Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 10/31/2019 in all areas

 1. 4 points
  Δεν είναι ακατανόητη η κατάργηση της κάθετης στα εκτός σχεδίου. Αυτό που είναι ακατανόητο είναι η έλλειψη νέας πολεοδομήσιμης γης. Και εξηγώ: Στα εκτός σχεδίου γήπεδα συνεχίζει να επιτρέπεται η οριζόντια. Οπότε αν υπάρχει θέμα διανομής διαμερισμάτων, αυτό είναι λυμένο. Πρέπει με κάποιο τρόπο να προστατευτεί η υπεραξία των οικοδομήσιμων γηπέδων έναντι των μη οικοδομήσιμων για λόγους ισονομίας. Δεν μπορεί ένα γήπεδο 4 στρεμμάτων να επιτρέπεται να έχει τις ίδιες δυνατότητες με ένα 400 τ.μ. ιδίως όταν βρίσκονται σε περιοχή χωρίς υποδομές (ηλεκτρισμός, αποχέτευση, κλπ). Αυτό διαλύει απευθείας την αγορά ακινήτων εκτός σχεδίου. Ελλείψει κυβερνητικού και διοικητικού σχεδιασμού, έχουμε το παράδοξο σε αυτή τη χώρα ο τεταρτογενής σχεδιασμός (ρυμοτομικά σχέδια) να προηγείται του τριτογενούς (γενικά πολεοδομικά σχέδια), ο οποίος προηγείται του δευτερογενούς (ρυθμιστικά) και του πρωτογενούς (γενικό χωροταξικό). Αυτά τα φαινόμενα δεν ξέρω αν έχουν επαναληφθεί σε χώρα δυτικού κόσμου, πάντως η αντίληψη είναι ταυτόσημη με πολεοδομικό σχεδιασμό τριτοκοσμικής χώρας. Στεγαστικές ανάγκες λόγω εθνικών καταστροφών και μεταναστευτικών ρευμάτων αντιμετωπίστηκαν με ημίμετρα και άμεσες λύσεις χωρίς να αξιολογηθούν οι συνέπειες. Η χώρα άργησε πολύ να καλύψει τις ανάγκες ύπαρξης Μηχανικών (κατά 50 χρόνια τουλάχιστον) και όταν τελικά τις κάλυψε αποφάσισε να καταργήσει/διαλύσει τον κλάδο της Μηχανικής (μνημόνια) Η ωρίμανση ένταξης περιοχών σε σχέδια πόλης καθυστερεί 10 φορές περισσότερο σε σχέση με τις δυτικές χώρες. Επομένως πρέπει να διαλέξουμε στρατόπεδο μεταξύ των 2 διακριτών αντιλήψεων: Επιτρέπονται τα πάντα αρκεί να τα πληρώνεις Δεχόμαστε τις αδυναμίες του συστήματος να ανταποκριθεί και ως κανόνα απαγορεύουμε αναρχοαυτόνομες πρωτοβουλίες για στεγαστικές ανάγκες. Οι παραβάτες αποκεφαλίζονται ή πληρώνουν τόσα ώστε να προτιμούσαν να αποκεφαλιστούν, ή τελικά να μένουν στο ενοίκιο. Η πρώτη αντίληψη εναντιώνεται στους κανόνες της ισονομίας. Η δεύτερη στους άτυπους ανθρωπιστικούς. Δυστυχώς δεν υπάρχουν άλλες σε αυτή τη χώρα στο συγκεκριμένο πρόβλημα, γιατί αυτά καταφέραμε ως έθνος. Εξάλλου δεν είπε κανείς ότι η γη είναι φθηνό αγαθό για όλους, πουθενά δεν ισχύει αυτό.
 2. 2 points
  αυτη ειναι η σωστη απαντηση -και η απλη λυση και μπραβο του Α περιπτωση, λέει ο ένας συμβολαιογράφος (για την μεταβίβαση)... Τακτοποιώ κανονικά, και τα τετραγωνικά μέτρα της καταπάτησης απλώς αναφέρονται στο συμβόλαιο (ΔΕΝ ΠΟΛΟΥΝΤΑΙ ΔΗΛΑΔΗ?????) σύμφωνα με την Τεχνική Έκθεση, η οριζόντια σύσταση δεν αλλάζει.... Ειναι αυτο που ειπαμε τοσες φορες, δλδ οτι μεταβιβαζεται το διαμερισμα εμβαδου....τμ με...ποσοστα. Γινεται μνεια οτι εχει τακτοποιηθει και ενα τμημα εμβαδου ....τμ. λογω επεκτασης σε κοινοχρηστα...πληρωσε... ιδου και η βεβαιωση, όπως οριζειο Νομος. Κακως τα μπερδευουν αυτα τα προσθετα τμ. με τα τμ. της ιδιοκτησιας. Αυτα εχουν διαρκεια 30 χρονια, αρα τι ψαχνουν να βρουνε??? Β περιπτωση λέει ο άλλος, όχι πρέπει να γίνει νέα σύσταση και ως εκ τούτου νέος πίνακας οροφοκτησίας! Αυτη ειναι η αλλη -λαθος - "Β" πλευρα, που θελει να κανει "εμπραγματη μεταβιβαση", η οποια προφανως απαιτει τροποποιηση της συστασης και δεκαδες μεταγραφες στα ξεχωριστα διαμερισματα, χωρις πουθενα στο νομο να οριζεται κατι τέτοιο και χωρις να "υπονοεί" κατι τετοιο ο νομος. Και μετα 30 χρονια θα ξαναπατε να καταργησετε την συσταση και μετα να την ξανακανετε... δλδ μιλαμε για εκατονταδες χιλιαδες συμβολαιογραφικες πραξεις... Θα πας με το εκ κατασκευης και μετα στον γνώστη και λογικο κ. συμβολαιογραφο να κανεις την δουλεια σου. [ η σωστη αναφορα ειναι αρθρο 98 παρ. 5α, ως ισχυει]
 3. 2 points
  Γιατί δεν κάνεις "κατεβατό" ? 10cm πάχος, ύψος 15 - 20 cm κάτω από την πλάκα, με οπλισμό ανάρτησης.
 4. 2 points
  Δεν είναι υποχρεωτικό να κάνουμε ό,τι θέλει ο αρχιτέκτονας. Εμείς εφαρμόζουμε τους κανονισμούς, φροντίζοντας για την ασφάλεια της κατασκευής. Αν αυτός θέλει να κάνει ταρζανιές, ας υπογράψει τη στατική μελέτη(*). Επειδή δεν έχω πλήρη εικόνα του σχεδίου δεν μπορώ να σου προτείνω κάτι συγκεκριμένο. Το βέβαιο όμως είναι ότι δοκοί επί δοκών, σε περίπτωση σεισμού, θα πάνε περίπατο... Δες αν στέκει η περίπτωση προβόλου με φόρτιση στο ελεύθερο άκρο (*) Σε μια παρόμοια περίπτωση που μου έτυχε πριν χρόνια, του πρότεινα να υπογράψει αυτός, και αρνήθηκε. Τον ξαπόστειλα, και κοιμάμαι ήσυχος. ..
 5. 2 points
  Είναι του συνδέσμου Αθηνών κ τον έχω για μπούσουλα Προτεινόμενες τιμές ηλεκτρικών εργασιών.xls
 6. 2 points
