Μετάβαση στο περιεχόμενο

Όλη η δραστηριότητα

Αυτή η ροή ανανεώνεται αυτόματα

  1. Past hour
  2. Θα ελεγα οτι: Η λειτουργικη συνενωση δυο ΟΙ δεν αλλαζει το ιδιοκτησιακο. Οι οριζοντιες ιδιοκτησιες παραμενουν δυο, με τα δικα της χιλιοστα και τμ. και με τον δικο της ιδιοκτητη η καθε μία.... Μεταβιβαζονται ή δωριζονται ή κληρονομουνται, ανεξαρτητα η μια απο την αλλη. Χτισθηκαν και μεταβιβασθηκαν σαν ξεχωριστες ΟΙ και ετσι εχουν δηλωθει και στο κτηματολογιο. Αργοτερα, συνενωθηκαν λειτουργικα με κατεδαφιση της μεσοτοιχιας, χωρις αδεια. Αυτη ειναι η αυθαιρεσια που πρεπει να τακτοποιησουν. Εδω οι οδηγιες του ΤΕΕ: 27. Πως καταχωρίζεται διαμέρισμα που έχει προκύψει από συνένωση δύο διαμερισμάτων, χωρίς να έχει τροποποιηθεί η σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας; Εάν δεν έχει γίνει συνένωση των ιδιοκτησιών με συμβολαιογραφική πράξη και στην ενιαία πλέον λειτουργική ενότητα του κτιρίου (διαμέρισμα) αντιστοιχούν περισσότερες ιδιοκτησίες, θα πρέπει να εισαχθούν δύο ιδιοκτησίες στο οικόπεδο και να συνταχθούν δύο διαφορετικές ΗΤΚ. Στην Τεχνική περιγραφή της κάθε ιδιοκτησίας εξηγείτε την περίπτωση και αναφέρετε την άλλη ιδιοκτησία. Οικοδομικές άδειες, ρυθμίσεις αυθαιρέτων και λοιπές πράξεις που αντιστοιχούν και στις δύο ιδιοκτησίες, καθώς και τα στοιχεία που τις συνοδεύουν, εισάγονται και στις δύο ΗΤΚ. Στην καρτέλα «Επιφάνειες» κάθε καταχώρισης συμπληρώνετε τα τ.μ. και λοιπά στοιχεία που αντιστοιχούν στη συγκεκριμένη ιδιοκτησία
  3. Δες το παρακάτω: https://www.michanikos.gr/index/articles/νομοθεσία/μη-υποχρέωση-έκδοσης-έγκρισης-εργασιών-μικρής-κλίμακας-για-τοποθέτηση-εξωτερικής-θερμομόνωσης-σε-δώματα-και-πυλωτές-r7485/
  4. Σήμερα
  5. Δωδεκα ειναι "Έντεκα κάτοικοι της Γλυφάδας και του Ελληνικού καθώς και ο «Εξωραϊστικός Πολιτιστικός, Αθλητικός Σύλλογος Κατοίκων Κάτω Ελληνικού» υπογράφουν την προσφυγή.... "
  6. Ιασονα, σωστα και ας δει και τον ν. 4759/20 αρθρο 128 τι ισχυει για κληρονομιες με κατ. 5
  7. Για να γίνει η αποδοχή κληρονομιάς δεν είναι απαραίτητη η ρύθμιση των αυθαιρεσιών!
  8. Όταν και αν συντελεστεί ο «ένας κίνδυνος που δεν είχες αναγνωρίσει» όπως το γράφεις και υπάρξουν βλάβες Υλικές ή Σωματικές ή άλλες, εκτιμώ ότι υπάρχει μέγιστη πιθανότητα να μπορούν να κινηθούν εναντίων σου οι/ο έχοντες υποστεί την/τις βλάβες που δεν είχες «αναγνωρίσει». Προσοχή όμως δεν είμαι ούτε ειδικός στο ζήτημα αυτό ούτε έχω ενασχόληση. Οπότε γενικής κρίσης απάντηση η δικιά μου και άλλοι είναι οι ειδικοί και οι αρμόδιοι. Και φυσικά τα νομικά παρελκόμενα που ενδεχόμενα μπορούν να προκύψουν σε υπογραφή Μηχανικού με την ευθύνη που επιφορτίζουν όλο αυτό, είναι ατελείωτα ….
