Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. Thanos98

    Thanos98

    Members


    • Πόντοι

      6

    • Περιεχόμενα

      96


  2. BAS

    BAS

    Core Members


    • Πόντοι

      3

    • Περιεχόμενα

      3.628


  3. kan62

    kan62

    Core Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      4.772


  4. dimitris GM

    dimitris GM

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      26.385


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 26/06/2019 σε όλες τις περιοχές

  1. μπορει μονος του Εχει την αποκλειστικη χρηση απο το συμβολαιο αρθρο 98 παρ. 8
    2 points
  2. Άρθρο 82 - ν.4495/17 2. Από τις διατάξεις της παραγράφου 1 εξαιρούνται τα ακίνητα στα οποία έχουν εκτελεστεί αυθαίρετες κατασκευές ή έχουν εγκατασταθεί αυθαίρετες χρήσεις που : α) υφίστανται πριν από τις 30.11.1955, ημερομηνία έναρξης ισχύος του από 9.8.1955 β.δ., ... δ) έχει ανασταλεί η κατεδάφιση, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 15, 16, 20 και 21 του ν.1337/1983 (Α33), χωρίς όμως να έχει απορριφθεί με απόφαση του αρμόδιου, κατά περίπτωση, οργάνου η αίτηση για την εξαίρεση από την κατεδάφιση, Άρθρο 21 - ν.1337/83 - Εξαίρεση στάσιμων οικισμών Μπορεί να εξαιρεθούν από την υποβολή δηλώσεων κατά το άρθρο 15 του νόμου αυτού οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων που έχουν κατασκευαστεί πριν από την 31.1.1983 και βρίσκονται σε οικισμούς που παρουσιάζουν στασιμότητα ανάπτυξης και οι οποίοι προσδιορίζονται με απόφαση του Υπουργού Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Οι διατάξεις της προηγούμενης παρ. δεν εφαρμόζονται σε παραδοσιακούς οικισμούς.
    2 points
  3. Εγώ χρησιμοποιώ το παρακάτω.... δεν ξέρω εάν σε βοηθά καθόλου..... Επιλέγεις την polyline και την εξάγει σε .txt (Χ,Υ,Ζ) (πχ για σχεδιασμένο περίγραμμα γεωτεμαχίου σε ΕΓΣΑ με βοηθά για άμεση εξαγωγή αρχείου για ανέβασμα και επισκόπηση στο kthmanet) ptexport (POLYLINE TO TEXT).lsp
    1 point
  4. Εσεις δηλαδή που το διαβάσατε καλύτερα, τι καταλαβαίνετε όταν αναφέρεται σε παραστατικά υλοποιημενων παρεμβάσεων και δελτία αποστολής; Για παράδειγμα ο Σύμβουλος θα ολοκληρώσει την εργασία του, αφού εκδοθει και το 2ο ΠΕΑ. Πως θα κόψει απόδειξη πριν ολοκληρώσει την εργασία του;
    1 point
  5. Στην ομάδα μηχανικών θα πρέπει να έχεις κάποιον με δικαίωμα υπογραφής μελέτης στατικής επάρκειας. Επίσης δες στα αρχεία αν μπορείς να ανεβάσεις τη μελέτη στατικής επάρκειας
    1 point
  6. Έχω στα χέρια μου πιστοποιητικό νόμιμου περιγράμματος που εκδόθηκε το 2017 για κτίριο εντός στάσιμου οικισμού, ως κτίσμα προ του 1983, και επίσης ρώτησα και πρόσφατα σε πολεοδομία και μου είπαν ότι βγάζουν και μου είπαν και τα δικαιολογητικά, τα οποία ήταν ένα σωρό.
    1 point
  7. Καλημέρα συνάδελφοι, προς ενημέρωση προς τους συναγωνιστές του προγράμματος έστειλα 3 αιτήσεις στις 20/5/19 προς τελικό έλεγχο και οι 3 ελέγχθηκαν μέχρι τις 14/6/19. Αρκετά γρήγορα θεωρώ σε σχέση με άλλες περιπτώσεις που διάβασα πιο πίσω Οι 2 με παρατηρήσεις (Σε ένα τιμολόγιο δεν είχε γραφεί το επί πιστώσει και στο άλλο διευκρινήσεις για το παραστατικό εξοφλησης ιδίων κεφαλαίων). Μετά από 3 μέρες από το ανέβασμα των πρόσθετων δικαιολογητικών μετέβησαν κι αυτές στη κατάσταση "9. Αίτηση προς τελική εκταμίευση - επιτυχής έλεγχος παραστατικών και λοιπών δικαιολογητικών". Από screenshot συναδέλφων είδα ότι σχεδόν αυτόματα πήγαινε στην κατάσταση 9α., που δεν έχει πάει εδώ και 10 μέρες. Να ανησυχώ?
    1 point
  8. Ορθότατα! Δεν σε υποχρεώνει ο νόμος να έχεις ανεβάσει στο σύστημα όλα τα σχέδια, έγγραφα κ.λπ. σε κανένα απολύτως σημείο!!!! Πολύ σωστά έπραξες κι εσύ και ο συμβολαιογράφος. Βεβαίως καλό είναι όταν σε ένα ακίνητο εγγράφεται νέο εμπράγματο δικαίωμα, να μην έχει άλλου είδους εκκρεμότητες!
    1 point
  9. Θα κάνεις την αλλαγή στο Ε9 με τα σωστά τετραγωνικά, εφόσον θες να το χρησιμοποιήσεις σαν αποδεικτικό παλαιότητας, και θα ανεβάσεις και την βεβαίωση που βγαίνει από το σύστημα. Ο Νόμος δεν αναφέρει βέβαια τίποτα για βεβαίωση, μόνο η εγκύκλιος. Επίσης δεν αναφέρει πουθενά ότι η αλλαγή θα πρέπει να γίνει με παλαιότερη ημερομηνία, οπότε μπορείς να αλλάξεις μόνο το τελευταίο Ε9. Τώρα αν ο συμβολαιογράφος θέλει να γίνει από παλαιότερη ημερομηνία η αλλαγή, γιατί μου έχει τύχη, ας τα βρει ο πελάτης με αυτόν.
    1 point
  10. 418 downloads