  Ο Υπουργός έδωσε την αναμενόμενη λύση. Ο ίδιος φυσικά δεν γνωρίζει τις τεχνικές λεπτομέρειες του νόμου και το τι θα πρέπει να βελτιωθεί αυτά τα γνωρίζουμε εμείς και με κάποιο τρόπο πρέπει να φτάσουν στο Υπουργείο. Την διαβούλευση την ΄"έγραψαν" κανονικά τότε. Όλοι φώναζαν να μην μπει η Μ.Σ.Ε στις κατοικίες. Πήγαν και την έβαλαν. Το Α 98 με την μονομερή τροποποίηση παραμένει θολό τοπίο. Βελτιώθηκε όμως στο βαθμό που αφορά την δυνατότητα τακτοποίησης με ΥΔ ιδιοκτήτη για "εκ κατασκευής αυθαιρεσία". Χρειάζεται ξεκάθαρη διατύπωση για το αν θα μεταβιβάζεται τακτοποιημένος χώρος επί ΚΧ χωρίς τροποποίηση σύστασης. Επιπλέον πρέπει να ληφθεί μέριμνα (πως όμως;) για τα εξ αδιαιρέτου σε εκτός σχεδίου και ειδικά σε περιοχές που έχει ήδη δημιουργηθεί καθεστώς περιφραγμένων "αυτοτελών" ιδιοκτησιών ενώ είναι συμβολαιογραφικά, εξ αδιαιρέτου. Επίσης οι μικρές παραβάσεις (σημειωτέον αν υπάρχουν μόνο αυτές μπορεί να χορηγηθεί βεβαίωση πλέον) δεν θα πρέπει να εξετάζονται αναφορικά με δικαιολογητικά παλαιότητας διότι δεν μπορεί να αποδειχθεί τις περισσότερες φορές η προΰπαρξη τους προ 2011. Το ζήτημα από δω και στο εξής είναι πολιτικό. Πρέπει να ζυγιστεί το γιατί ο κόσμος ουσιαστικά δεν έχει συμμετάσχει στις τακτοποιήσεις παρά μόνο όσοι είτε αναγκάστηκαν (καταλογισμένα πρόστιμα που έπρεπε να σβηστούν), είτε βρήκαν αγοραστή και έπρεπε να τακτοποιήσουν και αν τελικά η υποχρεωτική ενεργοποίηση της Η.Τ θα δώσει τα αναμενόμενα. Κατ αναλογία πάντως να δούμε ότι ως τώρα η υποχρεωτική δήλωση ιδιοκτησίας στο κτηματολόγιο δεν έχει γίνει στα προσδοκώμενα ποσοστά όπως αναφέρεται συχνά σε δημοσιεύματα όπου το ποσοστό συμμετοχής των πολιτών κατά μέσο όρο δεν φτάνει το 50%. Τέλος στα πολλά ζητήματα που χρειάζονται επανεκτίμηση (πχ βεβαίωση μηχανικού σε μισθώσεις ενώ ήδη υπάρχει ο νόμος που αναφέρει ότι οι μισθώσεις απαγορεύονται σε αυθαίρετους χώρους ή χώρους με αυθαιρεσίες), θα πρέπει να δούμε και τι θα γίνει με τα λάθη και τις παραλείψεις που έχουν γίνει σε προηγούμενες δηλώσεις (όχι απαραιτήτως με δόλο) και μάλιστα έχουν γίνει και συμβολαιογραφικές πράξεις. Πως θα μπορέσει να επέλθει "θεραπεία" έστω και με κάποια ποινή, όχι όμως αυτή την εξοντωτική που έχει θεσμοθετηθεί, θέτοντας κάποια κριτήρια βαρύτητας του σφάλματος.
 7. 2 points
  Έδωσα εξετάσεις στην Αθήνα σαν απόφοιτος εξωτερικού ! (θα τις χαρακτηρίσω εξετάσεις και κουβέντα καφενείου ) , Δεν μπορείς να κρίνεις έναν μηχανικό 5ετους φοίτησης (300ects) με μία εξέταση 4-10 λεπτών. Την πρώτη φορά με που πήγα (διότι με πετσόκοψαν) αντιμετώπισα έναν ρατσισμό, μία απαξίωση , ειρωνεία κλπ Βέβαια έκανα το σφάλμα (μην πω το έγκλημα ) να τους πω ότι δουλεύω , εκεί άρχισαν οι αναγούλες . (περί Άδειας , εισφορών κλπ) Δεν θέλω ούτε να θυμάμαι το τι άσχημα πράγματα άκουσα ! Συνάδελφοι της ημεδαπής σε 2 λεπτά τελείωναν απ' την αίθουσα , μιλούσαν για τον Παναθηναϊκό (μιας και άκουγα έξω απ' την πόρτα το τί έλεγαν) Είναι άδικο να ΜΗΝ μπορείς να εξεταστείς σε οποιοδήποτε ΤΕΕ της χώρας και να αναγκάζεσαι με το έτσι θέλω να πηγαίνεις στην Αθήνα. Μιλώντας με το τοπικό Τεχνικό Επιμελητήριο , όταν πήγα να πληρώσω την επανεξέταση δεν πίστευαν στα αυτιά τους ότι κόπηκα λέγοντας μου οτι εμείς από το 2011 δεν κόψαμε ποτέ ΚΑΝΕΝΑΝ ! (μάλιστα μου είπαν γελώντας οτι παρακαλάμε τα παιδιά και οτι τους τα βγάζουμε με το τσιγκέλι ) Φυσικά την 2η φορά που πήγα , ταπεινός , λέγοντας ότι τώρα θα βγω στην αγορά εργασίας, λίγο για την διπλωματική και πιάνοντας μία χαλαρή κουβεντούλα + τον ΔΟΑΤΑΠ την πλήρη αναγνώριση κλπ κλπ πέρασα τις εξετάσεις ! Άσχετα που είχα την τιμή να δουλέψω σ' ένα απ' τα μεγαλύτερα έργα της Ευρώπης ...χαίρομαι που δεν αντιμετώπισα κανέναν απολύτως ρατσισμό (πτυχιακά ) . Στεναχωριέμαι διότι διαβάζοντας όλα αυτά περί Άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, περί ΤΕΕ, πτυχίων , αναγνωρίσεις και Δοαταπ , βλέπω σε πολλά θέματα του φορουμ να υπάρχει ένα μίσος -ρατσισμός , ένας υποβιβασμός δίχως λόγο και αιτία ! Δυστυχώς βλέπω κάποιους να αναφέρονται σε ΕΜΠ ΑΠΘ κλπ με τέτοιο πάθος χωρίς να καταλαβαίνουν οτι σημασία δεν έχει τόσο το πανεπιστήμιο όσο ΕΣΥ το τι θα κάνεις! Το πανεπιστήμιο θα σου δώσει 5-10 εφόδια και γνώσεις , από κει και ύστερα ρόλο παίζει το πόσο θα ασχοληθείς ΕΣΥ με το επάγγελμα, με το διάβασμα , που θα δουλέψεις, τι βιογραφικό θα χτίσεις , σεμινάρια , ίσως ένας μεταπτυχιακός τίτλος κλπ κλπ ! Σημασία έχει που θα φτάσεις ! Λυπάμαι να βλέπω νέους ανθρώπους να τσακώνονται για ΤΕΙ - ΑΕΙ , δικαιώματα και να μιλούν ρατσιστικά σε άλλους συναδέλφους . Συμφοιτητής μου δουλεύει χρόνια στο DUBAI όπως και κάποιοι άλλοι στην Ευρώπη και φυσικά κάποιοι πουθενά , δεν έκαναν ΤΙΠΟΤΑ απολύτως .... εκεί τι φταίει? το ΕΜΠ ή το ΑΠΘ ? Δεν νομίζω.
 8. 1 point
  Γειά σου, 1.250 και 900 αντίστοιχα.
 9. 1 point
  - Υπάρχει τετραέρειστος πρόβολος??? - Αμφιέρειστοι δοκοί 9.40 & 8.40??? - Μήπως πρέπει να τροποποιηθεί το μοντέλο? Στο κάτω σχέδιο βλέπω κάτι ακροβασίες (δοκός επί δοκού, επί δοκού)
 10. 1 point
  Καταρχήν μη θεωρείς τη γνώμη μου ευαγγέλιο διότι υπόγεια, σοφίτες και ύψη είναι μπερδεμένα από 4178 και συνεχίζουν ακάθεκτα. Ωστόσο σου λέω την παρακάτω άποψη που έχω! 1. Ο διαχωρισμός γίνεται για το λόγο που είπες. Επειδή είναι στη φιλοσοφία των κανονισμών. Τα 24 εκατοστά που γράφεις όντως είναι λίγα αλλά στο 1.20 ποιος φτιάχνει σοφίτα? Το κτίριο θα έπρεπε εξαρχής να μελετηθεί χαμηλότερο για να ενσωματώσει ικανό ύψος. 2. Το 1,50 μ σαν ύψος οροφής υπογείου πάνω από το έδαφος εκτός σχεδίου δεν υφίσταται. Το ύψος είναι 0,80 + πλάκα (δες εκτός σχεδίου δόμηση). Σαν ύψος διαμόρφωσης κτιρίου ίσως και να μπορεί να γίνει, αλλά χωρίς όροφο από κάτω. Αν σε γενικές γραμμές η υπερύψωση είναι 0.75μ. και το 1,35 που δείχνεις είναι τοπικό σε κάποιο άνοιγμα π.χ. τότε καλά είσαι (αλλιώς πες του ιδιοκτήτη να μπαζώσει λίγο😎). 3. Τη χρήση τη σχολιάζω γιατί ένας χώρος για να μπορεί να οριστεί σαν σοφίτα, ειδικά από τη στιγμή που δεν υπάρχει οικοδομική άδεια ώστε να μπορείς να την υπερβείς, θα πρέπει να φέρει όσο δυνατόν περισσότερα γνωρίσματα της νόμιμης μορφής του: ύψος, χρήση, στάθμη. Ο ισχυρισμός σοφίτα σε χώρο που δεν έχει οικοδομική άδεια, παραβιάζει το επιτρεπόμενο ύψος και έχει κύρια χρήση είναι επικίνδυνος.
