόρος μπορεί να σου λύσει την απορία για το τι ισχύει, τρέχοντας σε μέχρι το χωριό του Άη Βασίλη. (<- αυτό είναι και ο λόγος που μάλλον δεν θα την έδινα τη ρημαδοβεβαίωση)
  2 points
 5. αν επεκτάθηκες 20 τμ εκτός περιγράμματος έχεις ΥΚ
  2 points
 6. Βγηκαν αργα χθες το βραδυ, με προθεσμία 5/3/21
  2 points
 7. Version 1.0

  784 downloads

  Με το πρόγραμματάκι αυτό επιλέγεις μια polyline στο AutoCAD ή στο IntelliCAD και δημιουργεί ένα αρχείο txt με τις συντεταγμένες των κορυφών της polyline με τον αριθμό τοπογραφικού που θα του δώσετε και το όνομα του αρχείου dwg που εργάζεστε. Το αρχείο αυτό είναι συμβατό με το κτήματολόγιο. Δηλαδή αναγνωρίζεται από το ktimanet το ανεβάζεται με υποβολή αρχείου και έχετε το περίγραμμα και την θέση του ακινήτου αμέσως. Επίσης γίνεται εισαγωγή των συντεταγμένων στο Excell ή στο Calc
  1 point
 8. Ακόμα και με την παραβίαση πλάγιας απόστασης είναι πολύ λίγα τα μ² (κ προ 83) για να βγει >250€ και να συμφέρει η κατηγορία 3.
  1 point
 9. Κάθε μηχανικός που ασχολείται με επισκευές και ενισχύσεις και έχει τον εξοπλισμό μπορεί να κάνει τις μετρήσεις. Αν χρειάζονται και δοκίμια (καρότα, δείγμα σκόνης του σκυροδέματος κλπ) τα στέλνει σε ιδιωτικό εργαστήριο. Μπορεί όντως το πρόβλημα σας να έχει τόσο εμφανή λύση, όπως σας είπαν. Από απόσταση εμείς τί να πούμε?
  1 point
 10. Έτσι απλώς διότι, "η επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως"...
  1 point
 11. Δεν παίζει ρόλο, οι λοιπές δεν επηρεάζονται από συντελεστές, παλαιότητες κλπ.
  1 point
 12. Για τα προ του '55 βάζουμε ναι στην άδεια, αρκεί να είναι άρτια και οικοδομήσιμα, δες το αντίστοιχο νήμα, έχει συζητηθεί εκτενώς. Η αλλαγή χρήσης με αναλυτικό και η επέκταση ΥΔΚΧ. Αν έχεις σύσταση θα πρέπει να το χειριστείς ανάλογα.
  1 point
 13. σωστά βάζεις ΥΔ με μειωτικό αναλόγως την περίπτωση 0,30 ή 0,50 ( δεν υπάρχει η έννοια του βοηθητικού χώρου ή ΚΧ εδώ ) και ΥΚ. 1 ΛΠ για ξεμπαζωμα και ανοιγματα
  1 point
 14. να μου πεις παλιά είχαν βάλει μια γυναίκα, του πρωτομάστορα όταν κάναν το γιοφύρι της Αρτας, άρα το τι μπορεί κανένας να βρει σε κολόνα εγώ δεν το ξέρω.
  1 point
 15. Καλησπέρα σας, απλώς για ενημέρωση να αναφέρω ότι έχει γίνει η επικαιροποίηση της πλατφόρμας για τον Δήμο Μαραθώνος και πλέον μπορεί να γίνει υπαγωγή των αυθαιρεσιών κατηγορίας 5. Για αντίστοιχη περίπτωση στο Δήμο Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων-Περαχώρας δεν έχει υπάρξει τροποποίηση στο πληροφοριακό σύστημα.
  1 point
 16. Τότε όλα μια χαρά.... Οπότε μόνο η αυθαίρετη προσθήκη των 20 τ.μ. είναι ΚΧ.