  9. Εάν συμβεί ένα ατύχημα ή μια πυρκαγιά και ενώ υπάρχει σαφέστατα ο κίνδυνος και δεν έχει αναφερθεί στην ΓΕΕΚ, πιθανόν να θεωρηθεί αμέλεια η μη αναφορά του από τον Τ.Α. αν και συνήθως (δυστυχώς) σε ένα ατύχημα (κακώς) εγκαλείται από την ανακριτική αρχή / Εισαγγελία και ο Τ.Α. για αμέλεια. Τώρα όσον αφορά τη λάθος εκτίμηση είναι πολύ ακραίο (δεν μου έχει τύχει) για να έχουμε τα ανωτέρω.
  10. Για θερμομόνωση - υγρομόνωση σε δώμα - ταράτσα τι επιλέγω στην άδεια μικρής κλίμακας; Η επιλογή ιθ) εξωτερική θερμομόνωση είναι μόνο για όψεις έτσι δεν είναι ή είναι και για μονώσεις ταράτσας;
  11. Στο επεισόδιο φιλοξενείται ο Λευτέρης Φωτόπουλος, Μηχανολόγος Μηχανικός και Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ελληνικών Επιχειρήσεων Θέρμανσης & Ενέργειας, για μια εκτενή συζήτηση γύρω από θέρμανση, κλιματισμό, αερισμό και εξοικονόμηση ενέργειας. Αναλύονται σύγχρονες τεχνολογίες όπως αντλίες θερμότητας (αερόψυκτες, υδρόψυκτες, γεωθερμικές), λέβητες φυσικού αερίου και πετρελαίου τεχνολογίας συμπύκνωσης, ενδοδαπέδια θέρμανση, fan coils και συστήματα αερισμού με ανάκτηση θερμότητας. Με βάση μελέτη του ΕΜΠ, συζητούνται τα πιο αποδοτικά σενάρια, η υπεροχή των αντλιών θερμότητας σε ορισμένες περιπτώσεις, η χρησιμότητα των λεβήτων φυσικού αερίου, καθώς και μικρές παρεμβάσεις που προσφέρουν έως 20% εξοικονόμηση ενέργειας. Παρουσιάζονται: - Προγράμματα Εξοικονόμησης: Απαίτηση αναβάθμισης κατά ≥3 ενεργειακές κλάσεις, επιπλέον κίνητρα, στόχος η μείωση κατανάλωσης και εκπομπών CO₂. - Αγορά & Στατιστικά: 40% της ενέργειας και 36% των εκπομπών στην Ε.Ε. προέρχονται από τα κτίρια. - Ευρωπαϊκές Κατευθύνσεις: RepowerEU, Fit for 55, κτίρια μηδενικής κατανάλωσης (ZEB) από το 2028–2030, κατάργηση συστημάτων με ορυκτά καύσιμα από το 2040. - Τεχνικές Προκλήσεις: Κανονισμός F-Gas, αντικατάσταση ψυκτικών υψηλού GWP με R290, ανάγκη νέων κανονισμών ασφάλειας. - Προκλήσεις Κλάδου: Έλλειψη τεχνικού προσωπικού, κίνδυνος καθυστερήσεων, ανάγκη συμμόρφωσης με πρότυπα ESG για βιωσιμότητα και πρόσβαση σε χρηματοδότηση. View full είδηση