 11. 1 point
  εγω δεν εχω καμια αποψη και συγνωμη δηλαδη που επενεβηκα
 12. 1 point
  Σύμφωνα με το (ΦΕΚ 3976β/14.11.2017), αρ. 1 παρ. 2: "2. Εξουσιοδοτημένος μηχανικός υποβάλλει ηλεκτρονικά στο πληροφοριακό σύστημα τα απαιτούμενα στοιχεία του ακινήτου στα οποία απαραίτητα περιλαμβάνονται η γενική περιγραφή, η ταχυδρομική διεύθυνση, ο Δήμος στον οποίο ανήκει το ακίνητο, οι Γεωγραφικές Συντεταγμένες του γεωτεμαχίου στο οποίο βρίσκεται το ακίνητο, τα πλήρη στοιχεία των ιδιοκτητών/αιτούντων (απαραίτητα ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο και ΑΦΜ) καθώς και η καταγραφή των εντασσόμενων παραβάσεων σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4495/2017, με όλα τα στοιχεία τα οποία είναι απαραίτητα για τον υπολογισμό του παρα-βόλου και του ενιαίου ειδικού προστίμου."
 13. 1 point
  @kokoleko1 εσύ όμως δεν έχεις καταλάβει ότι η αξία του χρήματος το 1992 ήταν πού πιο ισχυρή από σήμερα. όταν μετατρέψεις τα 60 ευρώ (τότε δραχμές) του 1992 σε σημερινά τότε θα έχεις σωστά αποτελέσματα, γιατί το 1992 ένας φοιτητής την έβγαζε με 20.000 δρχ τον μήνα, τώρα ξέρεις πόσα θέλει ένας φοιτητής τον μήνα (συμπεριλαμβανομένου του ενοικίου);; εμείς οι Μηχανικοί τον πληθωρισμό δεν τον πολύ-καταλαβαίνουμε
 14. 1 point
  Καταρχάς το ποσό των 1253 ευρώ για 37 χρόνια πρακτικά πληρώθηκε μόνο τα έτη 2008-2009, όπου τότε 37 χρόνια μαζί με τον ειδικό λογαριασμό δεν είχαν παρά ελάχιστοι μηχανικοί. Τα ποσά αυτά ήταν και είναι μικτά. Μετά το 2010 το καθαρό ποσό της προσαύξησης απ'ότι ξέρω για 37 χρόνια έβγαινε κάπου στα 600 ευρώ με τις περικοπές. Για κάποιον που πλήρωσε σε σημερινές αξίες περισσότερα από 50.000 ευρώ, ναι είναι λογικό ποσό τα 600ευρώ/μήνα. Τα σημερινά 300 ευρώ μικτά που βγάζει ο Κατρούγκαλος είναι απλά αστεία. Υπενθυμίζω την ΚΥΑ ΟΙΚ.52331/1861/2017 η οποία ισχύει κανονικά για τους προ τις 12/5/2016 συνταξιούχους που ορίζει τον ασφαλιστέο μισθό της ΚΣ 1.146,32 και της ειδικής προσαύξησης στα 1.524,60 https://www.prosvasis.com/top-news/item/1628-apof-52331-2017 . Οπότε όπως έχουμε ξαναγράψει παλιός συνταξιούχος του ΤΣΜΕΔΕ με 37 χρόνια παίρνει αυτή τη στιγμή περίπου 1350 ευρώ καθαρά το μήνα, ενώ "νέος" συνταξιούχος μετά τις 12/5/2016 ακόμα και αν είχε θεμελιωμένο και κατοχυρωμένο δικαίωμα πολύ πριν τις 12/5/2016 παίρνει μετά από 42 χρόνια 900 ευρώ καθαρά το μήνα. Τρομερή δικαιοσύνη και ισότητα.
 15. 1 point
  Υφίσταται στο ακίνητο σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας;
 16. 1 point
  Δεν κατάλαβα το σκεπτικό σου. Να πάρω εγω την σύνταξάρα μου τώρα και άσε του άλλους στο μέλλον να πληρώσουν το λογαριασμό είναι η λογική; Από το να μπεί μέσα ο εφκα και να μην έχω σύνταξη καλύτερα να μήν μπει μέσα ο εφκα και να έχουμε όλοι μικρότερη σύνταξη. Και πολύ άργησε ο "κατρούγκαλος". Από το Α1992 θα έπρεπε να έχουν γίνει αυτά. Καλύτερα δε, οι ΕΕ σε ένα ταμείο και οι μισθωτοί σε άλλο ταμείο. Να δούμε μετά ποιός θα πληρώνει την σύνταξη του άλλου.
 17. 1 point
  Δηλαδή πληρώνοντας 60.000€ για τα 25 έτη και άλλες 20.000€ για τα υπόλοιπα 10έτη, σύνολο 80.000€ πόσα χρόνια θα πρέπει να ζήσω για να μην μπει μέσα το ΕΦΚΑ? Δεν βλέπω να μπαίνει πουθενά η αναγωγή της αξίας εκείνων των ποσών στο σήμερα....
 18. 1 point
  Πόσα δίναμε για ειδική προσαύξηση ? Εγώ γιατί βλέπω να ξεκίνησα από 120€ το Α1992 και να έφτασα το Β2015 στα 499,20€ Για 25 χρόνια πλήρωσα για την ειδική προσαύξηση 17.500€ υ.γ. Έχεις σκεφτεί τι αξία είχαν 40.000δρχ το 1992 και τι έχουν 120€ το 2019? Ένα θα σε πω. Σαν φοιτητής είχα 20.000δρχ τον μήνα μαζί με το ενοίκιο. Ζήσε σήμερα με 60€ τον μήνα....
 19. 1 point
  1) Aρθρο 9 του ν.3850/2010 (ΦΕΚ Α 84/02.06.2010) "Κύρωση του Κώδικα νόμων για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων." 2) Δες και εδώ. 3) Εγκ.6005/250/28-3-2014 4) Συμβουλεύσου και τον λογιστή σου.
 20. 1 point
  Το Καστελλόριζο, η Τήλος, το Αγαθονήσι και η Χάλκη – δηλώθηκαν από την Κτηματική Υπηρεσία της Ρόδου ως περιουσία του Δημοσίου. [και καπου εκει, μπαινει και το Δασαρχειο, προβαλλοντας δικα του δικαιώματα] https://www.b2green.gr/el/post/74252/se-poion-anikei-to-kastelorizo-oi-diekdikiseis-tou-ktimatologiou
 21. 1 point
  Αυτό ακριβώς. Ο συντελεστής προσαύξησης προστίμου λόγω παραβίασης Δ, ενιαίος και σε όλα τα ΦΚ που περιλαμβάνουν την εν λόγω παράβαση.
 22. 1 point
  Τρία πουλάκια κάθονταν πραγματικά......!!!
 23. 1 point
  κανενα πρόβλημα, που να είχα απαντήσει και κάτι χρήσιμο δηλαδή κιόλας
 24. 1 point
  ρε φιλε μας δουλεύεις? Αν θες να γίνεις μηχανικός στην Αγγλία πήγαινε σε κανένα Αγγλικό site να γράψεις!
 25. 1 point
