Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. akis73

    akis73

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      7

    • Περιεχόμενα

      9.002


  2. tetris

    tetris

    Core Members


    • Πόντοι

      3

    • Περιεχόμενα

      7.357


  3. dimitris GM

    dimitris GM

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      26.297


  4. Σερίφης

    Σερίφης

    Core Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      209


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 30/11/2024 σε όλες τις περιοχές

  1. Εαν εξ αρχης ελεγες οτι ο αποβιωσας κληρονομειται απο τους υπολοιπους.. δεν θα παιδευομασταν αναφερομενοι σε ανυπαρκτες αντιδικιες... Μετρας, τα δινεις στη συμβ/φο ατυπα κανει την αποδοχη [προσοχη στα χιλιοστα: Τα 33,33 Χ3 δεν κλεινουν ποτε τα "100". Θα χρειαστει ενας με 33,34% και μετα οι "τρεις" σου δινουν εντολη για τακτοποιηση. καλη συνεχεια
    2 points
  2. Για διαστημα πλεον των τριών ημερών γίνεται μια συζήτηση που είναι ατελέσφορη η πράξη εφαρμογής δέν έχει ακρίβεια +/- 10 εκ πουθενά δεν έχει συμβεί. Η ακρίβεια είναι χειρότερη Το ΕΚ δεν έχει ακρίβεια ούτε σε επανεφραμογή, ούτε σε μετασχηματισμό ούτε σε υπόβαθρο Οι εργασίες των δύο συναδέλφων των γειτονικών οικοπέδων ενδεχομένως να έχουν αλλά + 3εκ ο ένας - 3 εκ ο άλλος το απολυτο μέγεθος γίνεται 6εκ και ο μάστορας δεν καλουπώνει με ακρίβεια χιλιοστού οικοδόμος είναι όχι χειρουργός Τι θα διορθώσει το ΕΚ ποιά χωρική μεταβολή μεγέθους 10 εκ καταχωρείται ?? Ποιο τοπογραφικό θα αποδεχθεί το ΕΚ και με ποια διαδικασία θα ελέγξει ?? Θεωρούμε ειλικρινά ότι έχουμε πλέον στην Ελλάδα υπόβαθρα τόσο ακριβή και εύκολα προσαρμόσιμα ??? τι ποσοστό του συνολικου γεωτεμαχίου αντιστοιχεί στα 2.5 τμ ??? Τέλος αν όλα γίνουν αποδεκτά είναι σίγουρο ότι δεν μπορεί να γίνει ανταλλαγή ισεμβαδικών ή ίσης αξίας τμημάτων ανάμεσα στα δύο όμορα οικόπεδα ??? Η διαδικασία οροσήμανσης που ρητα προβλέπεται στον Αστικό Κώδικα δηλαδή αποδοχής ορίων έχει πάψει να είναι σε ισχύ???
    1 point
  3. Συνάδελφοι. Παρακαλώ να επιστρέψουμε εντός θέματος χωρίς προσωπικές αντιπαραθέσεις, διαφορετικά το θέμα θα κλειδωθεί οριστικά. Tα εκτός θέματος μηνύματα αποκρύφτηκαν. Ευχαριστώ για την κατανόηση και τη συνεργασία. Pavlos 33
    1 point
  4. όχι!!! υπολογίζεις την παλιά χρήση σαν να ήταν σημερινή
    1 point
  5. Όχι απλώς "λίγο δύσκολο" αλλά εντελώς αδύνατο. Όπως επίσης είναι απίθανος ο συνδυασμός ωμόπλινθων (ως εξωτερικής τοιχοποιίας) και οπτόπλινθων εσωτερικά, αν η κατασκευή είναι εξ αρχής έτσι. Αν πρόκειται για μεταγενέστερες επεμβάσεις, τότε ίσως είναι προτιμότερη η κατεδάφιση
    1 point