    ΦΕΚ 408/B'/14-02-19 - Καθορισμός του τρόπου υπολογισμού της αξίας του κτιρίου ή της κτιριακής μονάδας για το χαρακτηρισμό μιας ανακαίνισης ως ριζικής. Οριακό Κόστος Ριζικής Ανακαίνισης κτιρίου ή κτιριακής μονάδας (ΟΚΡΑ).
    1 point
  11. Κε Σταυρο είχα ανάλογη περίπτωση που πελάτης μου αξίωσε επιστροφή της αμοιβής επίβλεψης. Ειχε προπληρώσει μελέτη κι επίβλεψη αλλά με έκπτωση , βάσει της ελάχιστης αμοιβής του ΤΕΕ, η οποία έκπτωση ήταν σχεδόν όσο η επίβλεψη, οπότε δεν του επέστρεψα τίποτα". Ψάξε λοιπόν τα φορολογικά της ελάχιστης αμοιβής μελέτης και συγκρινε τα με αυτα που έδωσες. Δευτερευόντως "κι αυτό είναι προσωπική μου άποψη", δεν δικαιούσαι να ζητάς τίποτα, συμφώνησες με κάποιον κάτι, αν μετάνιωσες δικό σου πρόβλημα, η συμφωνία είναι συμφωνία.
    1 point
  12. προφανώς δεν έχεις συμμετάσχει ποτέ σε έκδοση άδειας δόμησης.... Στις αμοιβές ξεκαθαρίζεται πόσο είναι η μελέτη και πόσο είναι η επίβλεψη. Εδώ έχουμε και προκαταβολή φόρου που πάλι αναφέρεται διακριτά.
    1 point
  13. Εφ' όσον είναι σε ισχύ μπορεί (γιατί δεν πιστεύεται στα μάτια σας ρε παιδιά) Ο ΝΟΚ δεν καταργεί τίποτα -απλά λέει ότι απο τις 4-7-12 ισχύει αυτά....
    1 point
This leaderboard is set to Athens/GMT+02:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • ΠΔ 94/2025: Το νέο πλαίσιο για τα Ειδικά Σχέδια Περιβαλλοντικού Ισοδυνάμου Αναβάθμισης Πόλεων
      Με το Προεδρικό Διάταγμα υπ’ αριθμ. 94/2025, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Α’ 196/11.11.2025, θεσπίζεται ολοκληρωμένο και θεσμικά κατοχυρωμένο πλαίσιο για την περιβαλλοντική αντιστάθμιση των κινήτρων δόμησης που παρέχει ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός (ΝΟΚ).

      Το νέο σύστημα στοχεύει στη διασφάλιση της ισορροπίας μεταξύ αυξημένης δόμησης και αστικού περιβάλλοντος, μέσω της εκπόνησης και έγκρισης των Ειδικών Σχεδίων Περιβαλλοντικού Ισοδυνάμου Αναβάθμισης Πόλεων (Ε.Σ.Π.Ι.Α.Π.).

      Το Π.Δ. εφαρμόζει τις προβλέψεις των άρθρων 66–71 του ν. 5197/2025 και εισάγει μια νέα διοικητική διαδικασία η οποία καθορίζει:

      τα μέτρα περιβαλλοντικού ισοδυνάμου,


      τη διαδικασία έγκρισης των Ειδικών Σχεδίων,


      το ύψος του περιβαλλοντικού ανταλλάγματος,


      τις προϋποθέσεις εκκίνησης οικοδομικών εργασιών για άδειες που αξιοποιούν αυξημένους συντελεστές.
      • 0 απαντήσεις
    • «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»: Οι πρώτοι πίνακες αποτελεσμάτων 102.508 εγκεκριμένων και 13.351 απορριπτέων αιτήσεων
      Αναρτήθηκαν από το ΥΠΕΝ τα αποτελέσματα των πρώτων αποφάσεων που αφορούν στο πρόγραμμα «ΑΛΛΑΖΩ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ».