  1 point
 17. Συνεχίζει και είναι "βοηθητικός χώρος" ή έγινε "κύριος χώρος";
  1 point
 18. Δεν καταλαβαίνω τι μπορεί να προσφέρει ένας μηχανικός από το φόρουμ! Από ένα υδραυλικό θα ζητήσετε να ανοίξει τον εξαερισμό της τρίτης στήλης. Αν χρειαστεί να επέμβει σε κολόνα, πριν να το κάνει, πρέπει να καλέσετε πολιτικό μηχανικό επί τόπου
  1 point
 19. 1- υπάρχει αυθαιρεσία >ΝΑΙ. Στο έχω γράψει (και εγώ και άλλοι) σαφέστατα. Πιο ναι εγώ προσωπικά δεν έχω. 2-επειδή με καλύπτει το 2%> σε καλύπτει με το πάπλωμα αλλά τα πόδια μένουν έξω Πράττεις όπως κρίνεις φυσικά και οι ευθύνες όποιος υπογράφει.
  1 point
 20. Καλύτερο το 3, γίνεται και το 1 (παντού 2,5άρι ακόμα και στο διακόπτη), μη κάνεις το 2.
  1 point
 21. Κατά τη γνώμη μου, με το ΤΕΕ δεν ασχολούμαστε, δεν μας ενδιαφέρει. Και σε τελική ανάλυση "ας βγάλει άλλος και με άλλον τρόπο, το φίδι από την τρύπα"... Εμείς απλώς έχουμε μια έγγραφη σύμβαση με τον πελάτη μας (ιδιοκτήτη), στην οποία έχουμε προβλέψει αυτή την πιθανότητα και απλώς τον ενημερώνουμε (αν θέλουμε εγγράφως, αν και δεν το θεωρώ απαραίτητο) και ολοκληρώνεται η εργασία μας με την εξόφληση της συμφωνηθείσας αμοιβής μας. Η συνέχεια επαφίεται στο φίλτατο ιδιοκτήτη.... Γι' αυτό έγραψα και παραπάνω ότι, ακριβώς σε αυτό το σημείο "...αρχίζουν και κλαίνε οι μανούλες"!
  1 point
 22. Κοίτα να δεις, πιστεύω ότι καλύπτεσαι με το 2%, αλλά και εγώ αν ήμουν μηχανικός αγοραστής θα ζήταγα ρύθμιση για να αποκτήσει σχέδιο σύμφωνα με την πραγματική κατάσταση. Η βεβαίωση με ημερομηνία αυτοψίας 31/1 έχει κανονικά δίμηνη ισχύ.
  1 point
 23. Φίλε arche πρόσεξε τι θα βάλεις! Μόνο τα αυτόνομα συστήματα με μπαταρίες (που είναι και τα πιό ακριβά), δουλεύουν όταν κόβεται το ρεύμα από τη ΔΕΗ (και αυτά για κάποιο περιορισμένο χρόνο, αν δεν έχει ήλιο)! Το net-metering (το πιό συνηθισμένο τώρα) και αυτό που αναφέρει ο συνάδελφος astrah, αν κοπεί η ΔΕΗ .....τέρμα και αυτό! (ακόμα και με ντάλα ήλιο)!
  1 point
 24. Προσωπικά δεν βλέπω τους προφανείς λόγους, ώστε να αναιρείται η ύπαρξη οικ. άδειας, εφόσον υπήρξε. Τα μεγέθη σύγκρισης μπορούν να έιναι τα επιτρεπόμενα της περιόδου έκδοσης της άδειας (αν και πιο σωστό είναι κατά την κατασκευή των αυθαίρετων) ή τα σημερινά. Το πρόβλημα είναι πως διακρίνεις κατασκευές μεταξύ νόμιμων και μη. Φαντάζομαι η μεταγενέστερη αυθαιρεσία θα είναι προφανής για να το λες, αλλά το θέμα είναι πως το αποδεικνύεις.
  1 point