  6. Συγνώμη που παρεμβαίνω...... είχα παρόμοια υπόθεση στην επέκταση Μηχανιώνας (εκεί ήταν γύρο στα 30cm) Όσα γράφει παραπάνω ο Δημήτρης είναι σωστά. Για τις απορίες του Παύλου, θα πω πως απαιτείται και "διορθωτική πράξη" διόρθωσης αρχικής ιδιοκτησίας και όλων των στηλών που αφορούν την αρχική ιδιοκτησία (εισφορές κ.λ.π. ) και διόρθωση επίσης της λίστας των συντεταγμένων των κορυφών του τελικού οικοπέδου. Για να γίνουν όλα αυτά θα πρέπει ο φίλος μας να είναι σίγουρος πως μέτρησε σωστά και στο ίδιο σύστημα συντεταγμένων με την μελέτη (να μην πω και από τις στάσεις της μελέτης). Tα 10 cm., θεωρώ, πως είναι λίγα. Ενα γωνιακός πάσσαλος, για παράδειγμα, είναι Φ10. Αν βάλεις το κάτοπτρο από την "λάθος" πλευρά του πασσάλου πιθανότατα και να τα χάσεις εύκολα τα 10cm. Πρέπει να ήμαστε πολύ προσεκτικοί όταν μάλιστα πρόκειται να τοποθετηθεί κτίσμα στα όρια του οικοπέδου, για να μην τα ρίχνουμε ... στον Μπετατζή (και για την υπόθεση της Μηχανιώνας στον μάστορα τα φόρτωσαν). Κάποιος, όμως, συνάδελφος πληρώθηκε για επίβλεψη έργου και έκανε επίβλεψη από το σπίτι.
    1 point
  7. @BlueprintsAndDeals, Η απάντηση στο ερώτημα α) είναι: προφανώς ναι. Η υπαγωγή στον ισχύοντα νόμο, όπως και στον προηγούμενο, γίνεται ανά ιδιοκτησία ή για όλο το γεωτεμάχιο. Αφού δεν έχουν συσταθεί διηρημένες ιδιοκτησίες επί του γηπέδου, η ιδιοκτησία είναι ενιαία.
    1 point
  8. @Teta Παραθέτω τους σχετικούς ορισμούς του ΓΟΚ. Άρθρο 2, παρ. 11. Προκήπιο ή πρασιά είναι το τμήμα του οικοδομικού τετραγώνου, που βρίσκεται ανάμεσα στη ρυμοτομική γραμμή και τη γραμμή δόμησης ή οικοδομική γραμμή. Άρθρο 2, παρ. 7. Οικοδομικό τετράγωνο (Ο.Τ.) είναι κάθε δομήσιμη ενιαία έκταση, που βρίσκεται μέσα στο εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο ή μέσα στα όρια οικισμού και περιβάλλεται από κοινόχρηστους χώρους. Είναι παράβαση προκηπίου, δηλαδή χρησιμοποιείται ο συντελεστής πρασιάς.
    1 point
  9. Ο λόγος ύπαρξης του ποσοστού ανεκτής απόκλισης @Μενέλαος είναι η δυνατότητα να μην αλλάζουν οι διαστάσεις στα σχέδια. Τις αγνοείς, λοιπόν, και χρησιμοποιείς τα υπάρχοντα σχέδια.
    1 point
  10. Με τη ρύθμιση γίνεται τακτοποίηση αυθαιρεσιών, και όχι επανυπολογισμός επιφάνειας διαμερίσματος. Εάν η πραγματική κατάσταση συμπίπτει με την κάτοψη που προέκυψε μετά την παλιά ρύθμιση, δεν υπάρχει αυθαιρεσία για υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου. Αλλαγή στην τιμή της επιφάνειας του διαμερίσματος μπορεί να γίνει μόνο με τροποποίηση της σύστασης.
    1 point
  11. @Didonis οι ώρες κοινής ησυχίας αφορούν άλλους θορύβους. Ο σεβασμός της οικιακής γαλήνης των γύρω μας είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της αξιοπρεπούς συμπεριφοράς που οφείλει να έχει ο κάθε άνθρωπος ως κοινωνικό ον. Φυσικά, υπάρχουν σχετικές (με την οικιακή γαλήνη) νομοθετικές διατάξεις. Η παράθεση τους, όμως, για τους αξιοπρεπείς είναι περιττή και για τους υπόλοιπους άχρηστη.
    1 point
  12. Άλλο η πρόσβαση στο δώμα και άλλο η επ' αυτού διεξαγωγή σουαρέ (ή αλλιώς ταράτσα–πάρτυ).
    1 point
  13. Εάν η τοποθέτηση δεξαμενής χωρητικότητας 1000 λίτρων (βάρος ενός τόνου, όταν είναι γεμάτη νερό) στην ταράτσα ενός οικήματος δημιουργεί πρόβλημα —λόγω βαρύτητας, σεισμού ή οποιουδήποτε φυσικού φαινομένου— τότε το κτίριο είναι ακατάλληλο προς κατοίκηση και πρέπει να κατεδαφιστεί.
