Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 05/23/2018 in all areas

 1. 2 points
  Αγαπητοί συνάδελφοι την πλατφόρμα λειτουργίας του φόρουμ δεν την δημιουργήσαμε εμείς. Χρησιμοποιούμε την κατά γενική ομολογία καλύτερη πλατφόρμα ανάπτυξης φόρουμ που υπάρχει αυτή την στιγμή, που επιλέγουν τα μεγαλύτερα και γνωστότερα fora παγκοσμίως και με το υψηλότερο κόστος επίσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ΠΡΕΠΕΙ να ακολουθούμε όλες τις απαραίτητες αναβαθμίσεις ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ. Η πλατφόρμα που τρέχαμε μέχρι πριν λίγο είχε λήξει εδώ και 1,5 χρόνο και είχε σταματήσει η υποστήριξή της. Η αναβάθμιση ήταν μονόδρομος για να καλυφθούν κενά ασφαλείας του κώδικα, σφάλματα, ασυμβατότητες με τις αναβαθμίσεις του λογισμικού του server πχ MySQL, php κτλ. Ήδη για ένα διήμερο δεν είχαμε φόρουμ πέρσι το καλοκαίρι αν το θυμάστε, από μια τέτοια ασυμβατότητα. Η διαδικασία είναι επίπονη, χρονοβόρα και απαιτεί συντονισμό σε όλους τους εμπλεκόμενους (backup, δοκιμές, παραμετροποίηση, ρυθμίσεις, ξανά δοκιμές κτλ). Επίσης για να ικανοποιηθεί η θέληση και η αισθητική του καθενός μας θα πρέπει να προσθέσουμε 50 plugin κάτι που τελικά θα κάνει το φόρουμ βαρύ, αργό και δύσχρηστο και που στο τέλος κάθε επόμενη αναβάθμιση θα είναι ακόμη πιο δύσκολη ως απίθανη χωρίς την απώλεια δεδομένων. Επίσης τονίζω ότι δεν είμαστε δημοσιογραφικός όμιλος, επιχειρηματικό fund ή μεγαλοεκδότες του web. Είναι μια ταπεινή προσπάθεια, σαν ένα χόμπυ, που με τον κόπο που βάζει ο καθένας μας και την προσφορά του συνεχίζει να υπάρχει. @imhotep η διαδικασία έγινε παρόμοια με τους twitter, ακολουθείς κάποιο μέλος για να βλέπεις το περιεχόμενο που δημιουργεί. @ΙΑΣΟΝΑΣ η επιλογή για τη νέα έκδοση ήταν ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ και θα είναι και στο μέλλον δυστυχώς. Ήταν και για εμένα εξίσου και ακόμη περισσότερο δύσκολο. Σκέψου πχ πόσα πμ λαμβάνω προσωπικά και πόσα η υπόλοιπη ομάδα διαχείρισης τις πρώτες ώρες-μέρες για σφάλματα, διορθώσεις, αλλαγές κτλ. Ήδη σε λίγες μέρες θα κάνουμε πάλι μια μικρότερη αναβάθμιση για εναρμόνιση με τον κανονισμό GDPR. Πάλι θα αλλάξουν όλα τα μενού στο προφίλ μας με τις νέες προσθήκες. Στο προφίλ σου τώρα έκανα recount posts και προφανώς δεν άλλαξε κάτι. Ίσως μετρήθηκε κάτι λάθος ή εσφαλμένα στην παλιά πλατφόρμα και τώρα με την απανακαταμέτρηση άλλαξε. @killertomato Φαντάσου ότι έχουμε και ένα σωρό feature κλειστά. Κάτι IP Chat, κάτι Blog, κάτι ειδικά Group τύπου facebook @zio7 Κρίμα, αλλά δεν έχει τίποτα επίτηδες ούτε με δόλο. @ikaros13 Η παλιά μας έκδοση έβγαζε κάπου 17000 σφάλματα στους καταλόγους της Google για προβλήματα συμβατότητας σε φορητές συσκευές. Τώρα έχουν μείνει κάτω από 50. Τεράστια διαφορά. Ωστόσο είμαστε ακόμη σε διαδικασία indexing και αναμένεται να βελτιωθεί και άλλο το αποτέλεσμα όπως και η ταχύτητα πλοήγησης.
 2. 1 point

