Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 05/23/2018 in all areas

 1. 1 point

  Version 2.0

  3,317 downloads

  Μελέτη Πισίνας
 2. 1 point

  Version

  2,004 downloads

  ΕΝΤΥΠΟ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΜΙΚΡΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ Ν 4495 /2017 - Α3
 3. 1 point

  Version 11

  1,456 downloads

  Ένα μικρό εξελάκι που υπολογίζει: 1. την ημερομηνία λήξης της άδειας 2. τον κανονισμό έκδοσης της άδειας 3. τον οικοδομικό κανονισμό
 4. 1 point

  Version 1.0.0

  330 downloads

  Δουλείες - Δουλεία διόδου Από το αρχείο των παλαιότερων downloads του michanikos.gr
 5. 1 point

  Version 1.0.0

  386 downloads

  Πίνακας σιδηρού οπλισμού κατασκευών από οπλισμένο σκυρόδεμα Από το αρχείο των παλαιότερων downloads του michanikos.gr
 6. 1 point

  Version v.1.72

  5,205 downloads

  Υπολογισμός προστίμων αυθαιρέτων σύμφωνα με το νέο φύλλο καταγραφής όπως αυτό τέθηκε(από 1έως 22-9-2016) σε διαβούλευση από το ΥΠΕΝ. Δυνατότητα υπολογισμού για απεριόριστα φύλλα καταγραφής,επίσης υπολογίζεται το παράβολο υπερ δημοσίου(το οποίο δεν επιστρέφεται) σύμφωνα με το αρθρο 83. Στην έκδοση 1.06t προστέθηκε η δυνατότητα υπολογισμού προστίμου και με τον Ν.4178/2013 ώστε να υπάρχει δυνατότητα σύγκρισης των προστίμων και με τους δύο νόμους. Το πρόγραμμα υπολογίζει αυτόματα την αύξηση ή μείωση του προστίμου που προκύπτει από την εφαρμογή του νέου νόμου. Στην έκδοση 1.08t διορθώθηκε σφάλμα σε συντελεστή υπολογισμού.(ευχαριστώ τον συνάδελφο Faethon11). Παρακαλώ τους συναδέλφους ας το τσεκάρουν για τυχόν λάθη. Στην έκδοση 1.12t εισάγονται οι Τ.Ζ του 2011(Ν.4178/13) και αυτόματα μετατρέπονται σε Τ.Ζ.του 2016 σύμφωνα με το ΦΕΚ 48Β/20-1-2016 και καταχωρούνται σε ξεχωριστό πεδίο.Ετσι τα πρόστιμα Ν.4178/13 και νέου νόμου υπολογίζονται το κάθε ένα με την σωστή Τ.Ζ. και είναι απόλυτα συγκρίσιμα μεταξύ τους.Επίσης τα φ.κ είναι διαχειρίσιμα και μπορεί να γίνει ολική ή μερική τροποποίηση-διαγραφή του κάθε φ.κ. χωρίς να απαιτείται η επανάληψη της όλης διαδικασίας εξ΄αρχής.Το πρόγραμμα ενημερώθηκε στην έκδοση 1.12 σύμφωνα με τις επισημάνσεις-παρατηρήσεις των συναδέλφων :Didonis και themoiko. Στην έκδοση 1.20 υπολογίζονται τα πρόστιμα σύμφωνα με το νομοσχέδιο όπως αυτό κατατέθηκε προς ψήφιση στην βουλή τις 20-9-2017.Υπάρχουν διαφοροποιήσεις με το νομοσχέδιο της διαβούλευσης (π.χ. αυτοτελή υπόγεια κτλ). Στην έκδοση 1.24 έγινε ενημέρωση με τις αλλαγές που προέκυψαν στην συνεδρίαση της επιτροπής της βουλής στις 11-10-2017(αύξηση δόσεων στις 100 κτλ) και προστέθηκε η δυνατότητα υπολογισμού του προστίμου ανάλογα με τον τρόπο εξώφλησης του και τον χρόνο υπαγωγής. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Στην έκδοση 1.50 είναι διαθέσιμος ο υπολογισμός προστίμων με τον Ν.4495/2017 και προστέθηκε και η μείωση λόγω ταυτόχρονης υποβολής της ΜΣΕ. Σημαντικές αλλαγές της έκδοσης 1.64: α)Διόρθωση του γινομένου των συντελεστών κάλυψης-δόμησης-πλ.αποστάσεων-πρασιάς ώστε σε περίπτωση ύπαρξης οικ.άδειας το γινόμενο να είναι max=2. β)Προσθήκη δυνατότητας υπολογισμού προστίμου για στάσιμους οικισμούς και σταυλικές εγκαταστάσεις. Νέα έκδοση 1.72: Βελτιώθηκε η ρουτίνα υπολογισμού των δόσεων,λαμβάνεται υπόψην η ελάχιστη δόση(50ευρώ) και το παράβολο του άρθρου 99 και αυτόματα υπολογίζεται το ποσό δόσης και ο αριθμός δόσεων. Οδηγίες εγκατάστασης νέας έκδοσης(v.1.72):Σε όσους η/υ είναι εγκατεστημένη παλαιότερη έκδοση πρέπει να γίνει απεγκατάσταση για να εγκατασταθεί η νέα. Αξιολογήστε την εφαρμογή εδώ: https://goo.gl/EDg4Lj Βίντεο παρουσίασης:
 7. 1 point

