Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. dib

    dib

    Core Members


    • Πόντοι

      7

    • Περιεχόμενα

      5.014


  2. akis73

    akis73

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      4

    • Περιεχόμενα

      9.014


  3. Pavlos33

    Pavlos33

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      4

    • Περιεχόμενα

      18.900


  4. JohnnyHoliday

    JohnnyHoliday

    Core Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      792


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 25/06/2024 σε όλες τις περιοχές

  1. Η γενική αρχή είναι ότι αν ένα κτίριο "πατάει" ταυτόχρονα σε δυο οικόπεδα, κανένα από αυτά δεν έχει αυτοτέλεια για να μεταβιβαστεί. Θα πρέπει να υπάρξει "θεραπεία" στο ιδιοκτησιακό οικοπέδων και μετά να γίνει υπαγωγή σε αυτοτελές οικόπεδο εντός του οποίου θα υπάρχει ολόκληρο το κτίριο. Μην πηγαίνετε για θέματα τακτοποιήσεων στις ΥΔΟΜ. Ειδικά αυτά τα τελευταία χρόνια που οι παλιοί και έμπειροι συνάδελφοι απουσιάζουν πλέον από τις υπηρεσίες λόγω συνταξιοδότησης ( είναι γνωστή η υποστελέχωση υπηρεσιών δόμησης).
    2 points
  2. έχουμε καθολική πλειοψηφία ..... Τέλος..... μερσί
    2 points
  3. Θεωρώ οτι δεν πρέπει να σε απασχολεί το τι έχει κάνει ο συνάδελφος με το ΠΕΑ...εσενα αυτό έστειλε κι αυτό ανεβάζεις! Εννοειται οτι το ΠΕΑ είναι έγκυρο (σαν έγγραφο)....είτε είναι σωστό είτε λάθος! Την όποια ευθύνη την έχει αυτός κι όχι εσυ!
    2 points
  4. Συνάδελφε, θεωρώ δεν είναι υποψία σου...αλλά για μένα 2 τινα συνέβησαν.... 1) Δεν έκανε αυτοψία γιατί ο ιδιοκτήτης βιαζόταν να το νοικιάσει και ήθελε το ΠΕΑ ''προχθές'' οπότε ο συνάδελφος το έκανε με φωτογραφοαυτοψία (ή τηλεαυτοψία) απο το γραφείο και σχέδιο του '72...'75 ...ή 2) Έκανε αυτοψία και έκανε γαργάρα το διάδρομο (να μην πληρώσει πρόστιμο εκείνη τη περίοδο) και το έβγαλε όσο η οικ. άδεια του '72.
    2 points
  5. Καλημέρα, προσωπικά το βλέπω χλωμό να έχει πειραχτεί κάτι μετά την αυτοψία και την υπαγωγή στο Ν.4495. Άρα μάλλον δεν έχει γίνει σωστά η αυτοψία. Στο διά ταύτα, θα ανέβαζα το ΠΕΑ που εφόσον δεν έχει ανακληθεί είναι ισχυρό. Η ευθύνη είναι του μηχανικού που το συνέταξε και όχι αυτού που συντάσει την ΗΤΚ.
    2 points
  6. Πρόλαβε ο Dib. Πάνω κάτω τα ίδια θα έλεγα. Έξτρα, αν ανεβάσεις τα σχέδια που λες, μπορεί να κάνουμε πιο στοχευμένες εικασίες (σαν ντετέκτιβ που έχουμε γίνει) για το τι μπορεί να έγινε πριν από 8 χρόνια. Να έχει κλείσει ημιυπαίθριο μετά το ΠΕΑ το βλέπω χλωμό. Πιο πιθανό είναι να χρησιμοποίησε τα σχέδια της άδειας στο ΠΕΑ.
    2 points