  Version 2.0

  3,345 downloads

  Μελέτη Πισίνας
 3. 1 point

  2,050 downloads

  ΕΝΤΥΠΟ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΜΙΚΡΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ Ν 4495 /2017 - Α3
 4. 1 point
  αναπτυξη με αυξηση φορων και διωγμο επιχειρήσεων , γελια τρελλα !!!!!!!!!!!
 5. 1 point
  Εγώ πάντως λόγω της πολυπλοκότητας άνευ λόγου του site "αραίωσα" τις επισκέψεις μου.
 6. 1 point
  @ΙΑΣΟΝΑΣ Συμφωνώ: αν η περιοχή είναι σήμερα εκτός σχεδίου, τότε ο Νομάρχης δεν είχε κανένα δικαίωμα να αποφασίσει υπέρ της οριστικής εξαίρεσης Έχω δει αρκετές οριστικές εξαιρέσεις σε εντός σχεδίου, αλλά καμία (εννοείται) σε εκτός σχεδίου !!!
 7. 1 point
  σωστά Παύλο αλλά εξαρτάται και από το σκοπό ή το λόγο της σύνταξης του τ.δ Αν π.χ εμπεριέχεται σε πραγματογνωμοσύνη μπορεί να περιέχει και οτιδήποτε άλλο που ευνοεί ή στηρίζει ή αφορά το σκοπό της ίδιας της πραγματογνωμοσύνης
 8. 1 point
  Αυθαίρετα προ 83 εντός στάσιμων οικισμών δεν απαιτείται να δηλωθούν. Οι μεταγενέστερες αυθαιρεσίες όμως δεν απαλλάσσονται. Σκέψου κάτι αντίστοιχο ισχύει με τα προ 55, τα οποία επίσης απαλλάσσονται από την υποχρέωση υπαγωγής, αλλά οι μεταγενέστερες του 1955 αυθαιρεσίες δηλώνονται υποχρεωτικά διότι αυτές δεν απαλλάσσονται.
 9. 1 point
  Έχεις μικτή χρήση. Δεν μπορείς να το υπάγεις. Εννοώ όπως και σε άλλες περιπτώσεις δεν έχουν προσέξει να ταυτίζονται οι υποπαράγραφοι. Γράφουν τονούμενα τα α, ε και ζ, ενώ στο Α99 τονούμενα γράμματα α, ε και ζ δεν υπάρχουν. Τα γράφουμε μήπως και τα διορθώσουν κάποια στιγμή.
 10. -1 points
  ... αμφιβαλω αν βρισκεται σε λαθος θεση στην αδεια, τεινω προς την αποψη να πιστεψω οτι στην ταρατσα βρισκεται σε λαθος θεση
This leaderboard is set to Athens/GMT+03:00
 • Our picks

  • Έρχεται η β' φάση του «Εξοικονομώ κατ' Οίκον ΙΙ»
   Πρόθεση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι να προκηρύξει μέσα στην εβδομάδα τη δεύτερη φάση του «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ», του προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη από την περασμένη άνοιξη. Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, η δεύτερη φάση θα έχει προϋπολογισμό 250 εκατ. ευρώ, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα μείωσης του ενεργειακού κόστους και αποτυπώματος σε τουλάχιστον 22.500 κατοικίες.

   Η νέα φάση που θα προκηρυχθεί θα έχει πολύ ελάχιστες διαφοροποιήσεις από το πρόγραμμα που «τρέχει» ήδη. Μία από τις σημαντικότερες θα είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρχει η δυνατότητα υπαγωγής δικαιούχων με ακόμη μεγαλύτερα ατομικά ή οικογενειακά εισοδήματα από τις υφιστάμενες οικονομικές κατηγορίες, στην περίπτωση που σχεδιάζουν να καλύψουν ένα μέρος του κόστους με τραπεζικό δανεισμό. Οι δικαιούχοι αυτοί δεν θα μπορούν να διεκδικήσουν επιχορήγηση για τις εργασίες στις οποίες θα προχωρήσουν, θα έχουν ωστόσο τη δυνατότητα να λάβουν επιδότηση επιτοκίου για το δάνειο που θα συνάψουν.