    1 point
  14. Κατηγορηματικά: όχι. Δεν έχει απολύτως καμμία σημασία. Επιχειρήματα που να σχετίζονται με την ικανότητα ανάληψης αυτών των φορτίων δεν υπάρχουν. Η επιπρόσθετη καταπόνηση της πλάκας, λόγω των βαρών που αναφέρεις στην αρχική σου δημοσίευση, δεν προξενεί κανένα πρόβλημα.
    1 point
  15. Καλησπέρα, ρύθμιση πριν την αποδοχή δεν κάνουμε, απλά δίνουμε τα σωστά τετ. μέτρα για να τα έχει ο/η συμβ/φος για την περιγραφή της αποδοχής.
    1 point
  16. Όχι, δεν ισχύει. Δεν είναι θέμα γράμματος ή πνεύματος νόμου. Η διατύπωση είναι σαφέστατη. Αντιθέτως, ο διαχωρισμός είναι σαφής και στο παράρτημα. Αναφέρεσαι στο δεύτερο τετραγωνίδιο όπου επιλέγεις «ναι» είτε η περιοχή είναι εντός σχεδίου είτε εντός οικισμού. Με το διαζευκτικό δηλώνεται ο διαχωρισμός των δύο περιπτώσεων που, για το συγκεκριμένο τετραγωνίδιο, οδηγούν στην ίδια επιλογή.
    1 point
  17. Ο νόμος λέει ότι «για αυθαίρετες αλλαγές χρήσης από βοηθητική χρήση σε κύρια, εντός νομίμου περιγράμματος κτιρίου, υπολογίζεται η υπέρβαση συντελεστή δόμησης». Στην προκειμένη περίπτωση ο χώρος της σκάλας είναι εντός περιγράμματος και, επιπλέον, δεν προκύπτει υπέρβαση συντελεστή δόμησης. Επομένως, θα χρησιμοποιήσεις και πάλι αναλυτικό προϋπολογισμό. Επιπρόσθετα, θα πρέπει να ελέγξεις κατά πόσο υπάρχει παράβαση του Κτιριοδομικού λόγω του μειωμένου πλάτους της σκάλας.
    1 point
  18. Καλησπέρα σε όλους, Έχω περίπτωση 4 διαφορετικών οικοπέδων, όμορων μεταξύ τους, τα οποία ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη. Συνένωση δεν έχει γίνει. Δεδομένου πως έχουν 4 διαφορετικά ΚΑΕΚ, θα πρέπει να βγάλω 4 διαφορετικά πιστοποιητική πληρότητας. Για κάποιον λόγο (ίσως μου διαφεύγει κάτι στην νομοθεσία, ίσως έγινε ότι να ναι στην έκδοση των αδειών), τα διάφορα κτίσματα που υπάρχουν μέσα "πατάνε" σε παραπάνω του ενός οικοπέδου το καθένα. Πως θα περαστούν αυτές οι επιφάνειες τώρα στις καρτέλες;
    1 point
  19. Καλησπερα σας, σε υφιστάμενο κτίριο προ 960/79 που ειχε επαγγελματικη χρηση, κανω αλλαγη χρησης σε κατοικιες. Το κτιριο δεν ειχε ποτε θεσεις σταθμευσης (και 2 που ειχε, εγιναν επαγγελματικες αποθηκες απο κατασκευης και ρυθμιστηκαν απο αλλο μηχανικο με 44955/17). Προκειμενου να δειξω οτι δε χρειαζομαι νεες σταθμευσης, στο αρθρο 4 παρ. 3 Π.Δ. 111/04 αναφερει: 3. Σε περιπτώσεις αλλαγής χρήσεως κτιρίων, που υφίστανται νόμιμα κατά τη δημοσίευση του παρόντος, θεωρείται ότι έχει εξασφαλιστεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 2 ο αριθμός των θέσεων που αντιστοιχεί στην υφισταμένη χρήση, ο οποίος και αφαιρείται από αυτόν που προκύπτει για τη νέα χρήση βάσει του άρθρου 3. Αυτο σημαινει οτι υπολογιζω τις θεωρητικες θεσεις σταθμευσης (διοτι πρακτικα δεν υπαρχει καμια), που βασει επιφανειων ειναι 8, και τις αφαιρω απο τις απαιτουμενες για τη νεα χρηση κατοικιας, που ειναι 5, οποτε δε χρειαζομαι θεσεις σταθμευσης. Υπαρχει κατι λαθος στο παραπανω, ή κατι αλλο που βοηθαει στο να εξαιρεθω απο τη δημιουργια θεσεων σταθμευσης; Σας ευχαριστω.
