Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. akis73

    akis73

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      9

    • Περιεχόμενα

      9.045


  2. kan62

    kan62

    Core Members


    • Πόντοι

      7

    • Περιεχόμενα

      4.738


  3. tetris

    tetris

    Core Members


    • Πόντοι

      4

    • Περιεχόμενα

      7.391


  4. ΙΑΣΟΝΑΣ

    ΙΑΣΟΝΑΣ

    Core Members


    • Πόντοι

      4

    • Περιεχόμενα

      17.527


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 06/10/2021 σε όλες τις περιοχές

  1. Version 1.0.0

    1.105 downloads

    Δουλείες - Δουλεία διόδου Από το αρχείο των παλαιότερων downloads του michanikos.gr
    2 points
  2. Και να κάνεις αίτηση για έγκριση της υπαγωγής στο ΥΠΠΟ με βάση το 116.9.α θα σου απαντήσουν ότι είναι αναρμόδιοι βάσει του παραπάνω άρθρου. Αρκεί να το καλύπτεις πλήρως στην Τ.Ε. σου.
    2 points
  3. Άκη, εννοείς πριν την κήρυξη φαντάζομαι, αλλά δεν έχει σημασία. Είσαι σε ιστορικό τόπο προστατευόμενο από την παρ.2.δ του άρθρου 14 του ν.3028/2002, οπότε θέλεις την έγκριση μόνο για όσα αυτή ορίζει : δ) η εκτέλεση οποιουδήποτε έργου στα υφιστάμενα κτίσματα, στους ιδιωτικούς ακάλυπτους χώρους και τους κοινόχρηστους χώρους, λαμβανομένου πάντα υπόψη του χαρακτήρα του οικισμού ως αρχαιολογικού χώρου. Η άδεια δεν απαιτείται σε περίπτωση τεχνικού ή άλλου έργου ή οικοδομικών εργασιών στο εσωτερικό υφισταμένου κτιρίου, οι οποίες δεν επιφέρουν τροποποιήσεις των όψεων αυτού και δεν περιλαμβάνουν εκσκαφές, καθώς και σε περίπτωση εργασιών στους ιδιωτικούς ακάλυπτους χώρους, οι οποίες δεν περιλαμβάνουν εκσκαφές.
    2 points
  4. Παρότι σε έχω προειδοποιήσει, δεν εννοείς να συμμορφωθείς. Γήπεδα λέγονται, όχι αγροτεμάχια. Το κτηματολόγιο ΔΕΝ δημιουργεί κατατμήσεις. Όσοι επιμένουν για το αντίθετο, να ξανακάτσουν στα θρανία της νομικής, μπας και ξεστραβωθούν. Ποτέ δεν συντάσσουμε διαγράμματα κατόπιν υποδείξεων υποβολέων. Οι, μετά το 1923, αγροτικοί δρόμοι θεωρούνται ως δουλείες (συνήθως άτυπες). Κι έτσι τις αναφέρουμε στα διαγράμματα. Στην ένσταση που θα κάνεις, να το αναφέρεις. Είναι δουλειά του Κτηματολογίου να βρει τη λύση. Όχι δική μας.
    2 points
  5. Version 1.0.0