 25. Αυτό γίνεται για παράδειγμα όταν έχουμε κατάστημα το οποίο είναι πράγματι <1975 αλλά επειδή η επικρατούσα χρήση του κτηρίου δεν είναι κατοικία και δεν μπορεί να δηλωθεί σαν Κ1 , το δηλώνουμε σαν Κ2. Σαφώς δεν μπορεί κάποιος να σου πει κάτι, αφου ότι είναι <1975 , πόσο μάλλον είναι <<1983.
  1 point
 26. Γίνονται διάφορες εναλλακτικές ρυθμίσεις από τους κατασκευαστές στα μηχανήματα, ανάλογα την περιοχή που προορίζονται. Σε χαμηλές θερμοκρασίες, ανάλογα και με τη ρύθμιση της αντιστάθμισης, μπορεί το cop να πλησιάζει το 1,0, οπότε καλό είναι είτε να ρυθμίζεται διαφορετικά η αντιστάθμιση (αν είναι εφικτό, ανάλογα και με την εγκατάσταση του σπιτιού), είτε να ζητείται βοήθεια από ηλ. αντιστάσεις, είτε ακόμα και να απενεργοποιείται πλήρως η Α.Θ. και να αναλαμβάνουν οι αντιστάσεις το 100% του φορτίου. Ανάλογα του αριθμού και της συχνότητας των "κρύων" ημερών της περιοχής (π.χ. Φλώρινα, Νευ
  1 point
 27. Οι Ευτυχίας και Γρηγορίου 5ου είναι 1 και 2 ΟΤ πιο κάτω. Αν έχεις πρόσωπο στην Μπιζανίου τότε 950 όπως είπες.
  1 point
 28. Ο υπολογισμός είναι πολύ απλός στη θεωρία, αλλά πολύ δύσκολος στην πράξη. Όλα ξεκινάνε με τις απώλειες του (κάθε) σπιτιού. Αυτές μεγαλώνουν όσο χειρότερη μόνωση έχει το σπίτι και όσο μεγαλύτερη διαφορά θερμοκρασίας έχεις μέσα στο σπίτι από την εξωτερική θερμοκρασία (μεγαλώνουν και από τον εξωτερικό άνεμο, πόσες φορές και για πόση ώρα θα μείνει ανοικτή κάποια εξ. πόρτα ή παράθυρο κλπ) Αν με κάποιο μαγικό τρόπο μπορείς να υπολογίσεις αυτό, (η εξωτερική θερμοκρασία "παίζει" κατά τη διάρκεια του 24ώρου), τότε έχεις τις KWh που θα κατανάλωνε κάποιο ηλεκτρικό σύστημα θέρμανσης πλην Α.
  1 point
 29. 1 point
 30. Ελπίζω να μπορεί να απενεργοποιηθεί, η ανωτέρω δυνατότητα, καθώς σε ενδοδαπέδια συστήματα, μπορεί να αποβεί καταστροφική.
  1 point
 31. Δεν υπάρχει ασυμβίβαστο, ακόμα και οικοδομική άδεια για να το χτίσεις από την αρχή μπορείς να βγάλεις. Μόνο στο ΠΕΑ υπάρχει ασυμβίβαστο!
  1 point
 32. Λίγες παρατηρήσεις συμπληρώσεις για το Ν/Σ της εκτός σχεδίου δόμησης μετά και τα εξαιρετικά σχόλια που έκαναν και όλοι όσοι έχουν γράψει στο παρόν θέμα: Το Ν/Σ σύμφωνα με το αρ. 32 Ν.4759)2020 αφορά γήπεδα που βρίσκονται - εκτός σχεδίων πόλεως, - εκτός ορίων των νομίμως υφισταμένων οικισμών προ του έτους 1923, που στερούνται ρυμοτομικού σχεδίου, - και εκτός περιοχών, στις οποίες έχουν καθορισθεί χρήσεις γης, όροι και περιορισμοί δόμησης από εργαλεία πολεοδομικού σχεδιασμού πρώτου επιπέδου ή από διατάγματα που καθορίζουν όρους και περιορισμούς δόμησης σε πε
  1 point
 33. βρε τους κακομοίρηδες καλησπέρα και με το μαλακό!
  1 point