    1 point
  20. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις αλλά αν δεν είναι κόπος θα ήθελα και κάποιες διευκρινίσεις ως προς την κατεδάφιση. Δηλαδή τι χρειάζεται για να κατεδαφίσω οτι έχει χαρακτηριστέι ως αυθαίρετο? Χρειάζομαι συναίνεση? Πιο πολύ αυτό με ενδιαφέρει να πώ την αλήθεια. Στην πολεοδομία που ΄ρωτησα μου είπαν οτι μπορώ να κατεδαφίσω και μετά να υπαχθώ στον νόμο και να πληρώσω ένα 500αρικο. Ισχύει? Αν υπάρχει κάποια παραπομπή σε κάποιον νόμο θα το εκτιμούσα πολύ. edit Συνεχίζοντας το διάβασμα βλέπω οτι με βάση την εγύκλιο 4 άρθρο 23 παράγραφο 4 αν έχει συντελεστεί κατεδάφιση π΄ριν ή μετά την έκδοση του νόμου εντάσεσαι στον νόμο για εξάιρεση των προστίμων. Το έρώτημα είναι όμως με ποιά διαδικασία κάνω την κατεδάφιση? Επιτρέπεται ? Χρειάζεται συναινεση? edit Συνεχίζοντας ψάξιμο διάβασμα καταλήγω οτι μάλλον με παρ. 4.γ. του άρθρου 4 του ν. 4067/12 μπορώ να κατεδαφίσω. Και λογικά επειδή είμαι και αυτός που βαρύνεται με τα προστιμα δεν νομίζω οτι θα έχω κάποιο θέμα. Έχουν δικαίωμα να μου το απαγορέψουν οι συνιδιοκτήτες στην πολυκατοικία?
    1 point
  21. Επανέρχομαι στο συγκεκριμένο θέμα γιατί προχθές ανάψαμε δοκιμαστικά τα λεβητάκια και την θέρμανση στο full. Το δίκτυο στήθηκε με του παλιούς διακόπτες και οι παροχές "ρυθμίστηκαν" όσο αυτό ήταν εφικτό από τους κλάδους της ομπρέλας χρησιμοποιώντας Φ12 Φ15 και Φ18 ανάλογα την θέση του κλάδου. Γενικά συμπεράσματα: 1) Δεν έχω θόρυβο (από όσο παρατήρησα) σε κανένα σώμα, κλάδο, κεντρική στήλη γενικά πουθενά. 2) Τα σώματα στα 20 λεπτά (ίσως και λιγότερο) είχαν ζεσταθεί όλα πάρα πολύ καλά 3) Όλοι οι κλάδοι με Φ12 δουλέχουν ρολόι εξαρτήματα βρήκα τα πάντα εκτός από ημιβε. (μικρό το κακό). Αν σας πουν πως δεν υπάρχουν να πάτε αλλού . "Προβλήματα" 1) Το να δουλεύεις με τρεις διαφορετικές διατομές για τους κλάδους είναι λίγο "κόλαση" αφού χάνεις την μπάλα πολύ εύκολα με τα εξαρτήματα (γωνιές καμπύλες στηρίγματα κτλ κτλ) (ειδικά όταν η εκγατάσταση είναι σε σπίτι που κατοικείται έχει λίγο χώρο να βάλεις τα πράγματα σου και ο εγκαταστάτης σου δεν είναι υπερβολικά τακτικός. 2) Οι καμπύλες που υπολογίζεις θεωρητικά στο πρόγραμμα είναι εκτός πραγματηκότητας. Ένα καβάλημα να χρειαστή να κάνει ή ένα εσάκι και τα εξαρτήματα (άρα τριβές) που έχει ο κλάδος αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.
    1 point
  22. Τον συντελεστή λοιπών τριβών πως τον υπολογίζουμε?
    1 point
This leaderboard is set to Athens/GMT+03:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • ΠΔ 194/2025: Τα κριτήρια για οριοθέτηση, όρους και περιορισμούς δόμησης, χρήσεις γης σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων
      Εκδόθηκε στο ΦΕΚ το ΠΔ 194 (ΦΕΚ 194/Δ/15.04.2025) με θέμα: Καθορισμός κριτηρίων, τρόπου και διαδικασιών οριοθέτησης των οικισμών της Χώρας με πληθυ- σμό κάτω των δύο χιλιάδων (2.000) κατοίκων, περιλαμβανομένων και των προϋφιστάμενων του 1923, καθώς και καθορισμός χρήσεων γης και γενικών όρων και περιορισμών δόμησης.