   Επίσης, βελτιωμένη θα είναι η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων, ώστε να μην ανακύψουν τα προβλήματα διακοπών λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος, που είχαν παρουσιαστεί στην πρώτη φάση του προγράμματος. Ωστόσο, ακόμη δεν είναι σαφές αν η πλατφόρμα θα «ανοίγει» σε διαφορετικές χρονικές περιόδους ανά ομάδες γεωγραφικών Περιφερειών, όπως τελικά έγινε στο προηγούμενο πρόγραμμα.

   Από την άλλη πλευρά, οι όροι του νέου κύκλου θα είναι πανομοιότυποι με αυτούς του «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ», κάτι που σημαίνει πως θα ισχύουν τα ίδια κριτήρια για τις επιλέξιμες κατοικίες, ενώ ανάμεσα στις παρεμβάσεις που θα μπορούν να γίνουν θα είναι και πάλι η αντικατάσταση κουφωμάτων, η θερμομόνωση του κελύφους του κτηρίου, η αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης, αλλά και η αναβάθμιση του συστήματος ζεστού νερού χρήσης.
   • 3 replies
  • Συγκέντρωσα τις Υπεύθυνες δηλώσεις των ιδιοκτήτων που χρειάζονται
    
   α) για την έκδοση βεβαίωσης μηχανικού
   Αδόμητο
   Δομημένο με υπαγωγή στο Ν4495
   Δομημένο χωρις υπαγωγη στο Ν4495

   β) για την υπαγωγή στον νόμο 4495 .
   Δήλωση ιδιοκτήτη

   Αλλάζετε κατά κύριο λόγο μόνο τα κόκκινα γράμματα.
    • Thanks
    • Like
   • 34 replies
  • Οι δοκιμές φόρτισης για την παράδοση της Σιδηροδρομικής Γέφυρας Εκκάρας ΣΓ26
   Η Σιδηροδρομική Γέφυρα ΣΓ26 βρίσκεται στην περιοχή της Εκκάρας και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων του τμήματος Τιθορέα – Δομοκός στη Χ.Θ. 40+631.

   Πρόκειται για χαλύβδινη τοξωτή γέφυρα τριών ανοιγμάτων που κατασκευάζεται με τη μέθοδο της τμηματικής προώθησης. Η οριστική μελέτη του τεχνικού έγινε από την Κ/Ξ “ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΛΙΟΥ Α.Ε. και INTECSA-INARSA S.A.” το 2009.

   Η μελέτη εφαρμογής και η μελετητική υποστήριξη κατά την κατασκευή αποτέλεσαν το αντικείμενο της “Ι. ΜΑΥΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ Α.Ε.”.

   Λόγω της πολυπλοκότητας του έργου, η μελέτη εφαρμογής περιλαμβάνει πληθώρα αναλύσεων, ελέγχων, σχεδίων κοπής και κατασκευαστικών λύσεων που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της κατασκευής.

   Ενδεικτικά αναφέρονται η μελέτη προώθησης του καταστρώματος σε επίπεδο εφαρμογής, ο σχεδιασμός των προσωρινών δικτυωτών μεσοβάθρων, η διαδικασία ανέγερσης των τόξων, η μεθοδολογία τάνυσης των αναρτήρων, η μελέτη σεισμικής μόνωσης και τα σχέδια κοπής όλων των μεταλλικών στοιχείων της γέφυρας.

   Κατασκευάστηκε πάνω από το ενεργό ρήγμα της Εκκάρας. Αποτελείται από τρία αμφιέρειστα τόξα πάνω σε βάθρα οπλισμένου σκυροδέματος και το βάθος της μισγάγγειας που γεφυρώνει ξεπερνά τα 70m. Οι κύριες διαμήκεις δοκοί (ελκυστήρες), τα τόξα και οι αναρτήρες είναι χαλύβινοι, ενώ οι εγκάρσιες διαδοκίδες σύμμικτες με την πλάκα κυκλοφορίας των συρμών.