  Version 1.0.0

  176 downloads

  Μελέτη θέρμανσης πισίνας, υπολογιστικό φύλλο excel Από το αρχείο των παλαιότερων downloads του michanikos.gr
 8. 1 point
  @qwert ... χμμμμμ νομίζω μπορείς να εφαρμόσεις ότι παρεμβάσεις θέλεις, αρκεί να πιάνεις τον στόχο του 40%/70%. Φυσικά ο επιλέξιμος προϋπολογισμός θα είναι πάντα αυτός που έχει ήδη εγκριθεί !!! Η άλλη σου επιλογή είναι να ακυρώσεις τη δήλωσή σου και να την υποβάλεις εκ νέου χάνοντας τον αρ. πρωτ. της αρχικής αίτησης (μεγάλο ρίσκο !!!) Δεν θα ακύρωνα ποτέ μια δήλωση, εκτός κι αν το επιθυμεί ο πελάτης !!!
 9. 1 point
  http://ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=PZoo4UFC574%3d&tabid=777&language=el-GR νομοθεσία αρθ 107 και ΝΟΚ για κάθετες.PDF
 10. 1 point
  Συμφωνώ με τους προηγούμενους... γνώμη μου είναι ότι εξαιρείται η αλλαγή διαμερισμάτωσης από ΜΣΕ (έλεος !!! ) Επιστημονικά όμως η αλλαγή διαμερισμάτωσης έγινε με κάποιες εργασίες καθαίρεσης και προσθήκης τοίχων... άρα με αυτές τις "προσθαφαιρέσεις" θα μπορούσε να πει ένας μηχανικός αν εξακολουθούμε να είμαστε εντός του περιθωρίου ασφαλείας που δίνει η αρχική στατική μελέτη του κτηρίου !!!
 11. 1 point
  σωστά Παύλο αλλά εξαρτάται και από το σκοπό ή το λόγο της σύνταξης του τ.δ Αν π.χ εμπεριέχεται σε πραγματογνωμοσύνη μπορεί να περιέχει και οτιδήποτε άλλο που ευνοεί ή στηρίζει ή αφορά το σκοπό της ίδιας της πραγματογνωμοσύνης
 12. 1 point
  Επί της ουσίας ισχύουν αυτά που λέει ο Παύλος. Στην κυριολεξία όμως, αυτή τη στιγμή, ισχύουν μόνο αυτά που λέει ο νόμος γιατί η ΥΑ δεν είναι εξουσιοδοτημένη από το νόμο. Θα εξουσιοδοτηθεί με την επερχόμενη τροποποίηση του ν.4495, οπότε μετά τη δημοσίευσή του σε ΦΕΚ θα ισχύουν νόμιμα και αυτά που λέει εκεί ...
 13. 1 point