    11.601 downloads

    Προϋπολογισμός σε excel του παραρτήματος Β του Ν. 4495/2017
    1 point
  6. Μην κορναρετε με το μηχανάκι εσείς, έξω απ' τό στέκι...
    1 point
  7. Πρέπει να βγώ να πάρω λίγο αέρα...μόλις μπόρεσα να μεταφράσω το Γαλλικό περί αηδόν - πρόσεχε λίγο τα Γαλλικά σου!!!😁😁 Πάντως αν συνεχίσει το brainstorming θα έχεις πολλές εναλλακτικές προτάσεις από τις οποίες δεν θα μπορούν να εφαρμόσουν καμία. Κελεπούρι ακούγεται !!!
    1 point
  8. Αν λυπάσαι να το ρίξεις ή δεν ξέρεις πως να το φέρεις στους ιδιοκτήτες, καλέστε απλά τον ΠΡΘΠΡΓ για επίσκεψη στην περιοχή. Τα υπόλοιπα αφήστε τα πάνω του.
    1 point
  9. Εμ έτσι είναι, θα στοιχήσει πανάκριβα . Αλλά και η προσθήκη τοιχοποιίας , φέρουσας , νομίζεις οτι είναι απλή λύση ;;. Η χημική αντίδραση δουλεύει πια και σε λίγο θα εμφανιστούν και σε άλλα σημεία αποφλοιώσεις και αποσαθρώσεις σκυροδέματος . Πρέπει να απομονωθεί η μόλυνση , να κάνουν εργαστηριακούς ελέγχους αρχικά .
    1 point
  10. @zazeng Μεταξύ σοβαρού και αστείου εάν αποκλείσεις τον κίνδυνο χημικής προσβολής για τον οποίο θα πρέπει να απευθυνθείς σε εργαστήριο , ώστε να το διαπιστώσεις. μπορείς να κάνεις εκτεταμένες επεμβάσεις στον ισόγειο φορέα , τμηματικές υποστυλώσεις , κοπή και απομάκρυνση παλαιών οπλισμών ,τοποθέτηση νέων οπλισμών τμηματική σκυροδέτηση νέων πεδίλων κλπ . Εάν υπάρχει όμως χημική προσβολή , νομίζω οτι το πρόβλημα είναι μεγάλο για οποιαδήποτε επισκευή στο σκυρόδεμα .
    1 point
  11. Πριν από λίγο ο κύριος (όπως τον ονόμασε ο kane) jojo μου έστειλε το παρακάτω κείμενο. Όπως έγραψα και εγώ παραπάνω οι τιμές αυτές θα πρέπει να έχουν μόνο "μουσειακή αξία" και δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν!! "Λευκός Πύργος (παλαιός τριγωνισμός: φ: 40ο 37 ' 32" 218, λ: -0ο 46 ' 11" 927 Η: 35.8 (υψος βάθρου: "Υ.Σ." ακα "Υψομετρικόν Σημείον Φυσικόν) και με αναγωγή: χ=-1690.28, y= -13810.88 (L=40 45' M = -0 45'). Mεγάλη προσοχή στα ΧΥ της ΗΑΤΤ, καθώς ειναι του παλιου τριγωνισμου και αν ειναι να τα δώσεις καπου, αυτος που θα τα παρει θα πρεπει να έχει σαφεις γνωσεις του παλιου datum της ΗΑΤΤ (τριγωνισμος προ 1940). Δεν ειναι δηλαδη για "κοινη χρηση" γιατι ειναι σιγουρο οτι θα δημιουργήσει μεγαλο μπερδεμα". Όπως βλέπετε ο kane είχε δίκαιο. Μόνο ο jojo θα μπορούσε να το έχει στο αρχείο του.
    1 point
  12. Λογικό. Αλλά καμιά φορά που είναι κοντά τα τετραγωνικά για κατηγορία 5 ή τα ποσοστά υπέρβασης να αλλάξουν συντελεστή προς το δυσμενέστερο ίσως αξίζει να πάει 3. Και όλα αυτά βέβαια, αν δεχτούμε ότι η επιφάνεια κατηγορίας 3 δεν αθροίζεται στα παραπάνω.
    1 point
  13. Το πάτημα είναι τα λεγόμενα του νόμου ο οποίος είναι γραμμένος στην ελληνική γλώσσα. Αν η πολεοδομία χρησιμοποιεί πολεοδομική γλωσσική κρυπτογραφία, καλό είναι να σε πληροφορήσει για τα σχετικά κλειδιά της κρυπτογράφησης.
    1 point