  12. Στο επεισόδιο φιλοξενείται ο Λευτέρης Φωτόπουλος, Μηχανολόγος Μηχανικός και Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ελληνικών Επιχειρήσεων Θέρμανσης & Ενέργειας, για μια εκτενή συζήτηση γύρω από θέρμανση, κλιματισμό, αερισμό και εξοικονόμηση ενέργειας. Αναλύονται σύγχρονες τεχνολογίες όπως αντλίες θερμότητας (αερόψυκτες, υδρόψυκτες, γεωθερμικές), λέβητες φυσικού αερίου και πετρελαίου τεχνολογίας συμπύκνωσης, ενδοδαπέδια θέρμανση, fan coils και συστήματα αερισμού με ανάκτηση θερμότητας. Με βάση μελέτη του ΕΜΠ, συζητούνται τα πιο αποδοτικά σενάρια, η υπεροχή των αντλιών θερμότητας σε ορισμένες περιπτώσεις, η χρησιμότητα των λεβήτων φυσικού αερίου, καθώς και μικρές παρεμβάσεις που προσφέρουν έως 20% εξοικονόμηση ενέργειας. Παρουσιάζονται: - Προγράμματα Εξοικονόμησης: Απαίτηση αναβάθμισης κατά ≥3 ενεργειακές κλάσεις, επιπλέον κίνητρα, στόχος η μείωση κατανάλωσης και εκπομπών CO₂. - Αγορά & Στατιστικά: 40% της ενέργειας και 36% των εκπομπών στην Ε.Ε. προέρχονται από τα κτίρια. - Ευρωπαϊκές Κατευθύνσεις: RepowerEU, Fit for 55, κτίρια μηδενικής κατανάλωσης (ZEB) από το 2028–2030, κατάργηση συστημάτων με ορυκτά καύσιμα από το 2040. - Τεχνικές Προκλήσεις: Κανονισμός F-Gas, αντικατάσταση ψυκτικών υψηλού GWP με R290, ανάγκη νέων κανονισμών ασφάλειας. - Προκλήσεις Κλάδου: Έλλειψη τεχνικού προσωπικού, κίνδυνος καθυστερήσεων, ανάγκη συμμόρφωσης με πρότυπα ESG για βιωσιμότητα και πρόσβαση σε χρηματοδότηση.
  13. Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να επαναφέρω το θέμα της συζήτησης, θέτοντας μια επιπλέον διάσταση: τι ισχύει για περίπτωση τοποθέτησης αερουποστηριζόμενου θόλου σε ιδιωτική-ιδιόκτητη έκταση για ιδιωτική αθλητική εγκατάσταση. Όπως έχετε παρατηρήσει το Άρθρο 20Α του ΝΟΚ αναφέρεται σε θόλους που προορίζονται να τοποθετηθούν σε δημόσιους και δημοτικούς κοινόχρηστους χώρους ή σχολικές εγκαταστάσεις κλπ. Πουθενά στο περιεχόμενό του δεν προσδιορίζει ούτε τη δυνατότητα τοποθέτησής τους σε ιδιωτική έκταση ούτε με ποιον τρόπο συμμετέχουν στα πολεοδομικά μεγέθη σε περίπτωση τοποθέτησης σε ιδιωτική έκταση. Περαιτέρω, η απόφαση Αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/45615/1554 