  7. @katrmp Η διάταξη που παρέθεσες δεν ισχύει πλέον. Η υπαγωγή για ρύθμιση με τον ισχύοντα νόμο δεν είναι απαραίτητη. Επιτρέπεται η αλλαγή χρήσης εφόσον η νέα χρήση δεν απαγορεύεται από ειδικότερες διατάξεις που ισχύουν για το συγκεκριμένο ακίνητο ή την περιοχή του ακινήτου ή δεν απαγορευόταν κατά τον χρόνο έκδοσης της οικοδομικής άδειας ή κατά τον χρόνο εγκατάστασης της νέας χρήσης (4495/17, άρθρο 107, παρ. 9). Τα παραπάνω εφαρμόζονται σε τακτοποιημένους χώρους σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων 3775/09 και 3843/10, καθώς και σε κατασκευές που έχουν ενταχθεί στις ρυθμίσεις των νόμων 4014/11, 4178/13, 4495/17 και για τις οποίες έχει περαιωθεί η σχετική διαδικασία ή έχει εξοφληθεί το 30% του συνολικού προστίμου (4495/17, άρθρο 107, παρ. 5, εδάφ. α).
    1 point
  8. Ενημέρωση Μετά από αναζήτηση, με οδό και αριθμό, και μελέτη του φακέλου της ΟΑ, διαπίστωσα ότι η εκσκαφή αφορά στην κατασκευή της 2ης πισίνας (η 1η είχε ήδη κατασκευασθεί στο προκήπιο της άλλης οδού, όπως φαίνεται στη φωτο 1, αλλά δεν φαίνεται από το δρόμο). Τεχνικά, είναι σωστή η επιλογή της εκσκαφής του προκηπίου μετά την κατασκευή των 2 υπογείων και του ισογείου. Ευχαριστώ όλους όσοι συμμετείχαν στον προβληματισμό μου.
    1 point
  9. @Tim22 Έχουν συμφωνήσει πωλητής και κυρίως ο αγοραστής, ότι θα επιφορτιστεί με την εξόφληση υπόλοιπου προστίμου αυθαίρετων κατασκευών το οποίο ρητά θα αναγράφεται στους όρους του συμβολαίου; Το ρωτάω αυτό διότι πολλές φορές οι αγοραστές δεν έχουν ιδέα από όλα αυτά και δυστυχώς δεν βάζουν μηχανικό (κακώς βεβαίως) να τους ελέγξει το προς αγορά ακίνητο με αποτέλεσμα να έρχονται προ τετελεσμένων και να διαπιστώνουν τον όρο κατά την υπογραφή του αγοραπωλητηρίου συμβολαίου. Αν λειτουργείς από την πλευρά του αγοραστή θα ήταν καλό να τον συμβουλεύσεις να αγοράσει το ακίνητο 'καθαρό" χωρίς καμία εκκρεμότητα με πλήρως εξοφλημένο το πρόστιμο και περαιωμένη δήλωση υπαγωγής. Η νομοθεσία βεβαίως και το επιτρέπει να εκδοθεί βεβαίωση άρθρου 83 (ενσωματώνεται στο ΠΗΤΚ)με εξοφλημένο το 30%. (αρ. 82 παρ 2ζ).
    1 point
  10. Διάβασε άλλη μια φορά τι γράφω. Το ύψος δεν παίζει κανένα ρόλο για την τακτοποίηση (βλ. εγκ. 3 Ν. 4178 κατ' αναλογία). Από κει και πέρα οι επιλογές είναι γνωστές...
    1 point
  11. Το ότι έχουν προταθεί πολλές λύσεις από μηχανικούς δε σημαίνει απαραίτητα ότι κάποια είναι λάθος και κάποια σωστή (βέβαια κάποια είναι η βέλτιστη... αλλά το ποια είναι, εξαρτάται από πολλά όπως η εμπειρία των συνεργείων). Γενικά, τα ανθρακοελάσματα (σαν F.R.P.) δεν χρησιμοποιούνται για τοιχοποιίες και πολύ μικρής αντοχής σκυροδέματα, όμως εάν εξυγιανθεί το υπόστρωμα (π.