  14. Δεν το ξεχνάμε (κ να θέλω το βλέπω συνέχεια στο μέηλ σε απαντήσεις σου!) απλά κοιτάμε την φουλ έξτρα ασφάλεια του πωπού μας. Ναι άνετα. Αυτό είναι το κοτοπουλάκι που έλεγα πιο πριν. Έχασε η Βενετιά βελόνι. Τόσα χρόνια μετά αναμενόμενο. Εγώ τσεκάρω πάντα google earth, street view, ktimanet, α/φ ΓΥΣ κ ΟΚΧΕ, που είναι online (αν είσαι δίπλα σε στρατόπεδο την πάτησες, δεν βγάζει preview) για να δω τι χρονιές υπάρχουν και τι φαίνεται. Δεν γνωρίζω άλλο online αρχείο, offline υπάρχει νομίζω ένα στο υπουργείο Γεωργίας αλλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Δύσκολο μου φαίνεται να τα κάνει όλα αυτά ελεγκτής. Τώρα σε αγοραπωλησίες μπορεί να κάνει ο αγοραστής ότι θέλει. Σε περίπτωση αγοράς και μετέπειτα έκδοσης οικοδομικής άδειας η πολεοδομία δεν ασχολείται με τις λεπτομέρειες της δήλωσης (πέρα από τα μ² προφανώς, που μπαίνουν στον έλεγχο του διαγράμματος κάλυψης). Οπότε γενικά είναι πολύ δύσκολο να μπλέξει. Κ προφανώς δεν μιλα΄με για λοβιτούρες, αλλά απλά για να κάνουμε τη δουλειά μας, όταν δεν υπάρχει άλλο στοιχείο. Τις περισσότερες φορές ο τρόπος και τα υλικά κατασκευής μιλάνε από μόνα τους, αλλά δεν είναι δημόσια έγγραφα!
    1 point
  15. Προφανώς δεν εκδίδεται "νέα" οικοδομική άδεια.... Πιθανόν να μπορεί να εκδοθεί μια για "λόγους ασφάλειας και υγιεινής" αλλά κατά την άποψή μου είναι σαν να "τρέχεις να φτιάξεις τα δόντια σου, όταν έχεις διαγνωστεί με καλπάζοντα καρκίνο".....
    1 point
  16. Νεώτερα και ΣΑ μοιάζει μόνο με διπλοχαρακτηρισμό όπου ο ένας δηλώνει αναρμόδιος και γνωμοδοτεί μόνο το ΣΑ για την αρμοδιότητα ΥΠΕΝ.
    1 point
  17. Ν.4067 Αρθρο 16 Παρ 10 10. Τεχνικά συστήματα κλιματισμού ή θέρμανσης και παραγωγής Ζεστό Νερό Χρήσης (ΖΝΧ), ηλιοθερμικά πανέλα αερισμού, φωτοβολταϊκά στοιχεία και συναφή, όπως επίτοιχοι λέβητες αερίου, εξωτερικές μονάδες κλιματισμού, στις περιπτώσεις νέων κατασκευών θα πρέπει να ενσωματώνονται στο κέλυφος του κτιρίου και να μην προεξέχουν από την επιφάνεια των όψεων του κτιρίου. Συνεπώς οτιδήποτε και να φτιάξεις πρέπει να είναι μέρος του κτιρίου δηλ να μετράει σε κάλυψη/δόμηση/όγκο, αρα πρέπει να βρίσκεται μέσα στο ιδεατό στερεό.
    1 point
  18. Κι εγώ ψηφίζω μπουρλότο... Κι ας διερευνηθεί το θέμα ποιά ζαρζαβατικά φυτρώνουν σε θειώδες έδαφος... Κατοικίες αυτού του είδους ...πάπαλα!
    1 point
  19. Δεν νομίζω ότι έχει κάποια σημασία για πριν ή μετά το παράβολο. Απλά πάντα δέχονταν (και επί εποχής 4178/13) το Ε9 ως δημόσιο έγγραφο. Μετά στην Εγκ. του 4495 πετάξαν και ένα τρελλό για αποδεικτικό αλλαγής Ε9 από εφορία το οποίο όμως δεν υπάρχει, προφανώς εννοείς ότι κάποιος που θέλει να κάνει τον δικηγόρο του διαβόλου θα ζητήσει αυτό; Επειδή έχω δει συν/φους να τους προβληματίζει το συγκεκριμένο, κακώς κατά την γνώμη μου.
    1 point
  20. Ζήτα να διορθωθεί το Ε9 με τις σωστές χρονολογίες αυθαιρέτων, σε καλύπτει. Αν είναι τίποτα ΛΠ προσπάθησε να τεκμηριώσεις με παλαιότητα υλικών ή άρρηκτη σύνδεσή των με τον φ.ο.