  Εδώ και κάποια χρόνια έκανα τη μετάβαση από το Scada Pro στο ΡΑΦ. Δεν ήταν μια εύκολη μετάβαση, εννοώ ότι απαιτεί χρόνο και χρήμα και είναι δύσκολο να πάρεις απόφαση. Όταν έχεις επενδύσει χρήματα και χρόνο για να μάθεις ένα πρόγραμμα το σκέφτεσαι και πέντε και έξι φορές. Όμως το έκανα και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Δεν το έχω χρησιμοποιήσει για ΚΑΝΕΠΕ αλλά υπάρχει μια δουλειά στα σκαριά που μάλλον θα χρειαστεί. Το βρίσκω ιδιαίτερα εύχρηστο στο κομμάτι της μοντελοποίησης και της εποπτικότητας. Κάνεις αυτό που θέλεις με λίγα κλικ. Επίσης είναι φοβερό στο κομμάτι των ενισχύσεων (βάζεις και βγάζεις πανεύκολα μανδύες, ινοπλισμενα πολυμερή, κλωβούς). Πήρα και τα μεταλλικά, και είμαι επίσης πολύ ευχαριστημένος. Με κουράζει λίγο ο ξυλότυπος (εδώ το Scada υπερτερεί), θα ήθελα κάποια πράγματα να είναι block, αλλά σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ευχαριστημένος. Επίσης, είμαι ευχαριστημένος και με το κομμάτι της υποστήριξης τόσο στο θέμα κόστους όσο και στην ουσία της εξυπηρέτησης. Και το Scada είχε καλή εξυπηρέτηση αν και όταν έφυγα εγώ ήταν ακριβή διότι είχα και τα μεταλλικά. Απ ότι ξέρω έχει αλλάξει πλέον το κόστος και γενικά η λογική του συμβολαίου συντήρησης για το scada. Ελπίζω με τις νέες εκδόσεις να έχει γίνει και πιο εύχρηστο το πρόγραμμα. Εχω επίσης και μια σχετικά παλιά έκδοση Stereostatika, το οποίο το χρησιμοποιώ και αυτό για σχετικά απλές μελέτες. Είναι σαφέστατα το πιο γρήγορο από τα άλλα δύο, από την αρχή μέχρι το τέλος. Μπορώ να βγάλω πλήρη μελέτη με τεύχος και σχέδια έτοιμα για εκτύπωση για κτήριο μικρής κάτοψης μονώροφο ή διώροφο μέσα σε 4 με 5 ώρες. Αν υπάρχει εμπειρία, και δεδομένου ότι για μονώροφα, διώροφα οι διαστάσεις των υποστυλωμάτων καθορίζονται κυρίως από τις απαιτούμενες αγκυρώσεις, ελάχιστα διαφέρουν τα αποτελέσματα του ξυλοτύπου μεταξύ και των τριών προγραμμάτων (αλλαγές στη σεισμική ανάλυση υπάρχουν αρκετές!!!). Αν δε, ληφθεί υπ όψιν ότι συνήθως δεν αλλάζουν ιδιαίτερα οι οπλισμοί για τέτοια κτήρια με q 1.5 τότε το λύνω έτσι. Όμως σε λίγο περίεργες και μη συνηθισμένες κατόψεις και διατάξεις στοιχείων φ.ο. χρησιμοποιώ άλλο πρόγραμμα. Επίσης, τα Stereostatika έχουν το πλεονέκτημα ότι μπορείς πολύ εύκολα να σταματήσεις τα μισά κάτω σίδερα των δοκών πριν τα υποστυλώματα και έτσι κερδίζεις λόγω ικανοτικού και φυσικά υπάρχει μεγαλύτερη ευκολία στην πράξη στο σιδέρωμα. Αυτό γίνεται και στο ραφ και στο Scada αλλά αρκετά πιο δύσκολα. Όπως είπε και κάποιος συνάδελφος όσοι ασχολούμαστε με το άθλημα έχουμε συλλογή από προγράμματα, κανένα δεν είναι τέλειο, κάτι κερδίζεις, κάτι χάνεις. Πιστεύω στη λογική ότι οι πολιτικοί μηχανικοί πρέπει να ασχολούμαστε μόνο με στατικά ώστε να το λιώνουμε το αντικείμενο και να μπορούμε να επενδύσουμε χρόνο και χρήμα. Δυστυχώς όμως δεν είναι οι εποχές κατάλληλες να διώχνουμε άλλες δουλειές.
 26. 1 point
  Το αντίστοιχο ΤΕΕ είναι το Engineering Council και περιλαμβάνει αυτούς τους συλλόγους όπου μόνο τα τακτικά ή ομότιμα μέλη τους μπορούν να εγγραφούν σε αυτό. Για αρχή μετέφρασε πτυχίο και αναλυτική, δες το λινκ που αναφέρω όπου μέσω αυτού θα βρεις τον αντίστοιχο σύλλογο. Έπειτα μπες στο site τους και διάβασε τον τρόπο που γίνεσαι μέλος. Έπειτα το βασικότατο απ' όλα είναι να έχεις εμπειρία από τη Βρετανία. Τα ΕΔ σε αυτό το στάδιο που βρίσκεσαι θα πρέπει να είναι το τελευταίο που θα σε απασχολήσει. Βρες εργασία, πάρε εμπειρία, και οι συνάδελφοί σου θα σε κατατοπίσουν από τη πρώτη εβδομάδα για το τι και πως.
 27. 1 point
 28. 1 point
  Λυπαμαι τον μηχανικο με τον οποιο θα αναγκαστει να συνεργαστει....
 29. 1 point
  Aς πούμε πως είναι..... συνέχεια αυτών που γράφει ο Δημήτρης. Από την στιγμή που ένα γήπεδο "μπαίνει" σε μία επέκταση κάποιου Ρυμ. σχεδίου και αυτή η Π.Ε. κυρωθεί τότε λοιπόν το γήπεδο αυτό το ξεχνάμε. Δεν υπάρχει! Το αρχικό αυτό γήπεδο παίρνει έναν κωδικό αριθμό κτηματογράφησης (καμία σχέση με το κτηματολόγιο) που αναγράφεται στην πρώτη στήλη του πίνακα της πράξης Εφ. Τον αριθμό αυτόν συνοδεύουν, στην σελίδα αυτή του πίνακα της Π.Ε., πάνω από πενήντα στήλες στις οποίες περιγράφεται με λεπτομέρεια όλη η πορεία αυτού του γήπέδου μέχρι και την δημιουργία, αντ' αυτού του οικοπέδου, που προκύπτει λόγω της ένταξης του στο σχέδιο. Η σελίδα αυτή της Π.Ε. θεωρείται πλέον και ως "συμβόλαιο" του νέου οικοπέδου. Με τους πίνακες αυτούς γίνεται και η μεταγραφή στους τόμους του υποθηκοφυλακείου. Άρα στο κτηματολόγιο πας και καταθέτεις την σελίδα στην οποία βρίσκεται το οικόπεδό σου. Στις 50+ στήλες του φαίνονται τα πάντα. Δηλαδή αρχική ιδιοκτησία, ρυμοτομούμενα τμήματα, οφειλές, οφειλές προς τρίτους, τελικό οικόπεδο κλπ, κλπ. κλπ. Σίγουρα , όπως παραπάνω λέει ο Δημήτρης, χρειάζεται και απόσπασμα από τον χάρτη - πινακίδα Ρ. Σχ. για να φανεί η γεωμετρία- σχήμα του τελικού οικοπέδου το οποίο εν τέλη και θα δηλωθεί. Το παλαιό? ....Kaput .
 30. 1 point