      Αντικείμενο - Πεδίο Εφαρμογής
      1. Το παρόν προεδρικό διάταγμα (π.δ.) αφορά στον καθορισμό των κριτηρίων, του τρόπου και των διαδικασι-
      ών οριοθέτησης των οικισμών της χώρας που φέρονται απογεγραμμένοι ως αυτοτελείς οικισμοί, σε απογραφή
      προ του έτους 1983 με πληθυσμό κάτω των δύο χιλιάδων (2.000) κατοίκων, και οι οποίοι εξακολουθούν, κατά
      την εκάστοτε τελευταία απογραφή, να έχουν πληθυσμό κάτω των δύο χιλιάδων (2.000) κατοίκων, περιλαμβανο-
      μένων και των προϋφιστάμενων του 1923 οικισμών. Οι οικισμοί αυτοί είτε δεν έχουν οριοθετηθεί είτε το όριό
      τους επανεγκρίνεται βάσει των διατάξεων του παρόντος, λόγω καθορισμού του ορίου τους από αναρμόδια όρ-
      γανα, είτε αναοριοθετείται, στις περιπτώσεις που αυτό κρίνεται αναγκαίο.

      2. Με το παρόν καθορίζεται, επίσης, το πλαίσιο των γενικών όρων και περιορισμών δόμησης και επιτρεπό-
      μενων χρήσεων γης των οικισμών ανάλογα με την κατηγορία του οικισμού, κατά το άρθρο 3, για την προστασία της φυσιογνωμίας του.