    1 point
  21. Έχω την ακριβώς αντίθετη περίπτωση, που αναφέρω σε προηγούμενη δημοσίευση, το κτηματολόγιο κατά την προανάρτηση να μην δείχνει αγροτικό δρόμο με τον οποίο συνορεύει το γήπεδο. Φυσικά έκανα αίτηση επανεξέτασης, όπως και οι όμοροι. Οπότε αν κάτι δεν ισχύει, θα πρέπει να επανεξεταστεί ασχέτως με το αποτέλεσμα της προανάρτησης όπως αναφέρει ο συνάδελφος παραπάνω. Σωστό ως προς τον χαρακτηρισμό καθώς μια δουλεία μπορεί να υφίσταται για πάνω από 20 χρόνια (ατύπως ) ή να συσταθεί συμβολαιογραφικά (εξωδικαστικά) ή με δικαστική απόφαση. Το πρόβλημα είναι ότι αν γράψεις στο τοπογραφικό "άτυπη δουλεία διόδου", οι συμβολαιογράφοι δεν συντάσσουν συμβόλαιο και οι υποθηκοφύλακες δεν μεταγράφουν. Αν το έχεις καταφέρει να μνημονευτεί σε συμβόλαιο "άτυπη δουλεία" και να μεταγραφεί, δημιουργείς ένα δυνατό δεδικασμένο για να πιέσουμε προς αυτή την κατεύθυνση.
    1 point
  22. Πάντως τα εργαστηριακά δεν είναι ακριβά ούτε ένα αναγκαίο κακό όπως και πολλοί μηχανικοί πέραν των ιδιωτών πιστεύουν.Αν κάποιος έχει τον εξοπλισμό και την τεχνογνωσία τα κάνει και μόνος του. Διάλυμα νιτρικού αργύρου και διατρηματα όπου παίρνεις σκόνη και τα στελνεις ακόμη και στο ΚΕΔΕ για τα χλωριοντα.Υγρασιομετρο για να πάρεις υγρασία στον καναβο σου και να δεις που έχεις μόνιμη πηγή υγρασίας. Καροτιερα για πυρήνες στο μπετόν. Τέλος ένα κομμάτι οπλισμού 60 εκ επισης στο εργαστήριο. Αν πάρεις ένα σίδερο και με τρεις ανακυκλισεις σπάει και με το χέρι δεν θέλεις καν εργαστήριο. Έχει χάσει ολκιμοτητα και δεν σώζεται με τίποτα. Είναι σαν να σου λένε πάμε για επέμβαση ανοιχτής καρδιάς αλλά δεν θέλουμε να κάνουμε αιματολογικές εξετάσεις...
    1 point
  23. Άριστο πρόγραμμα. Είμαι χρήστης του από 1/8/2001 με πρώτη του χρήση την σκαλωσιά-αντιστήριξη-δάπεδο εργασίας του Ι. Ναού Αγ. Κωνσταντίνου στην Ομόνοια. Απόλυτα ευχαριστημένος στα 20 και πλέον έτη από την έκδοση 5 στην έκδοση 16. Δεν είπατε ότι προβλέπεται για φέτος και ο εξελληνισμός του...
    1 point
  24. @the_topo Θα εκδόσεις βεβαίωση σύμφωνα με την παρ. 2γ άρθρου 83 Ν. 4495 (" οι υφιστάμενες αυθαίρετες κατασκευές ή οι εγκατεστημένες αυθαίρετες χρήσεις εμπίπτουν σε μία από τις εξαιρέσεις της παραγράφου 2 του άρθρου 82 και δεν υπάγονται σε καμία άλλη από τις περιπτώσεις του άρθρου 89). Η εξαίρεση για τα προ 55 βρίσκεται στην παρ 2α του άρθρου 82 του νόμου. Ισχύουν και τα υπόλοιπα που αναφέρει ο συνάδελφος, ότι στην τεχνική έκθεση θα αναγράψεις τα στοιχεία που αποδεικνύουν την παλαιότητα του κτίσματος ως προ 55. Στην ουσία μέσω της βεβαίωσης που χορηγείς, υπογράφεις με δική σου ευθύνη πλέον (βάσει των στοιχείων) ότι το κτίσμα προυφίσταται του 1955. Αν τυχόν έχουν γίνει μεταγενέστερες αυθαιρεσίες στο ακίνητο, αυτές θα πρέπει να δηλωθούν, οπότε θα πρέπει να κάνεις δήλωση υπαγωγής στο Ν. 4495.
    1 point