ΦΕΚ 2402/Β/16.5.2022 (Τεχνικά χαρακτηριστικά αεροϋποστηριζόμενων θόλων του άρθρου 20Α του ν. 4067/2012), καλώς μεν εκδόθηκε για να θέσει αναγκαίες προδιαγραφές, αφετέρου αναφέρεται αποκλειστικά σε θόλους που διέπονται αποκλειστικά από το άρθρο 20Α του ν. 4067/2012. Καθώς βρίσκομαι σε φάση εξέτασης φακέλου από την Γ.Γ.Α για έγκριση λειτουργικότητας και καθορισμού όρων δόμησης για μικρή ιδιωτική αθλητική εγκατάσταση η οποία θα περιλαμβάνει και γήπεδο σκεπασμένο με αερουποστηριζόμενο θόλο, σε αρχικό έγγραφο παρατηρήσεων που έχω λάβει, η Γ.Γ.Α αναγράφει ότι η υπό μελέτη εν δυνάμει ιδιωτική αθλητική εγκατάσταση δεν εντάσσεται στο αρ.20Α «Θόλοι αθλητικών εγκαταστάσεων» του Ν.4067/20212, χωρίς ωστόσο να δίδει περαιτέρω ενημέρωση για τον τρόπο που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η περίπτωση αυτή. Ταυτόχρονα, αυτή η γνώμη της υπηρεσίας και γενικότερα η μη ρητή μέριμνα του νόμου για θόλους σε ιδιωτικές εγκαταστάσεις, θέτουν σε καθεστώς αμφοβολίας και όλους τους θόλους που έχουν τοποθετηθεί σε πολλές περιοχές της χώρας σε ιδιωτικά προπονητήρια, ακαδημίες κλπ. καθώς και εκείνες τις ΕΕΔΜΚ εκδόθηκαν στηριζόμενες στην παρ. 2-(μα) του άρθρου 29 του Ν.4495/17, σε μη δημοτικές ή δημόσιες εκτάσεις. Επιπλέον, κατόπιν συζήτησης με την ΥΔΟΜ της περιοχής μου, πράγματι διαπιστώνεται το κενό ως προς την αντιμετώπιση των θόλων ιδιωτικών εγκαταστάσεων και εκφράστηκε (προφορικά) η άποψη ότι θα πρέπει να προσμετρηθεί όχι μόνο στην κάλυψη, αλλά και στην δόμηση. Προσωπικά δεν έχω αντίρρηση ως προς την προσμέτρηση στην κάλυψη του γεωτεμαχίου, αλλά θεωρώ παράλογο ένας τέτοιος εξοπλισμός όπως είναι ο αεροϋποστηριζόμενος θόλος, ο οποίος δύναται να φουσκώνει-ξαφουσκώνει ανά πάσα στιγμή, να λαμβάνεται στη δόμηση. Σκεφτείτε ότι τα αθλητικά στέγαστρα, που αντικειμενικά είναι σταθερές κατασκευές, δεν προσμετρώνται σε κανένα πολεοδομικό μέγεθος. Θα ήθελα τη γνώμη σας επί του θέματος αυτού ή οποιαδήποτε ιδέα εναλλακτικής αντιμετώπισής του. Θα ήμουν ευγνώμων σε όποιον συνάδελφο έχει αντιμετωπίσει παρόμοια περίπτωση, εάν μοιραζόταν την άποψή του.