 34. Ευνουχισμός του επιβλέποντα και προφανής αναντιστοιχία με το πνεύμα του νόμου περί γνωστοποίησης. Ο δημόσιος υπάλληλος δεν διανοείται ότι μπορεί να υπάρχει νομοθετική διάταξη που έχει στόχο την αρτιότερη και ταχύτερη ολοκλήρωση του έργου με ευθύνη του επιβλέποντα. Γι' αυτό και στο θέμα "γνωστοποίηση" πολλές υπηρεσίες "παραλογίζονται", "απαιτούν" και "διατάζουν". Στο τέλος χρησιμοποιούν τον ιδιώτη ελεγκτή ως όργανο και τη γνωστοποίηση ως μέσο ταλαιπωρίας όλων. Κρίμα γιατί ο θεσμός των ελεγκτών θα μπορούσε να είναι πιο αποτελεσματικός. Το περισσότερο αρνητικό όμως είναι ότι πολλοί συνά
  1 point
 35. Το σημαντικότερο κατ' εμέ στη διαδικασία έκδοσης ΗΤΚ είναι η "εργασία" του μηχανικού, που θα τον οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι, "το ακίνητο για το οποίο ανέλαβε να εκδώσει ΗΤΚ, είναι σε θέση να την αποκτήσει", με άλλα λόγια είναι νομίμως υφιστάμενο χωρίς αυθαιρεσίες ή με απολύτως ρυθμισμένες αυθαιρεσίες. Δηλαδή, η αυτοψία και η μελέτη όλων όσων του προσκομίσει ο ιδιοκτήτης. Θέλει 'έξυπνη" σύμβαση ανάθεσης - ανάληψης του έργου από την αρχή, η οποία θα προβλέπει όλες τις ...."παγίδες"! Θέλει πλήρη συγκέντρωση του απαραίτητου υλικού (ποιός θα την κάνει, πόσο κοστίζει κ.λπ.), που θα μελετηθεί κ
  1 point
 36. Η επιβλέπουσα μηχανικός ήταν πολύ ευγενική, δε δημιουργήθηκε κάποιο θέμα (βέβαια, με παρακάλεσαν αν μπορώ να κάνω κάτι για να μη δώσω αρνητικό πόρισμα), αλλά φάνηκε ότι δεν είχε πατήσει και πολύ το πόδι της κατά την κατασκευή μιας και οι "παραβάσεις" μπορούσαν να έχουν προληφθεί ή να είχαν περάσει στην αναθεώρηση (είχε γίνει αναθεώρηση μετά τον αρχικό έλεγχο). Ο ιδιοκτήτης ήταν στα μαύρα πανιά εννοείται αλλά δεν τίθεται κανένα θέμα να δοθεί θετικό πόρισμα... Όντως, μου φαίνεται αδιανόητο έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το πλαίσιο ελέγχου να μην είναι περισσότερο προσεκτικοί μηχανικοί και ιδιοκτήτε
  -1 points
 37. Η ββ περίπτωση της παρ.1 του άρθρου 46 του ν. 4495 (αλλά και η αντίστοιχη του ν. 4030) που αντιστοιχεί στην απάντηση γ των πορισμάτων αναφέρει ότι πρέπει να γίνει ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ εντός προθεσμίας 4 μηνών. ββ) αν διαπιστωθούν παραβάσεις για τις οποίες τηρείται το περίγραμμα της οικοδομής, ο συντελεστής δόμησης και ο συντελεστής όγκου, τίθεται προθεσμία τεσσάρων (4) μηνών να πραγματοποιηθεί αναθεώρηση της άδειας δόμησης (παρ. 9 του άρθρου 6 του ν. 4067/2012 και εδάφιο 3 της παρ. 3 του άρθρου 22 του ν. 1577/1985). Αν παρέλθει άπρακτη η ανωτέρω προθεσμία, η οικεία Υ.ΔΟΜ. επιβάλει κυρώσεις σύμφωνα μ
  -1 points
This leaderboard is set to Athens/GMT+03:00
 • Our picks