  Εάν είναι έτσι όπως το γράφεις , χωρίς άλλες παραβάσεις και η τακτοποίηση θα γίνει συνολικά για όλο το κτήριο , τότε γνώμη μου είναι με αναλυτικό προυπολογισμό. Άρθρο 100 ν4495 10. Σε περιπτώσεις υπέρβασης ύψους νομίμως υφισταμένων κτιρίων ή υπέρβασης κάλυψης νομίμως υφισταμένων βιομηχανικών, βιοτεχνικών κτιρίων, αποθηκευτικών και επαγγελματικών χώρων ή τμημάτων τους, στις οποίες δεν συντρέχει υπέρβαση του επιτρεπόμενου συντελεστή δόμησης του ακινήτου, το ενιαίο ειδικό πρόστιμο υπολογίζεται χωρίς να πολλαπλασιάζεται ο συντελεστής του Παραρτήματος Α αλλά ο συντελεστής 0,20 για υπερβάσεις αυτών έως είκοσι τοις εκατό (20%) του επιτρεπόμενου ύψους και επιτρεπόμενης κάλυψης και συντελεστής 0,40 για υπερβάσεις μεγαλύτερες του είκοσι τοις εκατό (20%) του επιτρεπόμενου ύψους και επιτρεπόμενης κάλυψης. Ως επιτρεπόμενο ύψος θεωρείται το επιτρεπόμενο ύψος της περιοχής όπου βρίσκεται το ακίνητο και όχι το ύψος που αναφέρεται στην οικοδομική άδεια. Στην περίπτωση υπέρβασης ύψους οικοδομικής άδειας χωρίς την υπέρβαση του ύψους της περιοχής, το ειδικό πρόστιμο για την υπέρβαση ύψους υπολογίζεται σύμφωνα με την παράγραφο 5.
 31. 1 point
  rysalis:Η αρτιότητα σε γήπεδο δημιουργηθέν προ 2003 με ελάχιστη επιφάνεια 4.000 τμ (εκτός αν συντρέχουν αυστηρότερα όρια λόγω ΣΧΟΟΑΠ, ΓΠΣ, νατούρα κλπ) είναι κατά παρέκκλιση και δεν απαιτείται πρόσωπο σε οδό όπως πρέπει να συμβαίνει για γήπεδα προκύπτοντα μετά το 2003 (Ν 3212/03). Υποθέτω οτι η πολεοδομία έχει βγάλει από το σεντούκι την απόφαση-εγκ. 46/77 Σε κάθε περίπτωση η δουλεία διόδου είναι απαραίτητη και με βάση την κοινή λογική. Οχήματα και μηχανήματα για το έργο. Στην συνέχεια οχήματα όπως πυροσβεστικά, ασθενοφόρα θα πρέπει να μπορούν να εισέλθουν αν χρειαστεί. Αναφορικά με την απαίτηση έγκρισης εισόδου εξόδου μάλλον αστειεύονται, διότι μόνο ως αστείο μπορείς να το εκλάβεις. Η απαίτηση έγκρισης εισόδου εξόδου αφορά πράγματι χρήση κατοικία (κατηγορία εγκατάστασης Β) όταν το γήπεδο είναι παρόδιο (πρόσωπο σε εθνική, επαρχιακή ή δημοτική οδό) και στην περίπτωση αυτή, ακόμη και αν δεν μπορεί να δοθεί τέτοια έγκριση, η άδεια εκδίδεται κανονικά, με την υποχρέωση να υλοποιηθεί περίφραξη, η οποία να μην επιτρέπει την κίνηση οχημάτων εντός και εκτός της ιδιοκτησίας. Στην περίπτωση που εξετάζεις, μη έχοντας καν πρόσωπο σε οδό, τι είδους έγκριση εισόδου εξόδου θα υλοποιηθεί σε σχέση με ποιο ακριβώς δρόμο; Αποφ-26033/46/77 Εγκ-46/77 Ε-46/77 Ανάκληση της Αποφ-35083/28-9-67 του Υπουργού Δημοσίων Εργων περί δημιουργίας Ιδιωτικών οδών (Εκτός σχεδίου δόμηση, Δυνατότητα προσπέλασης, απόκτηση προσώπου, αρτιότητα) 'Εχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις του Αρθ-20 του ΝΔ/17-7-23 "περί σχεδίων πόλεων κλπ". 2. Την Αποφ-Ε35083/28-9-67 του Υπουργού Δημοσίων Εργων. 3. Τις διατάξεις της παρ.2 του Αρθ-126 του ΓΟΚ/73. 4. Την Γνωμ-838/77 του Συμβουλίου Δημοσίων 'Εργων, Τμήματος Μελετών, αποφασίζουμε: Ανακαλούμε την Αποφ-Ε35083/28-9-67 του κ. Υπουργού Δημοσίων 'Εργων, ως αντικειμένη προς τας διατάξεις του Αρθ-20 του ΝΔ/17-7-23, που ώριζε ότι στην εκτός σχεδίου και εκτός ζώνης περιοχή η δημιουργία γηπέδων επιφανείας 4.000 τ.μ. και άνω, μετά οδών προσπελάσεως προς αυτά, δεν θεωρείται σχηματισμός ιδιωτικού σχεδίου ρυμοτομίας και διευκρινίζουμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του Αρθ-20 του ΝΔ/17-7-23 απαγορεύεται η δημιουργία ιδιωτικών οδών στην εκτός σχεδίου περιοχή, εκτός των καλλιεργουμένων εκτάσεων όπου επιτρέπεται η δημιουργία ιδιωτικών οδών για την μεταφορά των γεωργικών προϊόντων (παρ.3). Αρμόδιος δε ν' αποφασίση εάν η μεταβίβαση έγινε με σκοπό τον σχηματισμό ιδιωτικού σχεδίου ή όχι είναι ο Νομάρχης. Κατά συνέπεια, μεταβιβαζόμενα άρτια γήπεδα εκτάσεως 4000 τ.μ. πρέπει να εξασφαλίζουν προσπέλαση προς οδούς που αναφέρονται στο Αρθ-6 του ΠΔ/23-10-28 ή αγροτικές, με δικαίωμα δουλείας βάσει συμβολαιογραφικού εγγράφου ή με παροχή διόδου βάσει δικαστικής αποφάσεως κατά τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα (Αρθ-1012 και επ.). Εν Αθήναις τη 16 Αυγούστου 1977
 32. 1 point
  http://portal.tee.gr/portal/page/portal/TEE/MyTEE/ayth/dieukriniseis_amoives_afthairera_orthi2.pdf νομιμη αμοιβη 1,5*1500λ (για κρατησεις) πίνακας γειώσεων, μηπως ειναι ο γενικος ζυγος γειωσης που οταν θελει να παει βολτα εξω για καφε, φοραει ενα ερμαριο για να μη φαινεται ο γυμνος χαλκος
 33. 1 point
  Προς Γιάννη 1ον:Ο δομικός καλά έκανε και δεν προχώρησε σε έλεγχο τίτλων.Είναι δουλειά δικηγόρου κ όποιος από εσάς το κάνει πέρα από το να διαπιστώσει τον ιδιοκτήτη και τους όμορους είναι ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΡΟΙΔΟ γιατί δεν το πληρώνεται.Σας κατοχυρώνει όλους το ότι ''τα όρια υποδείχθηκαν από τον ιδιοκτήτη και δεν έγινε έλεγχος τίτλων.Το παρόν οικόπεδο-αγροτεμάχιο ανήκει στον τάδε κατά δήλωσή του'' και πάρτε του την υπογραφή. 2ον:Η επιτρεπτη απόκλιση 2% θεσπίστηκε για να μην φτάσουν τα σύνορα της Ελλάδας στην Κίνα,αφού πριν τον Τρίτση όλοι κουνούσαν τον φράκτη.Αν θες περισσότερες πληροφορίες ρώτα τον Έφορο στην πλησιέστερη Εφορεία.Να ξέρετε όλοι σας ότι αν βρείτε διαφορετικό εμβαδό πάνω από 2% έχετε τις εξής επιλογές: α)Ενημερώνετε τον πελάτη σας ότι πρέπει να κάνει πρόσθετο συμβόλαιο μαζί με έλεγχο τίτλων των όμορων και να πληρώσει πρόσθετο φόρο(αφού το οικόπεδό του μεγάλωσε). β)Κάνετε την πάπια και το δείχνετε εντός της απόκλισης,είναι η δοκιμασμένη λύση με τα λιγότερα προβλήματα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.