  14. Το πρόγραμμα Nymphaea Aurora είναι ένα πλωτό φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 0,5 MW που ενσωματώνεται στο υπεράκτιο αιολικό πάρκο Hollandse Kust Noord ισχύος 759 MW, το οποίο βρίσκεται 18,5 χλμ. από την ακτή. Η υπουργός Κλίματος και Πράσινης Ανάπτυξης των Κάτω Χωρών, Sophie Hermans, επιβεβαίωσε ότι το πιλοτικό πρόγραμμα πλωτών φωτοβολταϊκών στην ολλανδική Βόρεια Θάλασσα δεν λαμβάνει καμία κρατική επιδότηση. To πρώτο ηλιακό σύστημα μέσα σε αιολικό πάρκο Το πρόγραμμα Nymphaea Aurora είναι ένα πλωτό φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 0,5 MW που ενσωματώνεται στο υπεράκτιο αιολικό πάρκο Hollandse Kust Noord ισχύος 759 MW, το οποίο βρίσκεται 18,5 χλμ. από την ακτή. Εγκαταστάθηκε στα μέσα Αυγούστου και θα λειτουργήσει για ένα έτος. Το έργο είναι το πρώτο υπεράκτιο ηλιακό σύστημα στον κόσμο που βρίσκεται εντός υπεράκτιου αιολικού πάρκου και αποτελεί συνεργασία μεταξύ των ολλανδικών εταιρειών Oceans of Energy και CrossWind, οι οποίες ειδικεύονται στα πλωτά ηλιακά συστήματα και είναι κοινοπραξία μεταξύ της Shell και της Eneco, που ανέπτυξε και λειτουργεί το αιολικό πάρκο. Έργο με μη κρατική χρηματοδότηση Κατά τη διάρκεια μιας σειράς ερωτήσεων στο κοινοβούλιο, η υπουργός Hermans επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει αναλάβει καμία οικονομική υποχρέωση για την υλοποίηση και τη λειτουργία του έργου. «Το έργο χρηματοδοτείται από τον εκκινητή CrossWind, ο οποίος, ως κάτοχος της άδειας, είναι επίσης υπεύθυνος για την ανάπτυξη και τη λειτουργία του. Αυτό περιλαμβάνει τη συνεργασία με τον υπεργολάβο και τον τεχνολογικό προγραμματιστή Oceans of Energy», εξήγησε ο Hermans. Σε ξεχωριστή ερώτηση, ο Hermans τόνισε ότι ο κάτοχος της άδειας αναλαμβάνει το σύνολο του κόστους του έργου, αλλά πρόσθεσε ότι περίπου 520.000 ευρώ (611.166 δολάρια) από τον αχρησιμοποίητο προϋπολογισμό επιδοτήσεων ενός άλλου έργου καινοτομίας στον τομέα της υπεράκτιας ηλιακής ενέργειας χρησιμοποιούνται για την οικολογική παρακολούθηση του παρόντος έργου. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ενεργά αυτά τα κεφάλαια, ώστε να συλλεχθούν ρεαλιστικά δεδομένα σχετικά με τις οικολογικές επιπτώσεις αυτής της τεχνολογίας, μειώνοντας έτσι τα υπάρχοντα κενά γνώσης», δήλωσε ο υπουργός. Ο Hermans πρόσθεσε ότι το πιλοτικό πρόγραμμα διερευνά το δυναμικό και τη σκοπιμότητα της υπεράκτιας ηλιακής ενέργειας. Μεταξύ των στόχων του είναι η καλύτερη εκτίμηση των απωλειών απόδοσης, με παρακολούθηση για τον υπολογισμό του ποσοστού της απόδοσης που χάνεται λόγω παραγόντων ρύπανσης, όπως αποθέσεις αλατιού και ανάπτυξη φυκιών. Προβλήματα στην εγκατάσταση Σε μια σημείωση απόφασης που υποβλήθηκε μαζί με τις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις, ο Hermans πρόσθεσε ότι η πιλοτική εγκατάσταση αντιμετώπισε