  25. Φυσικά και πρέπει να εκδόσεις βεβαίωση Ν4495 εφόσον πρόκειται να γίνει μεταβίβαση!! Στο σύστημα του ΤΕΕ εκεί στη δήλωση θα ανεβάσεις τη τεχνική σου έκθεση/βεβαίωση ως αποδεικτικό έγγραφο προ 55 μαζι με τα υπόλοιπα αποδεικτικά που έχεις.
    1 point
  26. Γράφω το post γιατί ακούω διάφορα τρελά από συναδέλφους (κυρίως χομπίστες "τοπογράφους"). Έχουν μπερδέψει τα πράγματα και μεταδίδουν και στους πελάτες τους διάφορα, αγνοώντας ότι: Οι καταγραφές του κτηματολογίου είναι καταγραφή των τίτλων, όχι τίτλος. Δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει ποτέ αντικατάσταση των τίτλων από τις καταγραφές του κτηματολογίου. Έτσι σχεδιάστηκε το κτηματολόγιο, έτσι να γίνει η συλλογή των δεδομένων, έτσι γίνεται η κτηματογράφηση, με αυτές τις ακρίβειες κλπ. Ακούω ότι διάφοροι οριοθετούν σε περιοχές με διανομή με βάση το κτηματολόγιο. Αγνοούν τη διανομή, παίρνουν τις συντεταγμένες από το gov.gr και χαράσουν. Έχω ένα πολύ καλό για το τέλος: Άκουσα πρόσφατα από χομπίστα μηχανικό να λέει σε πελάτη του ότι σε περιοχή με διανομή επειδή η προανάρτηση (!!!!!!) λέει κάτι διαφορετικό από την διανομή και την υφιστάμενη κατάσταση (συρματοπερίφραξη), έχει δικαίωμα ο ένας όμορος να πάει την περίφραξή του εκεί που λέει η προανάρτηση, επειδή "έτσι λέει το κτηματολόγιο".
    1 point
This leaderboard is set to Athens/GMT+03:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • Λειψυδρία: Επτά άξονες για καλύτερη διαχείριση του νερού
      Η κλιματική κρίση, η παρατεταμένη ανομβρία και οι αυξανόμενες ανάγκες σε νερό, τόσο για ύδρευση όσο και για άρδευση, φέρνουν στην επιφάνεια το διαρκώς οξυνόμενο πρόβλημα της διαχείρισης των υδατικών πόρων στην Ελλάδα. Οι προειδοποιήσεις των ειδικών συγκλίνουν: η χώρα εισέρχεται σε μια περίοδο κρίσιμων αποφάσεων, όπου η επάρκεια δεν μπορεί πλέον να θεωρείται δεδομένη, αλλά προϊόν στοχευμένου σχεδιασμού. Στο Ετήσιο Συνέδριο της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) με τίτλο «Ερευνώντας τον εθνικό μας υπόγειο πλούτο», οι παρεμβάσεις των ομιλητών –εκπροσώπων δημόσιων φορέων, γεωτεχνικών επιστημόνων και επιχειρήσεων– ανέδειξαν τη μεγάλη εικόνα: από την ενεργοποίηση γεωτρήσεων και τα μεγάλα έργα εμπλουτισμού ταμιευτήρων, έως την ανακύκλωση νερού, την κυκλική οικονομία και την ψηφιοποίηση της αδειοδότησης, η χώρα καλείται να εφαρμόσει στην πράξη επτά κρίσιμους άξονες πολιτικής. Η διαχείριση των αποθεμάτων νερού απαιτεί πλέον θεσμική ευελιξία, επενδυτική ταχύτητα και τεχνική προσαρμοστικότητα σε τοπικό επίπεδο – με όρους βιωσιμότητας και ενεργειακής συνέργειας
      • 0 απαντήσεις
    • «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον»: Πρόγραμμα 24 εκ. ευρώ για 2.500 ωφελούμενους άτομα με αναπηρία, με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
      Ανακοίνωση Τύπου των Υπουργείων Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