Έτσι κ αλλιώς η οποιαδήποτε μελέτη θα γίνει με τοπογραφικό αδείας,τότε θα έχετε 2 τοπογραφικά(ένα για εφορεία,ένα για πολεοδομία)Το έπαθα σε κατασκευή,να έχει γίνει η μελέτη επάνω σε τοπογραφικό συμβολαίου και έφριξα κ ακόμα φρίζω γιατί με πάει αίμα. γ)Ενημερώνετε τον πελάτη σας να κάνει έλεγχο τίτλων με δικηγόρο για την επιφάνεια της ιδιοκτησίας εις βάθος χρόνου.ΠΡΟΣΟΧΗ αν επιλέξετε αυτή τη λύση,ΜΗΝ πιστέψετε ότι το κατέχετε το θέμα,αφήστε το δικηγόρο.Σε περίπτωση που ακόμη δεν έχετε χάσει τη δουλειά επιστρέφετε στις επιλογές α) και β) 3ον:Προς το Γιάννη Εξηγείς στον πελάτη σου πόσο φταίξιμο έχει που έκανες λάθος μελέτη και πόσο θα του κοστίσει το ότι δεν έχει ασχοληθεί ΠΟΤΕ στην πραγματικότητα με την περιουσία του κ πόσες λάθος επιλογές έκανε για να γλυτώσει λεφτά στο παρελθόν και αν αποζημιωθείς (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ με προκαταβολή φίλε)προχωράς στη διόρθωση της μελέτης σου ειδάλλως την κρατάς για να θυμίζει λάθη του παρελθόντος.Και μην στενοχωριέσαι γιατί όλοι μας έχουμε φάει φέσι λίγο πολύ(ΕΓΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΛΕΩ ΕΤΣΙ).Τραβάς χειρόφρενο στη διεκπεραίωση της άδειας και αν έχεις ήδη καταθέσει την αποσύρεις επειγόντως μέχρι να πληρωθείς.έτσι κ αλλιώς για να προχωρήσεις πρέπει να λύσεις όλα τα προβλήματα που έχει η ιδιοκτησία του και να ξεκινήσεις με ένα σωστό τοπογραφικό συμβολαίου και ένα δεύτερο επίσης σωστό τοπογραφικό αδείας και ας δείχνουν διαφορετική επιφάνεια. Και όσοι από εσάς συνεχίζουν παρόλα αυτά να επιμένουν ότι ένα σωστό τοπογραφικό γίνεται αν πάνε να στήσουν ένα total station,δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη από αυτά τα προβλήματα που αναφέρθηκαν σε αυτό το topic ότι οι ερωτήσεις που έθεσα εδώ http://www.michanikos.gr/ftopic3147-0-asc-15.html ήταν εύστοχες και κυκλοφορούν πολλά ψάρια στην πιάτσα που νομίζουν ότι οι σπουδές μας στο Πολυτεχνείο ανταποκρίνονται στην Ελληνική πραγματικότητα και καμαρώνουν για την επιστήμη ''της ακρίβειας χιλιοστού'' Με κάθε σεβασμό σε όλους τους συναδέλφους που παλεύουν να επιβιώσουν στο Γιουνανιστάν. ps:ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΛΕΓΧΟ ΤΙΤΛΩΝ.ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠ' ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ.ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΤΑΙ.ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΙΤΛΩΝ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΙΤΛΩΝ.ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ.ΘΑ ΤΡΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΤΕ Κ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΑΡΑΜΑΖΩΜΑ ΑΝ ΘΕΩΡΗΣΕΤΕ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΧΕΤΕ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ.ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΗΡΟΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΝ ΣΑΣ ΚΡΥΨΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΑΣ.ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ. ΕΝ ΕΙΣΤΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΛΕΓΧΟ ΤΙΤΛΩΝ.ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠ' ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ.ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΤΑΙ.ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΙΤΛΩΝ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΙΤΛΩΝ.ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ.ΘΑ ΤΡΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΤΕ Κ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΑΡΑΜΑΖΩΜΑ ΑΝ ΘΕΩΡΗΣΕΤΕ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΧΕΤΕ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ.ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΗΡΟΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΝ ΣΑΣ ΚΡΥΨΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΑΣ.ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ.
 34. 0 points
  Το κατάλαβα. Ο άλλος δεν κατάλαβε ότι αναφερόμουν σε μηνιαία ποσά. Δηλαδή τελικά, από το 1992 μέχρι το 2015 έδινε κάποιος 83(και πολλά λέω)€ κατα μέσο όρο το μήνα για να πάρει πίσω 1250€/μήνα μετά από 37 έτη. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!. Και να σκεφτείς ότι υπάρχουν άτομα που θεωρούν ότι το κράτος κακώς μείωσε τις αποδοχές της ειδικής προσαύξησης και κακώς την κατάργησε.
 35. -1 points
  Το είπα για να φανεί πόσο παράλογο ήταν το σύστημα. Με 330€ εισφορές σύνταξης και 200€ εισφορές ειδικής προσαύξησης, με 550€ δηλαδή το μήνα, στα 37 έτη είχες σύνταξη 940+1250=2200€ αναλογία 4. Οπότε στα 9 έτη έκανες απόσβεση και μετά κάποιος άλλος σε πλήρωνε για να κάθεσαι. Τραγικό!!! Το τραγικότερο βέβαια ήταν στο δημόσιο, έπαιρνες σύνταξη από το δημόσιο και από το τσμεδε και σε πλήρωναν για να κάθεσαι από το 5ο έτος της σύνταξης. Απίστευτο!!!.
 36. -2 points
  Δηλαδή έδινες 200(και πολλά λέω)€x37έτη και έπαιρνες πίσω 1200€x10 (και λίγα λέω)έτη;;;;; Δηλαδή, έδινες 7,500(και πολλά λέω)€ και έπαιρνες πίσω 12,000(και λίγα λέω)€!!!!. Φανταστικό. Τύπωνε και χρήμα το τσμεδε;
This leaderboard is set to Athens/GMT+02:00
 • Our picks