προβλήματα τις τελευταίες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένων ζημιών που προκλήθηκαν από καταιγίδα και αρκετών περιστατικών πυρκαγιάς που κατασβέστηκαν από την ακτοφυλακή. Σε μια ανάρτηση στο LinkedIn, η Oceans of Energy επιβεβαίωσε ότι στις 5 Σεπτεμβρίου ξέσπασε μια μικρή πυρκαγιά και δημιουργήθηκε σημαντικός καπνός, με αποτέλεσμα το εργοστάσιο να απομονωθεί ηλεκτρικά ως προληπτικό μέτρο. Σε μια επόμενη ανάρτηση στα μέσα Σεπτεμβρίου αναφέρθηκε ότι ορισμένα από τα πλωτήρες επηρεάστηκαν από φαινόμενα θέρμανσης λόγω ενός συγκεκριμένου προβλήματος με τους ηλεκτρικούς συνδετήρες, με αποτέλεσμα την μερική τήξη των πλαστικών. «Επηρέασε περίπου 15 από τα 200 πλωτήρες στη νοτιότερη σειρά. Αυτά δεν είχαν φωτοβολταϊκά πάνελ, αλλά έχασαν μέρος των συνθετικών υλικών τους», εξηγούσε η ανάρτηση. «Εργαστήκαμε σκληρά για τον περιορισμό του προβλήματος και προετοιμαζόμαστε για την επισκευή. Τα διδάγματα των τελευταίων δύο μηνών ήταν ανεκτίμητα για την ωρίμανση του προϊόντος». Η εγκατάσταση του πρώτου υπεράκτιου φωτοβολταϊκού Η Oceans of Energy εγκατέστησε το πρώτο υπεράκτιο φωτοβολταϊκό πάρκο στον κόσμο, ένα αρθρωτό φωτοβολταϊκό σύστημα 50 kW, στη Βόρεια Θάλασσα της Ολλανδίας το 2019. Τον Φεβρουάριο του 2024 ανακοίνωσε ένα έργο, σε συνεργασία με 15 ευρωπαίους εταίρους, με στόχο την επέκταση της υπεράκτιας ηλιακής τεχνολογίας σε τυποποιημένα μεγέθη 150 MW. View full είδηση
  15. Το πρόγραμμα Nymphaea Aurora είναι ένα πλωτό φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 0,5 MW που ενσωματώνεται στο υπεράκτιο αιολικό πάρκο Hollandse Kust Noord ισχύος 759 MW, το οποίο βρίσκεται 18,5 χλμ. από την ακτή. Η υπουργός Κλίματος και Πράσινης Ανάπτυξης των Κάτω Χωρών, Sophie Hermans, επιβεβαίωσε ότι το πιλοτικό πρόγραμμα πλωτών φωτοβολταϊκών στην ολλανδική Βόρεια Θάλασσα δεν λαμβάνει καμία κρατική επιδότηση. To πρώτο ηλιακό σύστημα μέσα σε αιολικό πάρκο Το πρόγραμμα Nymphaea Aurora είναι ένα πλωτό φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 0,5 MW που ενσωματώνεται στο υπεράκτιο αιολικό πάρκο Hollandse Kust Noord ισχύος 759 MW, το οποίο βρίσκεται 18,5 χλμ. από την ακτή. Εγκαταστάθηκε στα μέσα Αυγούστου και θα λειτουργήσει για ένα έτος. Το έργο είναι το πρώτο υπεράκτιο ηλιακό σύστημα στον κόσμο που βρίσκεται εντός υπεράκτιου αιολικού πάρκου και αποτελεί συνεργασία μεταξύ των ολλανδικών εταιρειών Oceans of Energy και CrossWind, οι οποίες ειδικεύονται στα πλωτά ηλιακά συστήματα και είναι κοινοπραξία μεταξύ της Shell και της Eneco, που ανέπτυξε και λειτουργεί το αιολικό πάρκο. Έργο με μη κρατική χρηματοδότηση Κατά τη διάρκεια μιας σειράς ερωτήσεων στο κοινοβούλιο, η υπουργός Hermans επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει αναλάβει καμία οικονομική υποχρέωση για την υλοποίηση και τη λειτουργία του έργου. «Το