χ. χρήση επισκευαστικού κονιάματος) εγώ προσωπικά δε έλεγα τόσο εύκολα ότι είναι λάθος και ότι δε γίνεται. Μια καλή λύση, κατά τη γνώμη μου, θα ήταν η εφαρμογή πλέγματος υάλου/ άνθρακα αλλά αντί να χρησιμοποιηθεί ρητίνη για την εφαρμογή του επί του σκυροδέματος να χρησιμοποιηθεί κονίαμα. Αντί για Fiber Reinforced Polymers (FRP) να γίνει χρήση Textile Reinforced Mortar (T.R.M.)/ Ινοπλέγματα Ανόργανης Μήτρας (Ι.Α.Μ.). Έτσι λύνονται πολλά προβλήματα συνάφειας μεταξύ ενίσχυσης και υποστρώματος. Όσο αφορά το κόστος των υλικών, δίχως ίχνος ειρωνείας, δηλώνετε: Εάν πάτε στη μάντρα υλικών της περιοχής σας και πείτε θέλω να πάρω αυτά τα υλικά για τόση επιφάνεια πόσο πάει το μαλλί θα σας απαντήσουν από πρώτο χέρι. Πάντως, τώρα πρόσφατα είχα πάει οδοντίατρο για ένα δόντι, σφράγισμα μου είπε (50 ευρώ) και κατέληξα με θήκη (500 ευρώ). Δυστυχώς, πολλές φορές τα πράγματα είναι βλέποντας και κάνοντας, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι προσπαθούν να κρύψουν το κόστος για να πάρουν τη δουλειά.
    1 point
  12. 100 όχι. 30 όμως, ναι. Μου έχει τύχει. Εν πάση περιπτώσει, εάν σε δυσκολεύει, μην το χρησιμοποιείς. Υπάρχει όμως, πολύς κόσμος ο οποίος διευκολύνεται με τη χρήση του.
    1 point
  13. Δεν προσπάθησα, ούτε και θα προσπαθήσω να σε πείσω. Απλώς απάντησα σε αυτό που είπες, περί αρμοδιοτήτων Τεχνικού Επιμελητηριου Ελλάδας. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε/θυμόμαστε όλοι,τους λόγους για τους οποίους δημιουργήθηκε το Επιμελητήριο (σύμφωνα και με τα όσα αναφέρει και το ίδιο) και να αντιληφθούμε το σημερινό του status (παρακμάζουσα κατάσταση).
    1 point
  14. από το καλοκαίρι του 23' στο e-paravolo πληρώνονται αθροιστικά με κωδικό [0201]: -Χαρτόσημο (επί Τ.Ε.Ε. και Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε.) 2,00 % -Παράβολο Νόμου 1041/80 άρθρου 77 Δαπάνη έργου x 0,20 % ελάχιστο ποσό 2,50 -Ο.Γ.Α. Χαρτοσήμου 20,00 % επί παραβόλου Σε οποιαδήποτε ΔΟΥ πληρώνονται: - ΕΙΣΦΟΡΑ ΚΗ’ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ - ΕΙΣΦΟΡΑ Τ.Ε.Ε - Παράβολο Δημοσίου 0,50 % μέγιστο ποσό 2,50 Τα του Δήμου και αν είναι διαφορετικό Δήμος με ΥΔΟΜ εξαρτάται από τον Δήμο της ΥΔΟΜ όπου μπορεί να δεχθούν όλο το ποσό και να το κανονήσουν εκείνοι μετά με τον Δήμο του έργου. Πλέον άλλαξε και η πληρωμή του Πράσινου Ταμείου όπου γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του https://greenpay.gr/ όπου κάνεις δήλωση οφειλής είτε αυτοπρόσωπη είτε για τρίτο και συμπληρώνεις στοιχεία και ποσό προϋπολογισμού και βγάζει μόνο του το ποσό οφειλής. Επίσης μετά από επικοινωνία μαζί τους σήμερα έχει βγει διευκρίνηση ότι η πληρωμή δεν γίνεται πλέον αθροιστικά για το 5% του Συμβατικού και το 0,5% του αναλυτικού αλλά μόνο για το ποσό το οποίο βγαίνει μεγαλύτερο άρα είτε το ένα είτε το άλλο
    1 point
  15. Αν έχει καταπατήσει την κάθετη, δεν μπορεί να θεωρηθεί έγκυρη.