      Πιλοτικό πρόγραμμα για την «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» και ωφελούμενους 2.500 άτομα με αναπηρία, συνολικής δημόσιας δαπάνης 24 εκατ. ευρώ εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο «Ελλάδα 2.0», που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.).

      Την Κοινή Υπουργική Απόφαση υπογράφουν οι Υπουργοί Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως, Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Δόμνα Μιχαηλίδου, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νικόλαος Ταγαράς.

      • 2 απαντήσεις
    • ΠΔ 194/2025: Τα κριτήρια για οριοθέτηση, όρους και περιορισμούς δόμησης, χρήσεις γης σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων
      Εκδόθηκε στο ΦΕΚ το ΠΔ 194 (ΦΕΚ 194/Δ/15.04.2025) με θέμα: Καθορισμός κριτηρίων, τρόπου και διαδικασιών οριοθέτησης των οικισμών της Χώρας με πληθυ- σμό κάτω των δύο χιλιάδων (2.000) κατοίκων, περιλαμβανομένων και των προϋφιστάμενων του 1923, καθώς και καθορισμός χρήσεων γης και γενικών όρων και περιορισμών δόμησης.

      Αντικείμενο - Πεδίο Εφαρμογής
      1. Το παρόν προεδρικό διάταγμα (π.δ.) αφορά στον καθορισμό των κριτηρίων, του τρόπου και των διαδικασι-
      ών οριοθέτησης των οικισμών της χώρας που φέρονται απογεγραμμένοι ως αυτοτελείς οικισμοί, σε απογραφή
      προ του έτους 1983 με πληθυσμό κάτω των δύο χιλιάδων (2.000) κατοίκων, και οι οποίοι εξακολουθούν, κατά
      την εκάστοτε τελευταία απογραφή, να έχουν πληθυσμό κάτω των δύο χιλιάδων (2.000) κατοίκων, περιλαμβανο-
      μένων και των προϋφιστάμενων του 1923 οικισμών. Οι οικισμοί αυτοί είτε δεν έχουν οριοθετηθεί είτε το όριό
      τους επανεγκρίνεται βάσει των διατάξεων του παρόντος, λόγω καθορισμού του ορίου τους από αναρμόδια όρ-
      γανα, είτε αναοριοθετείται, στις περιπτώσεις που αυτό κρίνεται αναγκαίο.

      2. Με το παρόν καθορίζεται, επίσης, το πλαίσιο των γενικών όρων και περιορισμών δόμησης και επιτρεπό-
      μενων χρήσεων γης των οικισμών ανάλογα με την κατηγορία του οικισμού, κατά το άρθρο 3, για την προστασία της φυσιογνωμίας του.

      3. Οι διατάξεις του παρόντος θέτουν το πλαίσιο κανόνων για την οριοθέτηση του οικισμού και δεν εφαρμόζονται ευθέως από τις αρμόδιες Υπηρεσίες Δόμησης αν δεν έχει προηγηθεί η έκδοση του π.δ. οριοθέτησης του οικισμού.

      4. Το παρόν δεν εφαρμόζεται σε οικισμούς: 
        • Downvote
      • 62 απαντήσεις
    • Οι 42 εργασίες για τις οποίες απαιτείται Έγκριση Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας (ΕΕΔΜΚ)
      Οι εργασίες για τις οποίες απαιτείται Έγκριση Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας καθορίζονται από την παράγραφο 2 του Άρθρου 29: Διοικητικές πράξεις για την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών του Ν.4495/2017.