      3. Οι διατάξεις του παρόντος θέτουν το πλαίσιο κανόνων για την οριοθέτηση του οικισμού και δεν εφαρμόζονται ευθέως από τις αρμόδιες Υπηρεσίες Δόμησης αν δεν έχει προηγηθεί η έκδοση του π.δ. οριοθέτησης του οικισμού.

      4. Το παρόν δεν εφαρμόζεται σε οικισμούς: 
        • Downvote
      • 61 απαντήσεις
    • Οι 42 εργασίες για τις οποίες απαιτείται Έγκριση Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας (ΕΕΔΜΚ)
      Οι εργασίες για τις οποίες απαιτείται Έγκριση Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας καθορίζονται από την παράγραφο 2 του Άρθρου 29: Διοικητικές πράξεις για την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών του Ν.4495/2017.

      Έτσι Έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας απαιτείται για τις εξής εργασίες:

      α) δοκιμαστικές τομές του εδάφους και εκσκαφή ύστερα από έγγραφο της αρχαιολογικής υπηρεσίας εκτός εάν η έγκριση οι δοκιμαστικές τομές του εδάφους διενεργούνται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς για εργασίες που απαιτούνται για γεωτεχνικές έρευνες σύμφωνα με τον ΕΑΚ 2003.

      β) τοποθέτηση προκατασκευασμένων κατοικιών, όπου από ειδικά προγράμματα προβλέπεται η κάλυψη στεγαστικών αναγκών μειονεκτικών και ειδικών ομάδων πληθυσμού ή προβλέπεται για αυτοστέγαση παλιννοστούντων και πληγέντων από βίαια συμβάντα,
        • Like
      • 2 απαντήσεις
    • Η ιστορία της γεφυροποιίας στην Ελλάδα
      Στο άρθρο αυτό γράφομε για δύο γέφυρες οι οποίες είναι πολύ γνωστές και κατασκευάσθηκαν την περίοδο της Ανοικοδομήσεως (1950 – 1980) και μάλιστα την εποχή κατά την οποία το προεντεταμένο σκυρόδεμα στην Ελλάδα αντιμετωπιζόταν ως μία νέα τεχνική λύση από τους Μηχανικούς τους ασχολουμένους με μελέτες και κατασκευές οδικών γεφυρών, οικοδομικών έργων κ.τ.ο.

      Η πρώτη γέφυρα με την οποία θα ασχοληθεί το άρθρο αυτό είναι η Γέφυρα Αλφειού, μήκους 390,00 μ. (2 ανοίγματα x 35,00 μ. + 8 ανοίγματα x 40,00 μ. = 390,00 μ.) με κωδικό Έργου 97130/Π.Δ.Ε. και προϋπολογισμό κατασκευής 17.000.000 δρχ., η οποία αποκαθιστά την συνέχεια της Εθνικής Οδού 9 (Πύργος – Κυπαρισσία – Καλαμάτα). Πρόκειται περί ενός έργου το οποίον έχει διττή λειτουργία: Από την μίαν πλευρά είναι γέφυρα οδική και από την άλλη υδατογέφυρα για την εξυπηρέτηση των ειδικών τεχνικών έργων εγγειοβελτιώσεως της πεδιάδος Επιταλίου. Κύριος του Έργου αυτού ήταν το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Δημοσίων Έργων. Προϊσταμένη Αρχή ήταν η Γενική Διεύθυνση Δημοσίων Έργων δια της Διευθύνσεως Γ3. Επιβλέπουσα Υπηρεσία ήταν το 2ο Γραφείο Κατασκευής Οδών (Έδρα: Πάτρα).

      Το έργο δημοπρατήθηκε δια του συστήματος «Μελέτη – Κατασκευή» δια δύο δημοπρασιών λόγω αναβολής της 1ης η οποία είχε ορισθεί να διεξαχθεί την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 1959. Τελικά αυτή διεξήχθη την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 1959 κατακυρωθείσης της στατικής μελέτης και της μελέτης των προεντεταμένων δοκών της γέφυρας στο Τμήμα Μελετών της ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ» του οποίου προΐστατο ο κ. Θεοδόσιος – Ρήγας Παναγιώτου Τάσιος* και της υδατογέφυρας στο ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΛΛΙΝΣΚΗ*.

      Αλέξανδρος Παύλου Βερδέλης, Πολιτικός Μηχανικός της Κεντρικής Σχολής των Τεχνών και των Κατασκευών (1920), Ηλεκτρολόγος Ανωτάτης Σχολής Ηλεκτροτεχνικής (1921) και Εργολήπτης Δημοσίων Έργων (Αριθμός Μητρώου Τ.Ε.Ε.: 152), Αρχείον Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος
      • 0 απαντήσεις
    • Τα προγράμματα επιδότησης για ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών για το 2025
      Είναι γεγονός ότι η πλειοψηφία των ελληνικών κατοικιών είναι παλιά κτίρια κατασκευασμένα πριν το 1990, που έχουν φθαρεί από το χρόνο και χρειάζονται άμεσα ανακαίνιση.