  • Καθορισμός περιεχομένου Τοπογραφικού Διαγράμματος Γεωμετρικών Μεταβολών που προσαρτάται σε δικόγραφα
   Δημοσίευθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση του Υφυπουργού ΠΕΝ, με την οποία γίνεται ο καθορισμός της μορφής και του περιεχομένου του Τοπογραφικού Διαγράμματος Γεωμετρικών Μεταβολών, που προσαρτάται σε δικόγραφα του ν. 2664/1998 (Α’ 275) ενώπιον Δικαστηρίων και το οποίο επιφέρει μεταβολές στα κτηματολογικά διαγράμματα, καθώς και της Δήλωσης του συντάκτη Μηχανικού.

   Αναλυτικά στην απόφαση αναφέρεται:

   Άρθρο 1
   Μορφή και Περιεχόμενο του Τοπογραφικού Διαγράμματος Γεωμετρικών Μεταβολών (ΤΔΓΜ)

   1. Το Τοπογραφικό Διάγραμμα Γεωμετρικών Μεταβολών (ΤΔΓΜ), που προσαρτάται, με ποινή απαραδέκτου, στα δικόγραφα αγωγών, αιτήσεων και προσφυγών του ν. 2664/1998 που ασκούνται και κατατίθενται ενώπιον Δικαστηρίων και επιφέρουν γεωμετρικές, άλλως χωρικές, μεταβολές στα κτηματολογικά διαγράμματα, συντάσσεται στο σύστημα συντεταγμένων του Εθνικού Κτηματολογίου (ΕΓΣΑ’87) και περιλαμβάνει την υπό κλίμακα γεωμετρική πληροφορία της περιοχής ενδιαφέροντος, καθώς και την περιγραφική πληροφορία, με τους πίνακες συντεταγμένων, τους πίνακες μεταβολών, τις σημειώσεις,
   τις δηλώσεις του μηχανικού και το υπόμνημα.
   2. Η γεωμετρική πληροφορία της συντασσόμενης πινακίδας (Σχέδιο) συνίσταται:
   Α) Στα στοιχεία της τρέχουσας χωρικής κτηματολογικής βάσης κατά μεταφορά από το κτηματογραφικό διάγραμμα, που το περιεχόμενό του καθορίζεται σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση 37842/30-08-2011 (Β’ 2288), σχετιζόμενα με τα όρια του γεωτεμαχίου που αφορά η επίδικη γεωμετρική μεταβολή, καθώς και με όρια των λοιπών επίδικων επηρεαζόμενων από την ίδια μεταβολή όμορων γεωτεμαχίων.

   Β) Στα στοιχεία του τοπογραφικού διαγράμματος σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις για τις προδιαγραφές σύνταξης τοπογραφικών διαγραμμάτων.
   • 1 reply
  • Έγκριση εβδομήντα (70) Ελληνικών Τεχνικών Προδιαγραφών (ΕΤΕΠ), με υποχρεωτική εφαρμογή σε όλα τα Δημόσια Έργα και Μελέτες
   Η απόφαση αναφέρει:

   1. Η επικαιροποίηση, των Ελληνικών Τεχνικών Προδιαγραφών (ΕΤΕΠ ), σειράς ΕΛΟΤ ΤΠ 1501 ΧΧΧΧ :2009, αποτελεί άμεση προτεραιότητα, λόγω της εν τω μεταξύ εξέλιξης της τεχνολογίας και της επιστήμης στον τομέα κυρίως των υλικών και των ευρωπαϊκών προτύπων.

   2. Η χώρα μας υποχρεούται να συμμορφωθεί με τις συστάσεις της 1ης εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ – TOOLKIT I (OECD Competition Assessment Reviews, Greece/Sector: Building Materials, σελ. 328, No 12-15).

   3. Τα κείμενα των εν λόγω Ελληνικών Τεχνικών Προδιαγραφών συνιστούν σημαντική ποιοτική αναβάθμιση των υπαρχουσών Τεχνικών Προδιαγραφών και Τεχνικών ή Ειδικών Συγγραφών Υποχρεώσεων, οι οποίες χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα στις δημόσιες συμβάσεις
   κατασκευής έργων.