  • Δυνατότητα υπαγωγής αυθαιρέτων κατηγορίας 5 σε περιοχές που βρέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εντός του 2020
   Mε έγγραφο του ΥΠΕΝ διευκρινίζεται ότι στο πεδίο εφαρμογής της περίπτωσης ε της παρ. 1 του άρθρου 128 του ν. 4759/2020 για ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές, οι οποίες κηρύχθηκαν εντός του έτους 2020 σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, εμπεριέχεται το σύνολο των περιοχών που βρισκόταν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κατά το έτος 2020, και όχι μόνο αυτές των οποίων η πράξη κήρυξης πραγματοποιήθηκε εντός του έτους 2020.

   Το σύστημα δηλώσεων αυθαιρέτων προσαρμόστηκε στα ανωτέρω και δίνεται πλέον η δυνατότητα υπαγωγής στην κατηγορία 5 του άρθρου 96 του ν. 4495/2017 σε ακίνητα των εν λόγω περιοχών.

   Για διευκόλυνση των μηχανικών, επισυνάπτονται σχετικοί πίνακες με τις κηρύξεις των περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εντός του 2020.

   Εφιστούμε την προσοχή στους μηχανικούς στο γεγονός ότι εντάσσονται ακίνητα στις συγκεκριμένες περιοχές που ορίζονται στις κηρύξεις και όχι στο σύνολο του Δήμου, εκτός εάν η κήρυξη αφορά το σύνολό του.

   Κηρύξεις 2020

   Κηρύξεις προηγούμενων ετών, ενεργές το 2020
    • Upvote
    • Thanks
    • Like
   • 0 replies
  • Τοπικά & Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια, Μεταφορά Συντελεστή Δόμησης κλπ.: Αναλυτικά, όλες οι δράσεις του ΥΠΕΝ
   Στην επιστημονική διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε την Τετάρτη 07/04 το ΤΕΕ με θέμα «Νέα εποχή για τον τοπικό χωρικό σχεδιασμό – Συζήτηση με αφορμή το επικείμενο πρόγραμμα εκπόνησης τοπικών πολεοδομικών σχεδίων», παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων τα σχέδια του ΥΠΕΝ για τη σύνταξη πολεοδομικών μελετών με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης που αφορούν στις παρακάτω δράσεις:

   Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια


   Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια


   Ζώνες Υποδοχής Συντελεστή Δόμησης


   Αυτοτελείς Οριοθετήσεις Οικισμών


   Αυτοτελείς Μελέτες Χαρακτηρισμού Δημοτικών Οδών    


   • 0 replies
  • Γεωχωρικά δεδομένα δασικών χαρτών 2021
   Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο ανακοινώνει προς τα μέλη του ότι παρέλαβε από την αρμόδια υπηρεσία (Τμήμα Δασικών Χαρτών, Δασολογίου, Απογραφής & Θεματικής Υποστήριξης Δικαιωμάτων Δημοσίου της Διεύθυνσης Δασικών Έργων & Υποδομών του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας), τη γεωβάση γεωχωρικών δεδομένων αναρτημένων δασικών χαρτών 2021.         Για την υλοποίηση του ΕΓΣΑ’87 (Ελληνικό Γεωδαιτικό Σύστημα Αναφοράς 1987) στο νησιωτικό σύμπλεγμα Καστελλόριζου εκδόθηκε κοινή ανακοίνωση της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού, της Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Α.Ε. και του Εργαστηρίου Ανώτερης Γεωδαισίας της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Ε.Μ.Π.
    • Upvote
   • 2 replies
  • Έγκριση συχνών ερωτήσεων - απαντήσεων του Οδηγού Εφαρμογής του Προγράμματος «Εξοικονομώ Αυτονομώ»
   Εγκρίθηκε το συνημμένο Παράρτημα Συχνών Ερωτήσεων - Απαντήσεων για το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ Αυτονομώ» για τη διασαφήνιση των όρων και προϋποθέσεων του Οδηγού Εφαρμογής του Προγράμματος.