    1 point
  16. Ναι, μπορεί ο νέος ιδιοκτήτης να κάνει τώρα, δική του νέα δήλωση, να πληρώσει τα 100€ και να εξαιρέσει το αυθαίρετο του 3843, δια παντός
    1 point
  17. Καλημέρα σε όλους.... σε άδεια που εκδόθηκε πριν μερικούς μήνες διαπίστωσα ότι οι συντεταγμένες των κορυφών του κτιρίου έχουν αναγραφεί εκ παραδρομής λάθος στο πινακάκι επί του διαγράμματος κάλυψης ενώ η θέση του κτιρίου στο σχέδιο καθώς και οι διαστάσεις του αποτυπώνονται σωστά. Πρέπει να κάνω ενημέρωση της άδειας ή αναθεώρηση (παράγραφος για πρόδηλο) λαθος??? Σημειώνω οτι δεν υπάρχει καμία μεταβολή στα μεγέθη του διαγραμματος (Κάλυψη, Δόμηση, Όγκο, Ύψος κτιρίου)
    1 point
  18. Με βάση αυτά που παραθέτεις, αλλάζει το ΔΔ οπότε θα προβείς σε αναθεώρηση, η ενημέρωση δεν σε καλύπτει.
    1 point
  19. Καλημέρα συνάδελφοι, συνέχεια βρίσκω τροποποιήσεις της πολεοδομικής νομοθεσίας σε ΦΕΚ για την υγεία, παιδεία κτλ, μέσα από τα διάφορα ερωτήματα. Θεωρείται ότι είναι αναγκαίο να έχει κανείς συνδρομή με κάποια εταιρεία ώστε να λαμβάνει τις ενημερώσεις άμεσα? υπάρχει κάτι τέτοιο, και αν μπορείτε να δώσετε κάποιες προτάσεις....
    1 point
This leaderboard is set to Athens/GMT+03:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • Λειψυδρία: Επτά άξονες για καλύτερη διαχείριση του νερού
      Η κλιματική κρίση, η παρατεταμένη ανομβρία και οι αυξανόμενες ανάγκες σε νερό, τόσο για ύδρευση όσο και για άρδευση, φέρνουν στην επιφάνεια το διαρκώς οξυνόμενο πρόβλημα της διαχείρισης των υδατικών πόρων στην Ελλάδα. Οι προειδοποιήσεις των ειδικών συγκλίνουν: η χώρα εισέρχεται σε μια περίοδο κρίσιμων αποφάσεων, όπου η επάρκεια δεν μπορεί πλέον να θεωρείται δεδομένη, αλλά προϊόν στοχευμένου σχεδιασμού. Στο Ετήσιο Συνέδριο της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) με τίτλο «Ερευνώντας τον εθνικό μας υπόγειο πλούτο», οι παρεμβάσεις των ομιλητών –εκπροσώπων δημόσιων φορέων, γεωτεχνικών επιστημόνων και επιχειρήσεων– ανέδειξαν τη μεγάλη εικόνα: από την ενεργοποίηση γεωτρήσεων και τα μεγάλα έργα εμπλουτισμού ταμιευτήρων, έως την ανακύκλωση νερού, την κυκλική οικονομία και την ψηφιοποίηση της αδειοδότησης, η χώρα καλείται να εφαρμόσει στην πράξη επτά κρίσιμους άξονες πολιτικής. Η διαχείριση των αποθεμάτων νερού απαιτεί πλέον θεσμική ευελιξία, επενδυτική ταχύτητα και τεχνική προσαρμοστικότητα σε τοπικό επίπεδο – με όρους βιωσιμότητας και ενεργειακής συνέργειας
      • 0 απαντήσεις
    • «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον»: Πρόγραμμα 24 εκ. ευρώ για 2.500 ωφελούμενους άτομα με αναπηρία, με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
      Ανακοίνωση Τύπου των Υπουργείων Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