  Version 1.0.0

  252 downloads

  Εκτίμηση αξίας οικοπέδου Από το αρχείο των παλαιότερων downloads του michanikos.gr
 14. 1 point
  Συμφωνώ απόλυτα με τον Ιάσονα ..........δυστυχώς το φόρουμ έγινε φανφάρα.........
 15. 1 point
  Κι επειδή εγώ, ούτε ελέφαντας είμαι, ούτε πρόκειται να το αποδείξω σε κανέναν, θα γράψω ελεύθερα τη γνώμη μου..... Δυστυχώς, το site έγινε, είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει "παιχνιδάκι για κινητό τηλέφωνο"!!!! Όχι βεβαίως σαν το facebook...... αν και θα το ήθελε.... Κατά την προσωπική μου άποψη, ΔΕΝ είναι πιά "επιστημονική κοινότητα μηχανικών".... Οι μηχανικοί κατ' εμέ το πλείστον του χρόνου τους, που αφιερώνουν στην τεχνολογία είναι από το γραφείο τους, με τον υπολογιστή τους, το πληκτρολόγιό τους και την οθονάρα τους..... Αντιθέτως, κατ' εμέ επίσης, οι νεαροί ασχολούνται όλη την ώρα με το κινητό τους.... Οι νεαροί έχουν followers κ.λπ., κ.λπ., κ.λπ.... Προφανώς και το followers είμαι μια "μπούρδα" και δεν έχει απολύτως καμία δουλειά σε "κοινότητα μηχανικών"..... Μακάρι όμως να ήταν μόνον αυτό!!! Για μένα το site είναι πια δύσχρηστο σε πολύ μεγάλο βαθμό..... Θεωρώ πολύ μεγάλο λάθος που δεν ρωτηθήκαμε, τουλάχιστον τα παλιά κι ενεργά μέλη, για τις αλλαγές αυτές που έγιναν..... Δεν θ' αναφέρω όμως περισσότερα διότι θα πουν πάλι ορισμένοι ότι, είμαι προκατειλημμένος...... Εύχομαι να μην είναι πολλοι σαν κι εμένα κι όντως ν' αποτελώ εξαίρεση..... P.S. Εμένα να φανταστείτε μου εξαφάνισαν 2.000 post, τους ρώτησα διακριτικά και περί άλλων τυρβάζουν...... Ακόμα περιμένω.....
 16. 1 point
  Αλλάζει το λάθος αυτό την ενεργειακή κατηγορία του κτιρίου; Δεν ξέρω αν αξίζει να μπεις σε μια τέτοια διαδικασία ανάκλησης. Ας πει κάποιος συνάδελφος που το έχει κάνει.
 17. 1 point
  Ένα draft για να μην παιδεύονται και οι έχοντες κάποια ωριμότητα όρασης ... το τελικό θα αναρτηθεί με το ΦΕΚ. *** Σημειώνω ότι το έγγραφο έχει παράθυρο περιήγησης για γρήγορη μετακίνηση ανάμεσα στα άρθρα ... (διαβάζεται καλύτερα σε μεγάλη οθόνη) _new_ν4495.rtf
 18. 1 point
  στα τσακιδια οι ΑΠΕ και η Ε.Ε εφόσον υπαρχει εθνικο προιον καρβουνο καθαρο ρυπογονο ελληνικο γιατι να φερουμε τις ΑΠΕ που είναι τεχνολογια των ευρωπαιων .
 19. 1 point
  Αυτη η παραταση ειναι για την ολοκληρωση των οψεων. Η παραταση ισχυος ειναι μεχρι τις 31-12-2020.
 20. 1 point
  Αυθαίρετα προ 83 εντός στάσιμων οικισμών δεν απαιτείται να δηλωθούν. Οι μεταγενέστερες αυθαιρεσίες όμως δεν απαλλάσσονται. Σκέψου κάτι αντίστοιχο ισχύει με τα προ 55, τα οποία επίσης απαλλάσσονται από την υποχρέωση υπαγωγής, αλλά οι μεταγενέστερες του 1955 αυθαιρεσίες δηλώνονται υποχρεωτικά διότι αυτές δεν απαλλάσσονται.
 21. 1 point