   4. Με τα εν λόγω κείμενα εξασφαλίζεται η εναρμόνιση των Ελληνικών Τεχνικών Προδιαγραφών με τα Διεθνή και Ευρωπαϊκά Πρότυπα, τα οποία είναι κάθε φορά σε ισχύ, και διευκολύνεται η επίτευξη του στόχου της ενιαίας Ευρωπαϊκής Αγοράς και στον τομέα των Δομικών Έργων.

   5. Ο Ελληνικός Οργανισμός Τυποποίησης (ΕΛΟΤ) ολοκλήρωσε το έργο της επεξεργασίας των 70 Τεχνικών Προδιαγραφών, της Δημόσιας και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο κρίσης των κειμένων αυτών και, μετά από γνωμοδότηση της αρμόδιας Τεχνικής Επιτροπής του ΕΛΟΤ ΤΕ99, προώθησε την έκδοση των κειμένων αυτών, ως Ελληνικών Τεχνικών Προδιαγραφών.

   • 10 replies
  • Σήμανση Ασφαλείας - ISO 7010 - ΠΔ 105/1995
   Σημάνσεις ασφαλείας κατά το πρότυπο ISO-7010 και το ΠΔ 105/1995.

   Το pdf περιλαμβάνει ανά σελίδα τη σήμανση, τον τίτλο και την αρίθμηση καθώς και σύντομη περιγραφή. Τα σήματα βρίσκονται και μεμονωμένα εδώ.

   Πηγή:

   Wikipedia, Πρότυπο ISO-7010, σήμανση


   ΠΔ 105/1995


   Ίδια επεξεργασία για την παραγωγή pdf και μορφής προς εκτύπωση.
    
    • Upvote
    • Thanks
    • Like
   • 1 reply
  • Σχεδιάζονται θεσμικές αλλαγές με επίβλεψη δημόσιων έργων και μελετών από ιδιώτες μηχανικούς
   Θα περιλαμβάνεται στο πακέτο θεσμικών μέτρων που ετοιμάζουν στο υπουργείο Υποδομών. Στόχος να περιοριστούν οι παράλογες εκπτώσεις και να παραδίδονται ποιοτικά έργα.

   Η επίβλεψη δημόσιων έργων και μελετών και από πιστοποιημένες ιδιωτικές εταιρείες που θα επιλέγονται με συγκεκριμένα κριτήρια, μέσω ηλεκτρονικού διαγωνισμού, τη γενική εποπτεία και ευθύνη του οποίου θα έχει το υπουργείο Υποδομών, περιλαμβάνεται στο πακέτο των θεσμικών αλλαγών που θα καταθέσει στις αρχές του νέου έτους το υπουργείο Υποδομών. Το πακέτο θα περιλαμβάνει θεσμικές αλλαγές, ώστε να σταματήσει ο φαύλος κύκλος των υψηλών εκπτώσεων στα δημόσια έργα, που ενίοτε φτάνουν το 70%-80% του προϋπολογισμού.

   Εξαιτίας των παράλογων εκπτώσεων έχει δημιουργηθεί ένα σπιράλ καταστροφής στον κατασκευαστικό κλάδο αφού οι υγιείς επιχειρήσεις βλέπουν θρασείς ανταγωνιστές τους να παίρνουν τα λιγοστά δημόσια έργα με παράλογα υψηλές εκπτώσεις. Στη συνέχεια, αξιοποιώντας τις τρύπες του θεσμικού πλαισίου και τις αδυναμίες των κρατικών υπηρεσιών, διεκδικούν αυξήσεις του κόστους. Ετσι ένα έργο που δημοπρατήθηκε με προϋπολογισμό ένα εκατ. ευρώ, ανατίθεται με έκπτωση 60% (δηλαδή με κόστος 400.000 ευρώ) και τελικά μπορεί να κοστίσει 1,2 ή 1,5 εκατ. ευρώ!

   Η ιδιωτική επίβλεψη σε έργα και μελέτες, υπό αυστηρό θεσμικό πλαίσιο παρακολούθησης, αποτελεί μία από τις προεκλογικές εξαγγελίες της ΝΔ και του τότε τομεάρχη Υποδομών (και σήμερα υπουργού) Κώστα Καραμανλή. Θα λειτουργήσει συμπληρωματικά σε άλλες πρωτοβουλίες όπως η επικαιροποίηση των τιμολογίων και των προδιαγραφών κ.ά.
   • 0 replies
  • Νέα Σχέδια δράσεων Πολιτικής Προστασίας για πλημμύρες και δασικές πυρκαγιές
   Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), με κύρια αποστολή το συντονισμό των φορέων που εμπλέκονται σε όλο το φάσμα της διαχείρισης κινδύνων από την εκδήλωση καταστροφών, ολοκλήρωσε την Εγκύκλιο για το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας σχετικά με την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, Εγκύκλιο, η οποία εστάλη με συστημένη αποστολή σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΟΤΑ Α’ & Β’ βαθμού, Δ/νσεις Υπουργείων, Ελληνική Αστυνομία, Πυροσβεστικό Σώμα, κ.α.).

   Ταυτόχρονα η ΓΓΠΠ προχώρησε στην ολοκλήρωση και έκδοση των δύο Σχεδίων Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης Διαχείρισης Βραχείων Συνεπειών τόσο από πλημμυρικά φαινόμενα όσο και εξαιτίας δασικών πυρκαγιών.

   Τα δύο αυτά σχέδια, με κωδικές ονομασίες “ΔΑΡΔΑΝΟΣ” [1] (για το σχέδιο που αφορά στις πλημμύρες) και “IΟΛΑΟΣ” [2](για τις δασικές πυρκαγιές), θα παρουσιαστούν σε συνέντευξη Τύπου στις εγκαταστάσεις του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕ) του Πυροσβεστικού Σώματος, την Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 12.00.

   Σημειώνεται ότι με τα σχέδια επιδιώκεται η άμεση και συντονισμένη απόκριση των εμπλεκόμενων Φορέων σε Κεντρικό, Περιφερειακό και Τοπικό επίπεδο, σύμφωνα με το νέο δόγμα και δομή της ΓΓΠΠ, που αποτυπώθηκε πρόσφατα με τον Ν.4623/19.

   [1] ΔΑΡΔΑΝΟΣ: Ο Δάρδανος, γιός του Δία και Ηλέκτρας κόρης του Άτλαντα, ήταν μυθικός βασιλιάς της Αρκαδίας, που έζησε στα χρόνια μετά τον κατακλυσμό, σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία. Σύμφωνα με το Διόνυσο τον Αλικαρνασσέα, ο Δάρδανος έφυγε απ’ την Αρκαδία για να ιδρύσει μια αποικία στο βορειοανατολικό Αιγαίο Πέλαγος. Ο Δάρδανος βρέθηκε στην Σαμοθράκη μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό του Ιασίωνα και την αδελφή του Αρμονία κατά την διάρκεια ενός κατακλυσμού στον οποίο βούλιαξε το μεγαλύτερο τμήμα του νησιού.

   [2] ΙΟΛΑΟΣ: O Ιόλαος ήταν γιος του ετεροθαλούς αδελφού του Ηρακλή, βοηθός και συμπαραστάτης του τελευταίου τον οποίο υποστήριζε στην επιτέλεση των άθλων του.

   Κατεβάστε απο εδώ την εγκύκλιο
   • 0 replies
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.