      Πιλοτικό πρόγραμμα για την «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» και ωφελούμενους 2.500 άτομα με αναπηρία, συνολικής δημόσιας δαπάνης 24 εκατ. ευρώ εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο «Ελλάδα 2.0», που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.).

      Την Κοινή Υπουργική Απόφαση υπογράφουν οι Υπουργοί Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως, Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Δόμνα Μιχαηλίδου, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νικόλαος Ταγαράς.

      • 2 απαντήσεις
    • ΠΔ 194/2025: Τα κριτήρια για οριοθέτηση, όρους και περιορισμούς δόμησης, χρήσεις γης σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων
      Εκδόθηκε στο ΦΕΚ το ΠΔ 194 (ΦΕΚ 194/Δ/15.04.2025) με θέμα: Καθορισμός κριτηρίων, τρόπου και διαδικασιών οριοθέτησης των οικισμών της Χώρας με πληθυ- σμό κάτω των δύο χιλιάδων (2.000) κατοίκων, περιλαμβανομένων και των προϋφιστάμενων του 1923, καθώς και καθορισμός χρήσεων γης και γενικών όρων και περιορισμών δόμησης.

      Αντικείμενο - Πεδίο Εφαρμογής
      1. Το παρόν προεδρικό διάταγμα (π.δ.) αφορά στον καθορισμό των κριτηρίων, του τρόπου και των διαδικασι-
      ών οριοθέτησης των οικισμών της χώρας που φέρονται απογεγραμμένοι ως αυτοτελείς οικισμοί, σε απογραφή
      προ του έτους 1983 με πληθυσμό κάτω των δύο χιλιάδων (2.000) κατοίκων, και οι οποίοι εξακολουθούν, κατά
      την εκάστοτε τελευταία απογραφή, να έχουν πληθυσμό κάτω των δύο χιλιάδων (2.000) κατοίκων, περιλαμβανο-
      μένων και των προϋφιστάμενων του 1923 οικισμών. Οι οικισμοί αυτοί είτε δεν έχουν οριοθετηθεί είτε το όριό
      τους επανεγκρίνεται βάσει των διατάξεων του παρόντος, λόγω καθορισμού του ορίου τους από αναρμόδια όρ-
      γανα, είτε αναοριοθετείται, στις περιπτώσεις που αυτό κρίνεται αναγκαίο.

      2. Με το παρόν καθορίζεται, επίσης, το πλαίσιο των γενικών όρων και περιορισμών δόμησης και επιτρεπό-
      μενων χρήσεων γης των οικισμών ανάλογα με την κατηγορία του οικισμού, κατά το άρθρο 3, για την προστασία της φυσιογνωμίας του.

      3. Οι διατάξεις του παρόντος θέτουν το πλαίσιο κανόνων για την οριοθέτηση του οικισμού και δεν εφαρμόζονται ευθέως από τις αρμόδιες Υπηρεσίες Δόμησης αν δεν έχει προηγηθεί η έκδοση του π.δ. οριοθέτησης του οικισμού.

      4. Το παρόν δεν εφαρμόζεται σε οικισμούς: 
        • Downvote
      • 62 απαντήσεις
    • Οι 42 εργασίες για τις οποίες απαιτείται Έγκριση Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας (ΕΕΔΜΚ)
      Οι εργασίες για τις οποίες απαιτείται Έγκριση Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας καθορίζονται από την παράγραφο 2 του Άρθρου 29: Διοικητικές πράξεις για την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών του Ν.4495/2017.