  Version

  888 downloads

  Βαθμοημέρες Θέρμανσης 50 Ελληνικών Πόλεων
 22. 1 point
  Πάντως στο άρθρο 89 'Απαγόρευση υπαγωγής' παρ.2 εδ.θ) , ι), ια) ουσιαστικά λέει ότι για αυθαίρετες κατασκευές που έχουν γίνει πρίν την κύρηξη του αρχαιολογικού χώρου ή του ιστορικού τόπου, δεν απαγορεύεται η υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου χωρίς όμως καμία αναφορά για το άρθρο 116. Αντίθετα για τα εδ. ιβ) και ιδ) που αφορούν παραδοσιακούς οικισμούς και διατηρητέα κτίρια γίνεται σαφής αναφορά στο άρθρο 116. Συνάδελφοι πολύ μπέρδεμα, κανείς κάποια άλλη γνώμη?
 23. 1 point
  Έχεις μικτή χρήση. Δεν μπορείς να το υπάγεις. Εννοώ όπως και σε άλλες περιπτώσεις δεν έχουν προσέξει να ταυτίζονται οι υποπαράγραφοι. Γράφουν τονούμενα τα α, ε και ζ, ενώ στο Α99 τονούμενα γράμματα α, ε και ζ δεν υπάρχουν. Τα γράφουμε μήπως και τα διορθώσουν κάποια στιγμή.
 24. 1 point
  Χρήστο, αυτά πίστεψε με είναι τα ευκολα. Το δύσκολο είναι να φτάσεις στην πραγματική κάτω στάθμη του υποστυλώματος γιατί το δάπεδο Pilotis είναι μπαζόπλακα. (κάτι το οποίο πολλοί δεν υπολογίζουν και θεωρούν ως στάθμη την πλάκα)
 25. -1 points
  ... αμφιβαλω αν βρισκεται σε λαθος θεση στην αδεια, τεινω προς την αποψη να πιστεψω οτι στην ταρατσα βρισκεται σε λαθος θεση
This leaderboard is set to Athens/GMT+03:00
 • Our picks

  • Οι δοκιμές φόρτισης για την παράδοση της Σιδηροδρομικής Γέφυρας Εκκάρας ΣΓ26
   Η Σιδηροδρομική Γέφυρα ΣΓ26 βρίσκεται στην περιοχή της Εκκάρας και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων του τμήματος Τιθορέα – Δομοκός στη Χ.Θ. 40+631.

   Πρόκειται για χαλύβδινη τοξωτή γέφυρα τριών ανοιγμάτων που κατασκευάζεται με τη μέθοδο της τμηματικής προώθησης. Η οριστική μελέτη του τεχνικού έγινε από την Κ/Ξ “ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΛΙΟΥ Α.Ε. και INTECSA-INARSA S.A.” το 2009.

   Η μελέτη εφαρμογής και η μελετητική υποστήριξη κατά την κατασκευή αποτέλεσαν το αντικείμενο της “Ι. ΜΑΥΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ Α.Ε.”.

   Λόγω της πολυπλοκότητας του έργου, η μελέτη εφαρμογής περιλαμβάνει πληθώρα αναλύσεων, ελέγχων, σχεδίων κοπής και κατασκευαστικών λύσεων που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της κατασκευής.

   Ενδεικτικά αναφέρονται η μελέτη προώθησης του καταστρώματος σε επίπεδο εφαρμογής, ο σχεδιασμός των προσωρινών δικτυωτών μεσοβάθρων, η διαδικασία ανέγερσης των τόξων, η μεθοδολογία τάνυσης των αναρτήρων, η μελέτη σεισμικής μόνωσης και τα σχέδια κοπής όλων των μεταλλικών στοιχείων της γέφυρας.

   Κατασκευάστηκε πάνω από το ενεργό ρήγμα της Εκκάρας. Αποτελείται από τρία αμφιέρειστα τόξα πάνω σε βάθρα οπλισμένου σκυροδέματος και το βάθος της μισγάγγειας που γεφυρώνει ξεπερνά τα 70m. Οι κύριες διαμήκεις δοκοί (ελκυστήρες), τα τόξα και οι αναρτήρες είναι χαλύβινοι, ενώ οι εγκάρσιες διαδοκίδες σύμμικτες με την πλάκα κυκλοφορίας των συρμών.

    
   • 0 replies
  • Ηλεκτρονική πολεοδομία (e-πολεοδομία) Υποχρεωτική λειτουργία από 01-01-2019
   Καθορίζονται οι αναγκαίες λεπτομέρειες για τη λειτουργία, τήρηση, επικαιροποίηση και περαιτέρω ανάπτυξη πληροφοριακού συστήματος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) υπό τον τίτλο Ηλεκτρονική Πολεοδομία, το οποίο αφορά στα πολεοδομικά δεδομένα της χώρας.