      Όμως η πλειονότητα των ιδιοκτητών δεν έχει την οικονομική δυνατότητα για να τα επισκευάσει και προσπαθεί να βρει τρόπους για να επιδοτηθεί για τις απαιτούμενες εργασίες. Αυτό μάλιστα δείχνει και το αυξημένο ενδιαφέρον των πολιτών για τα προγράμματά ανακαίνισης και «Εξ οικονομώ».

      Η πολιτεία στα πλαίσια αυτά δίνει τη δυνατότητα σήμερα στους ιδιοκτήτες ακινήτων να επιδοτηθούν με διάφορους τρόπους για τις κατάλληλες εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης των κατοικιών τους.

      Ποιοι είναι οι τρόποι επιδότησης κατοικίας για ανακαίνιση;

      Οι τρόποι για να πετύχουμε ανακαίνιση με επιδότηση όπως ισχύουν σήμερα είναι οι εξής:

      Α. Ένταξη στο πρόγραμμα «Eξ’Οικονομώ2025» για ανακαίνιση και εξοικονόμηση ενέργειας μέσω ενεργειακής αναβάθμισης

      Β. Ένταξη στο πρόγραμμα «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»

      Γ. «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»

      Δ. «Αναβαθμίζω το σπίτι μου»

      Ε. Ενεργειακή αναβάθμιση και έκπτωση του προστίμου από τακτοποιήσεις για κτίσματα, τα οποία είναι αυθαίρετα ή έχουν αυθαίρετες προσθήκες.

      Ποιες θεωρούνται ενεργειακές επεμβάσεις που επιδοτούνται;

      Μόνωση της ταράτσας




      Αν το νερό απειλεί εξωτερικούς χώρους του ακινήτου σας, όπως η ταράτσα, τότε πρέπει να γίνει μόνωση για να σταματήσετε την εισβολή της υγρασίας στις οροφές της κατοικίας. Αν δεν αντιμετωπίσετε την υγρασία στην πηγή της, δεν μπορείτε να προχωρήσετε σε καμία εργασία ανακαίνισης στο εσωτερικό του σπιτιού.
      • 2 απαντήσεις
    • ΑΣΕΠ: 1Κ/2025- Η προκήρυξη για την πλήρωση 314 θέσεων στον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ)- Ποιες ειδικότητες μηχανικών περιλαμβάνονται
      Στο Εθνικό Τυπογραφείο βρίσκεται για δημοσίευση η 1Κ/2025 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ η οποία αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας τριακοσίων δεκατεσσάρων (314) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.), σύμφωνα με το άρθρο 28 του ν.4765/2021.

      Πιο συγκεκριμένα οι ειδικότητες Μηχανικών που θα ζητηθούν, άρα θα έχουν και το δικαίωμα να κάνουν αίτηση είναι οι παρακάτω: 

      ΠΕ Μηχανικών Ειδ. ΠΕ Μηχανικών Περιβάλλοντος


      ΠΕ Μηχανικών Ειδ. ΠΕ Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Ανάπτυξης


      ΠΕ Μηχανικών Ειδ. ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών


      ΠΕ Μηχανικών Ειδ. ΠΕ Χημικών Μηχανικών


      ΠΕ Περιβάλλοντος Ειδ. ΠΕ Περιβάλλοντος


      ΤΕ Μηχανικών Ειδ. ΤΕ Ηλεκτρονικών


      ΤΕ Μηχανικών Ειδ. ΤΕ Μηχανολόγων Μηχανικών


      ΤΕ Περιβάλλοντος Ειδ. ΤΕ Περιβάλλοντος


      ΔΕ Τεχνικού Ειδ. ΔΕ Μηχανολόγων




       

      Οι λεπτομέρειες που αφορούν τον αριθμό και τις θέσεις της Προκήρυξης έχουν καταχωρισθεί στο παρακάτω αρχείο: https://info.asep.gr/sites/default/files/2025-02/Πίνακες κατανομής θέσεων 1Κ_2025.pdf
      • 0 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.