      Έτσι Έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας απαιτείται για τις εξής εργασίες:

      α) δοκιμαστικές τομές του εδάφους και εκσκαφή ύστερα από έγγραφο της αρχαιολογικής υπηρεσίας εκτός εάν η έγκριση οι δοκιμαστικές τομές του εδάφους διενεργούνται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς για εργασίες που απαιτούνται για γεωτεχνικές έρευνες σύμφωνα με τον ΕΑΚ 2003.

      β) τοποθέτηση προκατασκευασμένων κατοικιών, όπου από ειδικά προγράμματα προβλέπεται η κάλυψη στεγαστικών αναγκών μειονεκτικών και ειδικών ομάδων πληθυσμού ή προβλέπεται για αυτοστέγαση παλιννοστούντων και πληγέντων από βίαια συμβάντα,
        • Like
      • 2 απαντήσεις
    • Η ιστορία της γεφυροποιίας στην Ελλάδα
      Στο άρθρο αυτό γράφομε για δύο γέφυρες οι οποίες είναι πολύ γνωστές και κατασκευάσθηκαν την περίοδο της Ανοικοδομήσεως (1950 – 1980) και μάλιστα την εποχή κατά την οποία το προεντεταμένο σκυρόδεμα στην Ελλάδα αντιμετωπιζόταν ως μία νέα τεχνική λύση από τους Μηχανικούς τους ασχολουμένους με μελέτες και κατασκευές οδικών γεφυρών, οικοδομικών έργων κ.τ.ο.

      Η πρώτη γέφυρα με την οποία θα ασχοληθεί το άρθρο αυτό είναι η Γέφυρα Αλφειού, μήκους 390,00 μ. (2 ανοίγματα x 35,00 μ. + 8 ανοίγματα x 40,00 μ. = 390,00 μ.) με κωδικό Έργου 97130/Π.Δ.Ε. και προϋπολογισμό κατασκευής 17.000.000 δρχ., η οποία αποκαθιστά την συνέχεια της Εθνικής Οδού 9 (Πύργος – Κυπαρισσία – Καλαμάτα). Πρόκειται περί ενός έργου το οποίον έχει διττή λειτουργία: Από την μίαν πλευρά είναι γέφυρα οδική και από την άλλη υδατογέφυρα για την εξυπηρέτηση των ειδικών τεχνικών έργων εγγειοβελτιώσεως της πεδιάδος Επιταλίου. Κύριος του Έργου αυτού ήταν το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Δημοσίων Έργων. Προϊσταμένη Αρχή ήταν η Γενική Διεύθυνση Δημοσίων Έργων δια της Διευθύνσεως Γ3. Επιβλέπουσα Υπηρεσία ήταν το 2ο Γραφείο Κατασκευής Οδών (Έδρα: Πάτρα).

      Το έργο δημοπρατήθηκε δια του συστήματος «Μελέτη – Κατασκευή» δια δύο δημοπρασιών λόγω αναβολής της 1ης η οποία είχε ορισθεί να διεξαχθεί την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 1959. Τελικά αυτή διεξήχθη την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 1959 κατακυρωθείσης της στατικής μελέτης και της μελέτης των προεντεταμένων δοκών της γέφυρας στο Τμήμα Μελετών της ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ» του οποίου προΐστατο ο κ. Θεοδόσιος – Ρήγας Παναγιώτου Τάσιος* και της υδατογέφυρας στο ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΛΛΙΝΣΚΗ*.

      Αλέξανδρος Παύλου Βερδέλης, Πολιτικός Μηχανικός της Κεντρικής Σχολής των Τεχνών και των Κατασκευών (1920), Ηλεκτρολόγος Ανωτάτης Σχολής Ηλεκτροτεχνικής (1921) και Εργολήπτης Δημοσίων Έργων (Αριθμός Μητρώου Τ.Ε.Ε.: 152), Αρχείον Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος
      • 0 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.