   Από την 1η Ιανουαρίου 2019 έως και την 31η Αυγούστου 2019:

   α) Δικαιώματα πιστοποιημένου χρήστη του Συστήματος, της περίπτωση (β) της παραγράφου 2 του άρθρου 8 της απόφασης, εκχωρούνται αποκλειστικά στους προϊστάμενους των αρμόδιων υπηρεσιών.
   β) Η ενημέρωση του Συστήματος, του άρθρου 5 της απόφασης, διεκπεραιώνεται με ευθύνη του προϊστάμενου της αρμόδιας για την έγκριση της πράξης υπηρεσίας.
   γ) Οι πράξεις που εκδίδονται έως και την 31η Δεκεμβρίου 2018 και δεν έχουν συμπεριληφθεί στην βάση δεδομένων του Συστήματος, καταχωρούνται με ευθύνη του προϊστάμενου της αρμόδιας για την έγκριση της πράξης υπηρεσίας.

   Από την 1η Ιανουαρίου 2019, πράξεις που δε συνοδεύονται από τη βεβαίωση της παραγράφου 2 του άρθρου 5 της απόφασης δε δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

   Από την 1η Ιανουαρίου 2019 και έως την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης για την ολοκλήρωση και έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής της περίπτωσης (α) της παραγράφου 6 του άρθρου 3 της απόφασης, τα στοιχεία των μελετών του ρυθμιστικού χωρικού σχεδιασμού που περιλαμβάνουν γεωχωρικά δεδομένα υποβάλλονται σε έντυπη και σε ηλεκτρονική μορφή.

   Από την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης για την ολοκλήρωση και έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής της περίπτωσης (α) της παραγράφου 6 του άρθρου 3 της απόφασης, η διεκπεραίωση των διαδικασιών του άρθρου 6 της απόφασης εκτελείται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του Συστήματος.

   Από την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης για την ολοκλήρωση και έναρξη λειτουργίας των εφαρμογών των περιπτώσεων (β) και (γ) της παραγράφου 6 του άρθρου 3 της απόφασης, το στάδιο προόδου των διαδικασιών του άρθρου 6 της απόφασης και ο αρμόδιος χειριστής (φυσικό πρόσωπο) είναι ανά πάσα χρονική στιγμή διαθέσιμες μέσω της διαδικτυακής πύλης του Συστήματος προς κάθε ενδιαφερόμενο.

   Το Σύστημα τίθεται σε υποχρεωτική λειτουργία από 1 Ιανουαρίου 2019.

   Αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΕΣΕΔΠ/73705/670 – ΦΕΚ Τεύχος Β 5045/13.11.2018
   Λειτουργία, τήρηση, επικαιροποίηση και περαιτέρω ανάπτυξη του πληροφοριακού συστήματος Ηλεκτρονική Πολεοδομία

   ΥΠΕΝ ΔΕΣΕΔΠ 73705 670 ΦΕΚ 5045-Β-13-11-2018.pdf
    • Like
   • 0 replies
  • Παράταση 6 μηνών προθεσμίας για περαίωση υπαγωγής αυθαιρέτων Ν.4178/13
   Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου του ΥΠΕΝ:

   Προς διευκόλυνση των επαγγελματικών φορέων του τεχνικού κόσμου, θα δοθεί παράταση κατά έξι μήνες της προθεσμίας, που εκπνέει στις 3 Νοεμβρίου 2018, για την ηλεκτρονική υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών και στοιχείων για την περαίωση της υπαγωγής των αυθαιρέτων του ν.4178/2013.       Η παράταση θα δοθεί με τροπολογία του άρθρου 99 του ν.4495/2017. Μέχρι την ψήφιση της εν λόγω τροπολογίας, η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών.       από το Γραφείο Τύπου   http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=389&sni[524]=5934&language=el-GR    
    • Upvote
    • Like
   • 25 replies
  • Εξοικονόμηση ΙΙ: Διευκρινίσεις για θέματα έκδοσης πολεοδομικών αδειών και εγκρίσεων (ασυμβίβαστο επιθεωρητή και μελετητή)
   Ο Οδηγός Εφαρμογής του προγράμματος "Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ", δεν εισάγει κάποια πρόσθετη απαίτηση ή εξαίρεση στην ισχύουσα πολεοδομική νομοθεσία (ενδεικτικά ν. 4495/2017, ν. 4067/2012).