      Η απόφαση που αφορά με θέμα: Έγκριση προσωρινών και οριστικών αποτελεσμάτων υποβολής αιτήσεων του προγράμματος «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»: https://diavgeia.gov.gr/doc/6ΔΙ34653Π8-1ΓΠ

      Σύμφωνα με την υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/140497/820/ 18.12.2024 (Β’ 6969) κοινή υπουργική απόφαση Προκήρυξης του Προγράμματος «ΑΛΛΑΖΩ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ», που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο της Δράσης του RePowerEU 16994 «Ενεργειακή απόδοση και προώθηση των ΑΠΕ για αυτοκατανάλωση» με την υποστήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει αποφασίστηκε:
      • 0 απαντήσεις
    • Οι αλλαγές στο απαιτούμενο επίπεδο γνώσεων και τις ειδικότητες μηχανικών των τεχνικών ασφαλείας
      Δημοσιεύθηκαν στον Ν.5239/25 με τίτλο «Δίκαιη Εργασία για Όλους: Απλοποίηση της Νομοθεσίας – Στήριξη στον Εργαζόμενο – Προστασία στην Πράξη – Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις» στο ΦΕΚ 178/Α'/17.10.2025 του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, οι αλλαγές για το απαιτούμενο επίπεδο γνώσεων και τις ειδικότητες μηχανικών που αφορούν τους τεχνικούς ασφαλείας.

      Πιο συγκεκριμένα:

      Άρθρο 30 Απαιτούμενο επίπεδο γνώσεων τεχνικού ασφαλείας - Τροποποίηση άρθρου 502 Κώδικα Εργατικού Δικαίου

      Tο άρθρο 502 διαμορφώνεται ως εξής:

      «Άρθρο 502 Απαιτούμενο επίπεδο γνώσεων τεχνικού ασφάλειας

      1. Στις επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες της κατηγορίας Α’ του άρθρου 500, και σε εκείνες της κατηγορίας Β’ του ίδιου άρθρου, που απασχολούν εξακόσια πενήντα (650) άτομα και άνω, ο τεχνικός ασφάλειας πρέπει να έχει
      τα προσόντα της περ. α) ή β) της παρ. 1 του άρθρου 501.
      • 0 απαντήσεις
    • ΕΤΑΜ Αντισεισμικές Συναντήσεις – Θεοδόσης Τάσιος
      Η παρούσα συνέντευξη με τον καθηγητή Θεοδόση Τάσιο, πραγματοποιήθηκε στις 15 Απριλίου 2025 από την καθηγήτρια Ελισάβετ Βιντζηλαίου, στο πλαίσιο της σειράς «Αντισεισμικές Συναντήσεις» που υλοποιείται από το ΕΤΑΜ.

      Επιστημονική Επιμέλεια – Δ.Σ. ΕΤΑΜ.

      Το Ελληνικό Τμήμα Αντισεισμικής Μηχανικής Μέλος της Διεθνούς Ενώσεως Αντισεισμικής Μηχανικής (International Association for Earthquake Engineering – I.A.E.E.) που εδρεύει στο Τόκιο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αντισεισμικής Μηχανικής (European Association for Earthquake Engineering – E.A.E.E.), που εδρεύει στην πόλη του εκάστοτε Γενικού Γραμματέα της Ενώσεως. Έτος Ίδρυσης 2002
      • 0 απαντήσεις
    • Ember: Οι ΑΠΕ ξεπέρασαν τον άνθρακα στην παγκόσμια ηλεκτροπαραγωγή
      Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2025, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ), με την ισχυρή ώθηση της ηλιακής ενέργειας, ξεπέρασαν για πρώτη φορά την παραγωγή από άνθρακα και το μερίδιο που κατέχει στην ηλεκτροπαραγωγή παγκοσμίως. Όπως δείχνει νέα έκθεση του Ember, η παραγωγή από ΑΠΕ αυξήθηκε κατά 363 TWh (+7,7%), φτάνοντας τις 5.072 TWh, ενώ η παραγωγή από άνθρακα μειώθηκε κατά 31 TWh, στις 4.896 TWh. Ως αποτέλεσμα, το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών στην παγκόσμια ηλεκτροπαραγωγή αυξήθηκε σε 34,3% (από 32,7%), ενώ το μερίδιο του άνθρακα μειώθηκε σε 33,1% (από 34,2%).

      Παράλληλα, το Ember αναφέρει πως η αύξηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα ξεπέρασε την παγκόσμια αύξηση της ζήτησης για ρεύμα, ενώ μόνη της, η ηλιακή ενέργεια κάλυψε το 83% αυτής της αύξησης, με πολλές χώρες να καταγράφουν νέα ρεκόρ.
      • 0 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.