   Η απόφαση στην Διαύγεια εδώ: https://diavgeia.gov.gr/doc/6Ο8Φ4653Π8-8Λ4

   Το παράδοξο της απόφασης είναι ότι έρχεται μετά την λήξη της προθεσμίας υποβολής προτάσεων.
   • 2 replies
  • Κλήρωση για 2 δωρεάν συμμετοχές στο online εργαστήριο: «Δασικοί χάρτες – προβλήματα και λύσεις»
   Κλήρωση για δύο (2) δωρεάν συμμετοχές στο online Εργαστήριο με θέμα: «Δασικοί χάρτες – προβλήματα και λύσεις», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021 6:00 μ.μ.

   Στόχος του Εργαστηρίου είναι:

   Α. να παρουσιάσουμε τα  προβλήματα που έχουν προκύψει μετά τη διαδικασία ανάρτησης δασικών χαρτών, κατάρτισης και κύρωσης των δασικών, με ειδικότερη αναφορά στα σημεία, στα οποία η διαδικασία και τα δεδομένα των δασικών χαρτών επηρεάζουν και αλληλεπιδρούν με σημαντικά θέματα δασικής νομοθεσίας στο σύνολο της χώρας.

   Β. Να παρουσιάσουμε και να συζητήσουμε τις λύσεις που προτείνονται επί των σημαντικότερων προβλημάτων που δημιουργούνται από τα δασικά. 

   Τα κρίσιμα σημεία που θα αναλύονται στο σεμινάριο είναι τα παρακάτω:

   1. Τι είναι οι Δασικοί Χάρτες

   2. Κατηγορίες Χαρακτηρισμών των Δασικών Εκτάσεων

   3. Προτάσεις για λύση των Χαρακτηρισμών των Δασικών Εκτάσεων

   4. Καταληκτικές ημερομηνίες ανά Περιοχή

   5. Περίοδοι υποβολής Αντιρρήσεων για κάθε περιοχή

   6. Ποιοι έχουν έννομο συμφέρον για την υποβολή αντιρρήσεων

   7. Κτηματολόγιο (Ιδιοκτησιακό Καθεστώς)

   8. Διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων

   9. Πως οι Δασικοί Χάρτες επηρεάζουν το ΟΣΔΕ

   Το σεμινάριο διοργανώνεται από τις εταιρείες Περουλάκη - Κώττα Ο.Ε. και την εταιρεία του κύριου Δημόκα Γεωργίου και θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ.

   Περισσότερα για το workshop και εγγραφές εδώ: https://www.eventora.com/el/Events/dasika

   Συμμετοχές

   Για να δηλώσετε συμμετοχή κάνετε μια απάντηση (reply) στο παρόν θέμα.

   Δηλώσεις συμμετοχών ως την Πέμπτη 25/03/2021 στις 17:00.

   Όροι Συμμετοχής

   Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα μέλη του Michanikos.gr που έχουν συμπληρώσει την ειδικότητα στο προφίλ τους, εκτός από τον Διαχειριστή και τα μέλη που ανήκουν στην ομάδα: Ιδιώτης-Μη Μηχανικός.

   Κάθε μέλος έχει δικαίωμα μόνο μιας συμμετοχής. Οι άκυρες συμμετοχές θα διαγραφούν.

    • Thanks
   • 126 replies
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.