   Ο Οδηγός Εφαρμογής αναφέρει:

   1. "Για την έναρξη των εργασιών υλοποίησης του έργου, ο Ωφελούμενος οφείλει να εξασφαλίσει τις απαιτούμενες άδειες που προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις." (παράγραφος 7.1)

   2. Ο ωφελούμενος του προγράμματος υποχρεούται "Να τηρεί, καθ’ όλη τη διάρκεια υλοποίησης των παρεμβάσεων, την ισχύουσα εθνική και ενωσιακή νομοθεσία και να εξασφαλίσει τις απαιτούμενες εγκρίσεις ή/και άδειες που προβλέπονται από αυτή." (παράγραφος 8.1)

   3. Παράρτημα Χ Δήλωση πιστοποίησης για την ολοκλήρωση του έργου, Λίστα δικαιολογητικών (επισυνάπτονται στο Πληροφοριακό Σύστημα):

   -  "Οικοδομική Άδεια παρεμβάσεων ή Έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας για τις εργασίες που εκτελέστηκαν (όπου απαιτείται)".

   Επομένως, εάν για την εκτέλεση κάποιας εργασίας στα πλαίσια του προγράμματος "Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ", απαιτείται η έκδοση οικοδομικής άδειας / έγκρισης εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας (ΕΕΔΜΚ), αυτή θα πρέπει να εκδοθεί και να υποβληθεί στο πληροφοριακό σύστημα, μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά μετά την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων.

   Ο Δικαιούχος του προγράμματος, κατά το στάδιο ελέγχου των δικαιολογητικών και πριν την τελική εκταμίευση, θα ελέγξει για το εάν έχουν αναρτηθεί στο πληροφοριακό σύστημα οι σχετικές άδειες / εγκρίσεις.

   Επισημαίνεται ότι στις περιπτώσεις που για την έκδοση οικοδομικής άδειας / έγκρισης εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας (ΕΕΔΜΚ), απαιτείται η εκπόνηση μελέτης ή επίβλεψη των αντίστοιχων εργασιών, ισχύει το ασυμβίβαστο μεταξύ των ιδιοτήτων του Ενεργειακού Επιθεωρητή και του μηχανικού που συμμετείχε στην εκπόνηση μελέτης ή την επίβλεψη των αντίστοιχων εργασιών (σχετική ανακοίνωση 11/9/2018).
   • 12 replies
  • e-ΑΔΕΙΕΣ Σύστημα Έκδοσης Οικοδομικών Αδειών.
   Από Δευτέρα 15/10/2018 ξεκινά (άνευ απροόπτου) η πλήρη εφαρμογή της διαδικασίας έκδοσης Οικοδομικών Αδειών διαδικτυακά διαμέσου της πλατφόρμας του Τ.Ε.Ε.

   Αίτημα πολλών ετών των Μηχανικών. Αίτημα απεμπλοκής και μείωσης της γραφειοκρατίας.

   Σίγουρα κάθε αρχή και δύσκολη, ειδικά αυτή η αρχή ενδεχόμενα να είναι ιδιαίτερα δύσκολη διότι από την μία θα είναι οι μελετητές Μηχανικοί όλων των ειδικοτήτων κι από την  άλλη οι ελεγκτές των ΥΔΟΜ.

   Ο Νομοθέτης θα πρέπει να επιλύσει χιλιάδες μικρές ή και μεγάλες επικαλύψεις απαιτήσεων, διατάξεων ίσως και νόμων ώστε να μπορεί να γίνουν οι αναγκαίες ενέργειες στην πλατφόρμα ώστε να τα προβλέπει. Διότι κακά τα ψέματα όσα και να έχει προβλέψει έως τώρα στην αρχή της στην πορεία είμαι σίγουρος ότι θα ανακαλύψει εκατοντάδες ελλείψεις κενά συμπληρώσεις αναβαθμίσεις κ.λπ. που θα πρέπει να γίνουν.

    

   Ας συμβάλουμε με τις απορίες μας τα ερωτηματικά αλλά και τις πιθανές λύσεις ή συμπληρώσεις ή ερμηνείες που θα πρέπει να δοθούν σ αυτά και σε δεκάδες άλλα που θα προκύψουν. .

   Καλό ξεκίνημα σε κάθε περίπτωση και καλό κουράγιο….

   Το χειρότερο το ζήσαμε…

   Επιδιώκουμε το καλύτερο.

    

   Εγχειρίδιο χρήσης Μηχανικών


   Εγχειρίδιο χρήσης Υπηρεσιών Δόμησης
    • Upvote
    • Like
   • 538 replies
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.