      Έτσι Έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας απαιτείται για τις εξής εργασίες:

      α) δοκιμαστικές τομές του εδάφους και εκσκαφή ύστερα από έγγραφο της αρχαιολογικής υπηρεσίας εκτός εάν η έγκριση οι δοκιμαστικές τομές του εδάφους διενεργούνται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς για εργασίες που απαιτούνται για γεωτεχνικές έρευνες σύμφωνα με τον ΕΑΚ 2003.

      β) τοποθέτηση προκατασκευασμένων κατοικιών, όπου από ειδικά προγράμματα προβλέπεται η κάλυψη στεγαστικών αναγκών μειονεκτικών και ειδικών ομάδων πληθυσμού ή προβλέπεται για αυτοστέγαση παλιννοστούντων και πληγέντων από βίαια συμβάντα,
        • Like
      • 2 απαντήσεις
    • Η ιστορία της γεφυροποιίας στην Ελλάδα
      Στο άρθρο αυτό γράφομε για δύο γέφυρες οι οποίες είναι πολύ γνωστές και κατασκευάσθηκαν την περίοδο της Ανοικοδομήσεως (1950 – 1980) και μάλιστα την εποχή κατά την οποία το προεντεταμένο σκυρόδεμα στην Ελλάδα αντιμετωπιζόταν ως μία νέα τεχνική λύση από τους Μηχανικούς τους ασχολουμένους με μελέτες και κατασκευές οδικών γεφυρών, οικοδομικών έργων κ.τ.ο.

      Η πρώτη γέφυρα με την οποία θα ασχοληθεί το άρθρο αυτό είναι η Γέφυρα Αλφειού, μήκους 390,00 μ. (2 ανοίγματα x 35,00 μ. + 8 ανοίγματα x 40,00 μ. = 390,00 μ.) με κωδικό Έργου 97130/Π.Δ.Ε. και προϋπολογισμό κατασκευής 17.000.000 δρχ., η οποία αποκαθιστά την συνέχεια της Εθνικής Οδού 9 (Πύργος – Κυπαρισσία – Καλαμάτα). Πρόκειται περί ενός έργου το οποίον έχει διττή λειτουργία: Από την μίαν πλευρά είναι γέφυρα οδική και από την άλλη υδατογέφυρα για την εξυπηρέτηση των ειδικών τεχνικών έργων εγγειοβελτιώσεως της πεδιάδος Επιταλίου. Κύριος του Έργου αυτού ήταν το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Δημοσίων Έργων. Προϊσταμένη Αρχή ήταν η Γενική Διεύθυνση Δημοσίων Έργων δια της Διευθύνσεως Γ3. Επιβλέπουσα Υπηρεσία ήταν το 2ο Γραφείο Κατασκευής Οδών (Έδρα: Πάτρα).

      Το έργο δημοπρατήθηκε δια του συστήματος «Μελέτη – Κατασκευή» δια δύο δημοπρασιών λόγω αναβολής της 1ης η οποία είχε ορισθεί να διεξαχθεί την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 1959. Τελικά αυτή διεξήχθη την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 1959 κατακυρωθείσης της στατικής μελέτης και της μελέτης των προεντεταμένων δοκών της γέφυρας στο Τμήμα Μελετών της ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ» του οποίου προΐστατο ο κ. Θεοδόσιος – Ρήγας Παναγιώτου Τάσιος* και της υδατογέφυρας στο ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΛΛΙΝΣΚΗ*.

      Αλέξανδρος Παύλου Βερδέλης, Πολιτικός Μηχανικός της Κεντρικής Σχολής των Τεχνών και των Κατασκευών (1920), Ηλεκτρολόγος Ανωτάτης Σχολής Ηλεκτροτεχνικής (1921) και Εργολήπτης Δημοσίων Έργων (Αριθμός Μητρώου Τ.Ε.Ε.: 152), Αρχείον Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος
      • 0 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.