έργο χρηματοδοτείται από τον εκκινητή CrossWind, ο οποίος, ως κάτοχος της άδειας, είναι επίσης υπεύθυνος για την ανάπτυξη και τη λειτουργία του. Αυτό περιλαμβάνει τη συνεργασία με τον υπεργολάβο και τον τεχνολογικό προγραμματιστή Oceans of Energy», εξήγησε ο Hermans. Σε ξεχωριστή ερώτηση, ο Hermans τόνισε ότι ο κάτοχος της άδειας αναλαμβάνει το σύνολο του κόστους του έργου, αλλά πρόσθεσε ότι περίπου 520.000 ευρώ (611.166 δολάρια) από τον αχρησιμοποίητο προϋπολογισμό επιδοτήσεων ενός άλλου έργου καινοτομίας στον τομέα της υπεράκτιας ηλιακής ενέργειας χρησιμοποιούνται για την οικολογική παρακολούθηση του παρόντος έργου. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ενεργά αυτά τα κεφάλαια, ώστε να συλλεχθούν ρεαλιστικά δεδομένα σχετικά με τις οικολογικές επιπτώσεις αυτής της τεχνολογίας, μειώνοντας έτσι τα υπάρχοντα κενά γνώσης», δήλωσε ο υπουργός. Ο Hermans πρόσθεσε ότι το πιλοτικό πρόγραμμα διερευνά το δυναμικό και τη σκοπιμότητα της υπεράκτιας ηλιακής ενέργειας. Μεταξύ των στόχων του είναι η καλύτερη εκτίμηση των απωλειών απόδοσης, με παρακολούθηση για τον υπολογισμό του ποσοστού της απόδοσης που χάνεται λόγω παραγόντων ρύπανσης, όπως αποθέσεις αλατιού και ανάπτυξη φυκιών. Προβλήματα στην εγκατάσταση Σε μια σημείωση απόφασης που υποβλήθηκε μαζί με τις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις, ο Hermans πρόσθεσε ότι η πιλοτική εγκατάσταση αντιμετώπισε προβλήματα τις τελευταίες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένων ζημιών που προκλήθηκαν από καταιγίδα και αρκετών περιστατικών πυρκαγιάς που κατασβέστηκαν από την ακτοφυλακή. Σε μια ανάρτηση στο LinkedIn, η Oceans of Energy επιβεβαίωσε ότι στις 5 Σεπτεμβρίου ξέσπασε μια μικρή πυρκαγιά και δημιουργήθηκε σημαντικός καπνός, με αποτέλεσμα το εργοστάσιο να απομονωθεί ηλεκτρικά ως προληπτικό μέτρο. Σε μια επόμενη ανάρτηση στα μέσα Σεπτεμβρίου αναφέρθηκε ότι ορισμένα από τα πλωτήρες επηρεάστηκαν από φαινόμενα θέρμανσης λόγω ενός συγκεκριμένου προβλήματος με τους ηλεκτρικούς συνδετήρες, με αποτέλεσμα την μερική τήξη των πλαστικών. «Επηρέασε περίπου 15 από τα 200 πλωτήρες στη νοτιότερη σειρά. Αυτά δεν είχαν φωτοβολταϊκά πάνελ, αλλά έχασαν μέρος των συνθετικών υλικών τους», εξηγούσε η ανάρτηση. «Εργαστήκαμε σκληρά για τον περιορισμό του προβλήματος και προετοιμαζόμαστε για την επισκευή. Τα διδάγματα των τελευταίων δύο μηνών ήταν ανεκτίμητα για την ωρίμανση του προϊόντος». Η εγκατάσταση του πρώτου υπεράκτιου φωτοβολταϊκού Η Oceans of Energy εγκατέστησε το πρώτο υπεράκτιο φωτοβολταϊκό πάρκο στον κόσμο, ένα αρθρωτό φωτοβολταϊκό σύστημα 50 kW, στη Βόρεια Θάλασσα της Ολλανδίας το 2019. Τον Φεβρουάριο του 2024 ανακοίνωσε ένα έργο, σε συνεργασία με 15 ευρωπαίους εταίρους, με στόχο την επέκταση της υπεράκτιας ηλιακής τεχνολογίας σε τυποποιημένα μεγέθη 150 MW.