    
   • 0 replies
  • Ηλεκτρονική πολεοδομία (e-πολεοδομία) Υποχρεωτική λειτουργία από 01-01-2019
   Καθορίζονται οι αναγκαίες λεπτομέρειες για τη λειτουργία, τήρηση, επικαιροποίηση και περαιτέρω ανάπτυξη πληροφοριακού συστήματος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) υπό τον τίτλο Ηλεκτρονική Πολεοδομία, το οποίο αφορά στα πολεοδομικά δεδομένα της χώρας.

   Από την 1η Ιανουαρίου 2019 έως και την 31η Αυγούστου 2019:

   α) Δικαιώματα πιστοποιημένου χρήστη του Συστήματος, της περίπτωση (β) της παραγράφου 2 του άρθρου 8 της απόφασης, εκχωρούνται αποκλειστικά στους προϊστάμενους των αρμόδιων υπηρεσιών.
   β) Η ενημέρωση του Συστήματος, του άρθρου 5 της απόφασης, διεκπεραιώνεται με ευθύνη του προϊστάμενου της αρμόδιας για την έγκριση της πράξης υπηρεσίας.
   γ) Οι πράξεις που εκδίδονται έως και την 31η Δεκεμβρίου 2018 και δεν έχουν συμπεριληφθεί στην βάση δεδομένων του Συστήματος, καταχωρούνται με ευθύνη του προϊστάμενου της αρμόδιας για την έγκριση της πράξης υπηρεσίας.

   Από την 1η Ιανουαρίου 2019, πράξεις που δε συνοδεύονται από τη βεβαίωση της παραγράφου 2 του άρθρου 5 της απόφασης δε δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

   Από την 1η Ιανουαρίου 2019 και έως την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης για την ολοκλήρωση και έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής της περίπτωσης (α) της παραγράφου 6 του άρθρου 3 της απόφασης, τα στοιχεία των μελετών του ρυθμιστικού χωρικού σχεδιασμού που περιλαμβάνουν γεωχωρικά δεδομένα υποβάλλονται σε έντυπη και σε ηλεκτρονική μορφή.

   Από την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης για την ολοκλήρωση και έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής της περίπτωσης (α) της παραγράφου 6 του άρθρου 3 της απόφασης, η διεκπεραίωση των διαδικασιών του άρθρου 6 της απόφασης εκτελείται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του Συστήματος.

   Από την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης για την ολοκλήρωση και έναρξη λειτουργίας των εφαρμογών των περιπτώσεων (β) και (γ) της παραγράφου 6 του άρθρου 3 της απόφασης, το στάδιο προόδου των διαδικασιών του άρθρου 6 της απόφασης και ο αρμόδιος χειριστής (φυσικό πρόσωπο) είναι ανά πάσα χρονική στιγμή διαθέσιμες μέσω της διαδικτυακής πύλης του Συστήματος προς κάθε ενδιαφερόμενο.

   Το Σύστημα τίθεται σε υποχρεωτική λειτουργία από 1 Ιανουαρίου 2019.

   Αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΕΣΕΔΠ/73705/670 – ΦΕΚ Τεύχος Β 5045/13.11.2018
   Λειτουργία, τήρηση, επικαιροποίηση και περαιτέρω ανάπτυξη του πληροφοριακού συστήματος Ηλεκτρονική Πολεοδομία

   ΥΠΕΝ ΔΕΣΕΔΠ 73705 670 ΦΕΚ 5045-Β-13-11-2018.pdf
    • Like
   • 0 replies
  • Παράταση 6 μηνών προθεσμίας για περαίωση υπαγωγής αυθαιρέτων Ν.4178/13
   Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου του ΥΠΕΝ:

   Προς διευκόλυνση των επαγγελματικών φορέων του τεχνικού κόσμου, θα δοθεί παράταση κατά έξι μήνες της προθεσμίας, που εκπνέει στις 3 Νοεμβρίου 2018, για την ηλεκτρονική υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών και στοιχείων για την περαίωση της υπαγωγής των αυθαιρέτων του ν.4178/2013.       Η παράταση θα δοθεί με τροπολογία του άρθρου 99 του ν.4495/2017. Μέχρι την ψήφιση της εν λόγω τροπολογίας, η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών.       από το Γραφείο Τύπου   http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=389&sni[524]=5934&language=el-GR    
    • Upvote
    • Like
   • 25 replies
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.