  16. Συνήθεις ερωτήσεις για την ηλεκτρονική ταυτότητα, από το ΤΕΕ: 10. Τι εισάγεται σε κάθε πεδίο της καρτέλας «Επιφάνειες»; Στην καρτέλα «Επιφάνειες» στους χώρους κύριας και βοηθητικής χρήσης εισάγονται […]. Χώροι υγιεινής και χώροι κυκλοφορίας, εφόσον εξυπηρετούν χώρους κύριας χρήσης, εισάγονται στους χώρους κύριας χρήσης.
  17. Μου δημιουργήθηκαν οι παρακάτω απορίες. Κάνω ΓΕΕΚ και αναγνωρίζω μόνο κάποιους κινδύνους αλλά δεν αναγνωρίζω έναν ... Ποιος μπορεί να κινηθεί εναντίων μου ? Κάνω ΓΕΕΚ αλλά κάνω λάθος εκτίμηση στους συντελεστές, ας πούμε την συχνότητα. Ποιος μπορεί να κινηθεί εναντίων μου ?
  18. Πραγματικά προσπάθησα να βρω που το είχα διαβάσει αλλά δεν κατάφερα να το ξαναβρώ.....
  19. Αυτό που θυμάσαι αφορά τον υπολογισμό των ενσήμων για τον ακάλυπτο χώρο....
  20. Καλημέρα σε όλους. Μπορεί κάποιος υπεύθυνα να απαντήσει στο ποια είναι η ανοχή πέρα από την οποία θα ζητήσει το κτηματολόγιο χωρική μεταβολή για την καταχώρηση συμβολαίου; Ξέρω ότι το συν πλην 0,5 μέτρο για τα αστικά και 2,0 μέτρα για τα αγροτικά αφορά μόνο τις μελέτες κτηματογράφησης και όχι το λειτουργούν. Στην πόλη μου (Λάρισα) έχουμε λειτουργούν από το 2013 και από ότι έχω καταλάβει κατά την καταχώρηση ελέγχουν κυρίως την συμβατότητα εμβαδού (με τους ίδιους όρους που ελέγχεται σε μια μελέτη κτηματογράφησης) και αν είσαι συμβατός δεν ζητούν χωρική μεταβολή. Ως προς τη θέση-σχήμα (πάλι από ότι έχω καταλάβει) ζητάνε χωρική «όταν κάτι χτυπάει στο μάτι» Υπαρχει κάποιος που να έχει μια τεκμηριωμένη απάντηση (σε αντίθεση με αυτά που έχω καταλάβει εγώ τόσα χρονια που αποτελούν απλά σκορπιες προτασεις από δεξιά και αριστερά) στο τι ισχύει στο θέμα θέση-σχήμα διότι θεωρώ ότι είναι ένα αρκετά σοβαρό και παράλληλα καθημερινό θέμα. Δεν πρέπει κάποια στιγμή να βγει επίσημα κάποια απόκλιση για το λειτουργούν κτηματολόγιο για να ξέρουμε τι να κάνουμε;
  21. Το τεκμαρτό δεν το υπολογίζει? Πχ αν βάλεις φορολογητέο εισόδημ σαν ελευθερος επαγγελματιας 1000ευρώ, βγάζει φόρο 0, Νομίζω πως δεν ισχύει αυτό.
  22. Σε ευχαριστώ Μανώλη, μέσα από το e adeies γίνεται η διαδικασία? Θα κάνω αναθεώρησή ? και μετά σου δίνει επιλογή για παράταση ισχύος? πρέπει να γίνει η διαδικασία πριν το τέλος του 2025 σωστά?
  23. Η επιτρεπόμενη κάλυψη του οικοπέδου, είναι 25 %. Η φύτευση είναι τα 2/3 του 75 %, ή όπως κάπως θυμάμαι υπάρχει όριο που η υποχρεωτική φύτευση δεν μπορεί να ξεπεράσει την μέγιστη κάλυψη δηλαδή το 25 % ? Θυμάμαι σωστά ή λάθος ?
  1. Φόρτωση περισσότερων δραστηριοτήτων
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.